Meme Kanseri İçin Uygulama Geliştirildi

Bilim adamları kadınların korkulu rüyası olan meme kanseri için ilk belirtileri tespit eden uygulama geliştirdi.
Meme Kanseri İçin Uygulama Geliştirildi

Meme kanseri kadınların en çok korktuğu hastalıkların başında geliyor. Uzmanlar ise hastalığın tedavisindeki en büyük etkenin erken teşhis olduğunun altını çiziyor. Bunun üzerine düşünen İsviçreli bilim adamları hastalığın ilk belirtilerini teşhis edebileceğiniz mobil uygulama geliştirdi.

Jinekologların tasarladığı uygulamaya Brust-Selbst Check adını veren bilim adamları uygulamanın hayati önem taşıdığını vurguladı. Kadınların meme kanserine yakalanma riskine karşı senede en az 1 kere mamografi testi yaptırılmasını belirten uzmanlar teste yeni bir boyut kazandırdı.

Brust-Selbst Check

Akıllı telefonlarda kullanılabilen uygulama kişilerin hastalığa karşı bilgi edinmeleri ve tek başlarına ilk kontrolleri yapmalarını sağlıyor.

Uygulamanın çalışma yöntemi ise gayet basit. İçerisinde takvim bulunan Brust-Selbst Check kadınların senede en az bir kere test yapması için bildirim gönderiyor. Bunun dışında içerisinde meme kanseri hakkında birçok bilgi de bulunuyor ve kadınlar bu sayede meme kanserine karşı bilinçlenmiş oluyor.

                                                    Brust-Selbst Check

Birçok uzmanın ve bilim insanının ortak geliştirdiği uygulama hastalığın ilk belirtilerinin nasıl olduğunu kadınlara gösteriyor. Eğer kadınlar bu belirtilere sahipse yapılması gerekenler konusunda da acil olarak uyarılarda bulunuyor.

Uygulama mağazalarında ücretsiz olan Brust-Selbst Check şu an için sadece Almanca hizmet veriyor. Ancak uygulamanın yakın zamanda tüm dünya dillerinde kullanıcılara sunulması bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.