Mihrimah Belma Satır Kimdir? & Hakkında Bilgi

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 1. Bölge Milletvekili olan Mihrimah Belma Satır, 1961 yılında Erzurum’da doğmuştur. Bu içeriğimizde Mihrimah Belma Satır hakkında bilinmesi gerekenleri bir araya getirdik.
Mihrimah Belma Satır Kimdir? & Hakkında Bilgi

Mihrimah Belma Satır Biyografisi

KAGİDER, ÇİDER, KA-DER, DEİK gibi sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak çalışmakta olan Mihrimah Belma Satır, 28 Haziran 2013 tarihinde Ak Parti Grup Başkanvekilliği görevine seçildi. Satır, evli ve bir çocuk annesidir.

mihrimah-belma-satir.jpg


Mihrimah Belma Satır’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra çalışma hayatına başlayan Satır, BSS Hukuk Bürosunu kurarak serbest avukat olarak başladı. Uluslararası firmalara Özel Hukuk alanında danışmanlık hizmeti verdi.

mihrimah-belma-satir’in-egitim-ve-calisma-hayati.jpg


Mihrimah Belma Satır’ın Siyasi Hayatı

Adalet ve Kalkınma Partisi Kuruluşundan beri partide aktif görev alan Satır, İstanbul İl Genel Meclisi Başkan Vekilliği,  MKYK ve Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 2011 Genel Seçimlerinde 24. Dönem İstanbul Milletvekili seçilen Satır, TBMM Anayasa Komisyonu Üyeliği, Genel Merkez Kadın Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2013 yılında ise AK Parti Grup Başkanvekilliği görevine seçildi. Mihrimah Belma Satır, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili olarak meclise girmiştir. Satır, evli ve bir çocuk annesidir.

mihrimah-belma-satir’in-siyasi-hayati.jpg

Önerilen İçerik;

 Ak Parti Kurucu Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.