Meizu'nun Yeni Amiral Gemisi; NIUX

Çinli teknoloji devi Meizu’nun yeni amiral gemisi NIUX ilk sızıntılarını verdi.
Meizu'nun Yeni Amiral Gemisi; NIUX

Son dönemde adını sıkça duyuran Çin’in yükselen yıldızı Meizu yüksek performanslı bir telefonu pazara sunmayı amaçlıyor. Firmanın amiral gemisi olarak görülen cihaz ilk sızıntılarını verdi.

Meizu’nun NIUX adını vereceği yeni cihazı tepe seviyede bulunan MX Pro’nun yerini alacak. Tasarım olarak da son derece çık gelecek telefon için bazı teknoloji uzmanları tarafından eleştirildi. iPhone’a benzetilen cihazın tasarım olarak ilhamını Apple’dan aldığı konuşuluyor.

Meizu NIUX

Cihaz üzerinde 5.5 inçlik bir ekran taşıyacak ve bu ekran 1920x1080 çözünürlük sağlayabilecek. AMOLED teknolojisine sahip ekran ile kullanıcılar son derece kaliteli görseller izleyebilecek.

Meizu NIUX gücünü Samsung’un ürettiği Exynos 7420 işlemciden alacak. 1.5 GHz hızında 8 çekirdeğe sahip olan işlemci üzerinde 3D grafikte oldukça iyi sonuçlar veren şu anda piyasanın en iyi konumunda olan Mali-T760 grafik işlemcisi bulunacak. Bu iki güçlü işlemciyi de 4 GB kapasitesinde RAM destekleyecek. Böylece cihaz işlem yaparken zorlanmayacak ve kullanıcısına herhangi bir zorluk çıkartmayacak.

                       Meizu NIUX

Telefon kamera özellikleri açısından da son derece donanımlı olacak. 21 megapiksel arka kamera bulunacak. Böylesine güçlü bir kamerayı ön kısımda 5 megapiksellik güçlü bir kamera temsil edecek. Bu sayede kullanıcılar kameraları ile kaliteli fotoğraf çekebilecek. Arka kamerayı ise LED flaş destekleyecek.

Meizu NIUX hafıza bakımından da son derece iyi olacak. 32 GB dahili hafızası bulunacak telefon yetersiz bulan kullanıcılar için aynı zamanda microSD kart desteği sunacak ve bu sayede kullanıcı hafıza bakımından bir sorun yaşamayacak. Telefonun güvenliği ise parmak izi okuyucusu ile sağlanacak.

                 Meizu NIUX

Sızdırılan bilgiler ışığında telefonun son derece üst klasmanda geleceği ortada. Yılın son çeyreğinde piyasaya çıkacak olan telefonun fiyat bilgisi henüz açıklanmazken Meizu’nun fiyat performans politikası ile üretim yapan bir firma olduğunu düşünürsek çok yüksek miktarda bir fiyat etiketi taşımayacağını tahmin edebiliriz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.