Kanser Hastalarını Gülümsetecek Ayna

Kanser hastalarının motivasyonunu artırmak için sadece gülümsendiğinde karşısındaki kişiyi gösteren ayna modeli geliştirildi.
Kanser Hastalarını Gülümsetecek Ayna

Amerika’nın tasarımda öncü okullarından School of Visual Arts New York’ta tasarım alanında yüksek lisans yapan Türk tasarımcı Salih Berk İlhan, kanser hastaları için çok özel bir ayna tasarladı.

gulumseten-ayna.jpg

İlhan’ın geliştirdiği Uplift adlı projesi ve geliştirdiği birçok ürünle kanser hastalarına psikolojik olarak destek sağlamayı amaçlıyor. Bu proje kapsamında İlhan, sadece gülündüğü zaman karşısındaki kişiyi gösteren ayna projesini hayata geçirdi. Şimdiye kadar bu ayna, ABD ve Türkiye’de 200’den fazla kanser hastası üzerinde denendi ve oldukça başarılı olundu.

salih-berk.Jpeg

İlhan’a aslında böyle bir projede küçük yaşta sık sık geçirdiği astım hastalığı oldu. Bu nedenle İlhan şu sözlere yer verdi:

"Kişilerin sadece gülümsediklerinde kendilerini görebilecekleri eğlenceli bir ayna tasarladım ve akıllı malzemeler kullanarak, geliştirdiğim aynanın prototipiyle kullanıcı tepkilerini gözlemledim. Geliştirdiğim ayna ile özellikle kanser hastalarına moral vermeyi ve içinden geçtikleri zorlu süreçte onları gülümseterek daha güçlü olmalarını sağlamayı hedefliyorum."

Amerika’da tasarım çalışmalarına devam ettiğini belirten İlhan, bu projede fakülte dekanından büyük destek gördüğünü söyledi. Kanser hastalarına büyük destek sağlayacak olan ayna konusunda şimdiden siparişler aldığını ve ürünlerin bu yıl içerisinde satışa sunulacağı müjdesini verdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.