Ozon Tedavisi Nedir? Yan Etkisi Var mı, Nasıl Uygulanır?

Saç dökülmesi en büyük saç problemlerinden birisidir. İçeriğimizde bu problemden kökünden kurtulmanızı sağlayacak ozon tedavisini detaylıca inceledik.
Ozon Tedavisi Nedir? Yan Etkisi Var mı, Nasıl Uygulanır?

Ozon tedavisi, birçok sağlık alanında kullanılan alternatif tıp dünyasının kendinden en çok söz ettiren tedavi yöntemlerinden biridir. Saçlar üzerinde de ciddi anlamda etkisi olan ve dökülmeleri önleyen bu tedavi ile saçlarınızın eski sağlığına yeniden kavuşmasını sağlayabilir, güzel ve sağlıklı saçlara yeniden kavuşabilirsiniz. Bu içeriğimizde ozon tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri bir araya getirdik. İşte ozon tedavisi hakkında bilinen her şey.

Ozon Tedavisi Nedir?

Ozon Tedavisi

Ozon üç oksijen atomundan oluşan, renksiz ve keskin kokulu bir gazdır. Stratosfer tabakasında zararlı ultraviyole ışınları süzücü rolüyle hayati önem taşıyan bir gazdır. İlk keşfedildiği zamanlarda dezenfekte özelliği kullanılırken daha sonraki dönemlerde teknolojinin de gelişmesiyle birlikte farklı amaçlar doğrultusunda kullanılmaya başladı. Ozon tedavisi, birçok tedavi yöntemine göre saç dökülmelerini önlemede çok daha başarılı sonuçlar sunmaktadır. Saç dökülmesi, kepeklenme, saçkıran hastalığı, saç derisinde oluşan mantarların yok edilmesi gibi birçok saç problemine karşı etkili çözümler sunması, saç bakımı ve saç sağlığı alanında tercih edilmesini etkilemektedir.

Saça Ozon Tedavisi Neden Uygulanır?

Ozon Tedavisi

Her insanın yaşadığı kellik aynı olsa da sebepleri birbirinden farklıdır. Genel olarak erkeklerde genetik yatkınlık daha çok dökülmelere neden olsa da kadınlarda faktörler değişken şekilde karşımıza çıkıyor. Bu nedenleri doğum kontrol hapları, kilo alıp verme, menopoz, doğum sonrası, kullanılan ilaçlar ve bazı hastalıklar olarak sıralayabiliriz.

Birçok tedavi yönteminden daha etkili sonuç sunan ozon tedavisi, mantar hastalığı, saçkıran (alopesi) ve diğer hastalıklardan dolayı oluşan saç problemlerine karşı etkili olması yüzünden çok fazla uygulanmaktadır. Ayrıca ozon tedavisi ile saç dökülmesi problemini aşmak bir anlamda daha kolaydır. Saçlara ya da başka bir deyişle dökülen saç bölgesine uygulandığında, hücreleri uyararak kılcal damarlardaki oksijen akışını yeniden düzene koyar ve saç kıllarının çıkmasına yardımcı olur.

Ozon Yağı Saç Dökülmesine İyi Gelir mi?

Ozon Tedavisi

Son dönemlerde kendinden çokça söz ettiren ve birçok sağlık alanında kullanılmaya başlanan ozon yağı, saç dökülmelerine karşı da kullanılmaya başladı. Uzmanlara göre uyarıcı özelliği bulunan ozon yağı, diğer sağlık alanlarında olduğu gibi saç dökülmesi problemlerinde de etkisini göstermektedir.

Her tedavide olduğu gibi ozon yağını da doğru ve zamanında kullanmak önemlidir. Bazı durumlarda kişilerin uyguladıkları değişik saç bakım yöntemleri veya ozon yağını doğru kullanmama gibi durumlar söz konusu olduğunda saç dökülmesinin önüne geçilemiyor. Bu yüzden ozon yağı ile saç dökülmesi tedavisi almadan önce bir uzmana danışmak ve ne şekilde kullanılması gerektiği hakkında fikir edinmek, daha sağlıklı sonuç elde etmeye yardımcı olur.

Saça Ozon Tedavisinin Faydaları Nedir?

Ozon Tedavisi

Dünyada kadın ve erkeklerde en sık görülen problemlerin başında saç dökülmesi gelir. Saç dökülmesi, daha önceki makalelerimizde de belirttiğimiz gibi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Uygun bir saç dökülmesi tipi durumu söz konusu ise ozon tedavisi ile dökülen saçları geri kazanmak ya da saç dökülmesi problemini en aza indirmek mümkündür. Peki, bunun haricinde saça ozon tedavisinin faydaları nelerdir?

1. Saç dökülmesini önler.

2. Saç derisinde meydana gelen hastalıkların tedavi edilmesine yardımcı olur.

3. Saç derisinde oluşan mantar hastalığını yok etmeye yardımcı olur.

4. Mantar gibi mikrobik hastalıkların önüne geçmede yardımcı olur.

5. Ozon tedavisi, yeni saç köklerinin oluşmasına yardımcı olur.

Ozon Tedavisi Kimlere Uygulanmaz?

Ozon Tedavisi

Normal şartlarda doğal bir tedavi yöntemi olduğu için saç dökülmelerine karşı her kişi ozon tedavisi alabilir. Ancak bazı durumlar tedavi kapsamının dışında alınmaktadır. Çok fazla alkol tüketen kişilerde aşırı enzim salgılanmasıyla seyreden hipertiroidi hastalığında, aşırı derecede kansızlık ve pıhtılaşma sorunu olanlarda, GL-6-F dehidrogenaz enzim eksikliğinde (Favizm), kronik pankreas iltihaplarında (pankreatit), beyin kanamalarında ve yeni gelişmiş kalp enfarktüsü gibi durumlarda uygulanması önerilmemektedir. İlla ki uygulanacaksa uzman bir kişi tarafından kontrollü bir şekilde uygulanması gerekir.

Ozon Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Ozon Tedavisi

Ozon tedavisi, ozon yağı gibi basit bir işlem değildir. Bunun için öncelikle alanında uzman olan birinden destek almanın önemli olduğunu unutmamak gerekir. Tedavi başlamadan önce kişinin saç ve saç derisi sorunları incelenir. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra saçların ihtiyaçları belirlenir. Daha sonra kişiye özel olarak ozon yağından elde edilen solüsyon, saç ve saç derisine masaj yapılarak uygulanır.

Güvenli bir yöntem olmasına karşın yukarıda da belirttiğimiz gibi bu tedaviyi almak için doğru bir araştırma yaparak alanında uzman olan birinden destek almak daha sağlıklı sonuçlara ulaşmayı kolaylaştırmaktadır.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Argan Yağı FaydalarıBitkisel Yağlar

Ozon Yağı İçeren Ürünler Listesi

SıraÜrünlerEtkisineoldu Puanı
1Diamond Hair Saç SerumuYıpranmış Saçlara Bakım Yapar10/9.9
2Ottomans Ozon YağıEgzemayı Yok Eder10/9.7
3Doktor Ozon Ozon YağıSaçı Yumuşatır10/9.8
4Leaf Action Ozon YağıParlaklık Verir10/9.6
5Alledermo Ozon YağıHacim Katar10/9.6
Amazon
Fiyatlarını Gör
Ozon Yağı
İçeren Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Ozon Yağı İçeren Ürünler

Yukarıdaki kısımda ozon hakkında bilinmesi gerekenleri detaylıca anlattık. Bu kısımda ise içerisinde ozon bulunan ürünleri inceleyeceğiz. İşte ozon içeren ürünler.

1. Diamond Hair Saç Serumu

Saça Canlılık Katan Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Diamond Hair markasını ürettiği kaliteli saç bakım ürünleriyle tanıyoruz. İçerisinde 12 farklı bitkiden soğuk sıkım yöntemiyle elde edilmiş özü bulunan serum, ilk kullanımdan itibaren saçları besleyerek güçlenmesini sağlıyor. Yanmış ve yıpranmış saçlarınıza bakım yaparak onarımını sağlayan ürün, içeriğinde bulunan ozon minerali sayesinde saç dökülmelerini önlemeye yardımcı oluyor. Ayrıca saç derisini rahatlatarak kepek gibi sorunları çözen serumun yeni saç oluşumuna destek olduğunu da belirtelim.

2. Ottomans Ozon Yağı

ozon yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Ottomans
Ozon Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Ozon yağı içeren ürünler listemize Ottomans markasının bu yağı ile devam ediyoruz. İlk kullanımdan itibaren saç derisine etki ederek ferahlamasını sağlayan ozon yağı, kısa süre kullanımda bile kepek, egzema ve mantar gibi sorunları çözmeye yardımcı oluyor. Düzenli kullanımlarda saç dökülmelerini azaltan ürün, bu sayede daha hacimli ve dolgun saçlara sahip olmanızı sağlıyor. Ek olarak bu ürünün saçın yumuşaklığını da arttırdığını belirtelim.

3. Doktor Ozon Ozon Yağı

ozon yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Doktor Ozon
Ozon Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Cilde olan etkisiyle de çok tavsiye edilen ozon yağı, özel formülü sayesinde saçın beslenmesini sağlayarak daha yumuşak ve güçlü olmasına yardımcı oluyor. İlk kullanımdan itibaren kepek gibi oluşumları engelleyen ürün, düzenli kullanımlarda ise dökülmeleri durduruyor. Ayrıca yıpranmış ve kırılmış saçların onarımını yapan bakım yağının bu sayede daha canlı saçlara sahip olmanızı destekleyeceğini ekleyelim.

4. Leaf Action Ozon Yağı

ozon yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Leaf
Ozon Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Leaf Action markasının ozon yağıyla devam ediyoruz. Ozon yağının saç dökülmelerini engellemede ne kadar iyi olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu ozon yağı da aynı şekilde düzenli kullanımlarda saç dökülmelerini durdurmasıyla biliniyor. Saçlardaki yıpranmaların ve kırılmaların onarımını sağlayan ürün, bu sayede daha dolgun saçlara kavuşmanıza yardımcı oluyor. Saç derisi problemlerine karşı da oldukça etkili olan ürün aynı zamanda saça ferahlık katıyor. Bu sayede saç kökleriniz nefes alır ve daha hızlı uzamaya başlar.

5. Alledermo Ozon Yağı

ozon yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Alledermo
Ozon Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Formülündeki E vitamini ve ozon yağı ile saçların nem dengesini sağlayan ürün, bu sayede saçlardaki kuruluğu önlüyor. Dokuları gençleştirme özelliği sayesinde saçların parlaklığını arttıran ozon yağı aynı zamanda kan dolaşımının hızlanmasını sağlıyor. Ayrıca biyolojik aktif oksijen kompleksi sayesinde saçın oksijenlenmesini destekleyen ürünün bu sayede dökülmeleri önlediğini söyleyelim.

Ozon yağı içeren en iyi ürünler hangisi?

Saçlarınızın nem dengesini sağlayan, kuruluğu önleyen ve parlak görünmesini sağlayan en iyi ozon yağı içeren ürünler arasında; Diamond Hair Saç Serumu, Ottomans Ozon Yağı, Doktor Ozon Ozon Yağı, Leaf Action Ozon Yağı, Alledermo Ozon Yağı kan dolaşımının hızlanmasını sağlayan ozon yağı ürünleri olarak tercih ediliyor.

Ozon Yağı Ne İşe Yarıyor?

Cilt ve deri dokusundaki sorunlar için faydalı olan ozon yağı saçlara da çok iyi gelmektedir. Merhem ve krem haricinde kullanılan ozon yağı saça uygulandığında parlaklık katar, nem dengesini korur ve saçı canlandırır.

Ozon tedavisi kimlere uygulanmaz?

Ozon tedavisinin uygulanmasının yasak olduğu hastalıklar sınırlıdır. Kansızlık ile ilgili sorun yaşayan hastalara ozon tedavisi uygulanamaz. Pıhtılaşma hastalıkları, hemofili, kanama, kansızlık gibi hastalıklara sahip insanlara yapılamaz.

Ozon tedavisi kaç seans sürer?

Ozon tedavisinin seansı sayısı hastalığın şiddetine göre değişiklik gösterebilmektedir. Ortalama olarak haftada 2 veya 3 seans toplamda 10 ile 15 seans arasında ozon tedavisi uygulanabilmektedir.

Ozon tedavisi kaçıncı seansta etki gösterir?

Ozon tedavisinin etkisini göstermesi için yaklaşık olarak 8 ile 10 seans geçmesi gerekir. Bazı hastalarda 5 seans ve üzeri uygulamalarda etkisini gösterdiği de olmuştur. Seans süresi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Ozon tedavisi ne kadar süre etkili?

Hastalığın türüne bağlı olarak ayarlanan ozon tedavisinin etkisi süresizdir. Haftada 2 defa ya da daha fazla, toplamda 10 ile 15 seans arasında uygulanan bu tedavi sürenin sonunda etkisini gösterir. Tekrar uygulanabilme olasılığı da vardır.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.