Ömrü Bitmeyen Pil Geliyor

Akıllı cihaz kullanıcılarının en büyük sorunları pilden dolayı kaynaklanıyor. Pil sorunu üzerine giden uzmanlar ömrü bitmeyen pil geliştiriyor.
Ömrü Bitmeyen Pil Geliyor

Günümüz telefonlarının, tabletlerinin hatta bilgisayarlarının en büyük sorunlarından biri başında pil geliyor. Çoğu akıllı cihazın pil süresi bir günü tamamlayamıyor. Tüm piller zamanla yıpranıyor ve performansları belirtilen sürenin altına düşüyor. Bunun üzerinde çalışan MIT ve Samsung yıpranmayan ve ömrü bitmeyen pil teknolojisi üzerinde çalışıyor.

Bataryalar ve piller akıllı cihazların kablosuz kullanılmasının en büyük etkeni. Ancak kullanıcılar akıllı cihazları en fazla 1 gün kablolara bağlı kalmadan kullanabiliyor ve ardından şarj ediyor. Şarj edilen bataryalar ve piller performans kaybı yaşıyor. Buna bağlı olarak dayanıklılıkları düşüyor ve daha hızlı tükeniyor.

                                      standart pil

MIT ve Samsung’un yeni geliştirdiği pil diğer pillerden çok farklı olarak çalışıyor. Normal piller içerisinde bulunan sıvı kimyasal yerine bu pilde katı madde kullanılıyor. Henüz ne olduğu açıklanmayan bu madde ile piller şarjı çok daha fazla üzerinde tutuyor. Böylece performans kaybı da yaşanmıyor.

Diğer pillere oranla fiziksel olarak da daha dayanıklı olan ve yeni geliştirilen pil sıcaklığa ve darbeye de son derece dayanıklı olarak karşımıza geliyor. Bu da pillerin kolayca zarar görmeyeceği ve patlamayacağı anlamına geliyor. Bilindiği gibi sıvı madde kullanılan standart piller ısınıyor ve patlayabiliyor.

patlayan-pil.jpg

Ne zaman hayatımıza gireceği açıklanmayan bu pillerin yakın gelecekte akıllı cihazlarda kullanılması bekleniyor. Şu anda gerçekleştirilen pil ve batarya teknolojisinin işe yaramaması üretilen pil için de önyargı oluşturuyor. Ancak umuyoruz ki bu sefer pillerden dolayı meydana gelen sorunlar ortadan kalkacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.