Meizu'nun Yeni Amiral Gemisi; ME5

Çin pazarında önemli yere sahip Meizu firmasının yeni amiral gemisi ME5’in bilgileri sızdırıldı.
Meizu'nun Yeni Amiral Gemisi; ME5

Çin pazarındaki teknoloji rekabeti en çok kullanıcıların işine geliyor. Yüksek performansa sahip telefonlar ucuz fiyata kullanıcılarla buluşuyor. Bunlardan en son olarak Meizu’nun yeni amiral gemisi olarak görülen yüksek kademe ME5’in bilgileri sızdırıldı.

Fiyat performans odaklı olarak çalışan Meizu bu kez son derece iddialı bir şekilde geldiğini ortaya çıkan ME5’in özellikleriyle gösterdi. Özelliklerine göre yüksek kademede olacak cihazın fiyatı ise tam tersi olarak sınıfındaki telefonlara göre son derece düşük olacak.

Telefonun tasarım olarak son derece güzel bir şekilde çıkacağını açıklayan uzmanlar bütün özelliklerin sadece 8mm gibi ince bir kasaya sığacağını açıkladı.

Meizu ME5

Performans özellikleri sızdırılan telefon 5.5 inç boyutunda ekrana sahip olacak. 1920x1080 çözünürlüğüne sahip olacak ekran IPS kalitesini taşıyacak. Böylece kullanıcılarına son derece kaliteli görseller sunabilecek.

Cihaz gücünü Exynos 7420 işlemciden alacak. 1.5 GHz hızında 8 çekirdeğe sahip bu işlemciyi 3GB LPDDR4 RAM destekleyecek. Bu cihaz işlem yaparken sorun yaşamayacak ve kullanıcısına herhangi bir sıkıntı çıkartmayacak.

ME5 21 megapiksel arka kameraya sahip olacak. Ön kamerası ile 6 megapiksel olacak. Cihazın kameralarının diyafram açıklığı ise son derece düşük. Tam 1.8 diyafram açıklığına sahip olacak kameralar ile kullanıcılar son derece kaliteli fotoğraflar çekebilecek.

Meizu ME5

32GB dahili hafızası bulunacak olan telefonun hafızası yetmediği takdirde artırılabilmesi için cihaz microSD kart desteği sunacak. 3600 mAh gücünde bataryaya da sahip olacak olan cihaz tam olarak üst sınıf cihaz kapasitesini taşıyacak.

Tüm bu özellikler ile telefonun son derece performanslı olacağı aşikar ancak cihaz böylesine bir performansa karşın fiyat bakımından gayet uygun durumda. Meizu firması cihaza biçtiği değer 650 dolar civarlarında. Telefonun ne zaman satışa çıkacağı ve Avrupa pazarına ne zaman açılacağı ise bilinmiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.