Hidrojen Bazlı Batarya Üretildi

Akıllı telefonların batarya sorunu üzerine çalışan uzmanlar hidrojen bazlı pil ürettiklerini açıkladı.
Hidrojen Bazlı Batarya Üretildi

Günümüzde teknolojik ürünlerin tüm donanımları geliştirilirken bataryalar oldukları yerde sayıyor. Nedeni ise kısıtlı bilgi ve araştırma yapan firmaların az oluşu. Ancak bataryaları geliştirme odaklı çalışan uzmanlar hidrojen bazlı pil geliştirdiklerini açıkladı.

Genelde otomobil sektöründe yakıt türü olarak kullanılan hidrojen, bu kez de akıllı telefon bataryalarında kullanıldı. Geliştirilen prototip iPhone içerisine yerleştirildi ve pil süresi ciddi oranda arttı.

iPhone Pil

Geliştirmeyi yapan İngiliz Intelligent Energy adlı firma hidrojen yakıtından güç alan pili üretti. Bilindiği gibi iPhone cihazların yoğun kullanımda pil dayanma süresi 1 gün iken geliştirilen pil ile süre tam 7 güne çıkartıldı.

Geliştirilen pil küçük boyutlarıyla dikkat çekiyor. Uzmanlar küçük boyutlu hidrojen yakıtlı pilin ve lityum iyonlu pillerin aynı anda bir telefonda kullanılabileceğini vurguluyor.

iPhone Pil

Şu anda prototip aşamasında olan pilin kötü yanı ise elektrik değil hidrojen yakıtıyla çalışması. Prototipe kulaklık girişinden yakıt eklemesi yapan geliştiriciler seri üretimdeki sürümde değiştirilebilir kartuşlarla geleceğini açıkladı. Böylece kartuşu biten pilin kartuşu cihazın alt kısmından değiştirilebilecek.

Yeni geliştirilen pil ne kadar uzun kullanım süresi sunsa da hidrojen yakıtlı olmasından dolayı eleştiriliyor. Bazı teknoloji uzmanları bu bataryayı ekonomik nedenlerden dolayı herkesin kullanamayacağını açıkladı. Devamlı olarak kartuş değiştirmenin insanları daha zor bir yola sokacağını da dile getiren uzmanlar yeni pilin günümüzdeki pillerden daha kullanışsız olacağını vurguladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.