LYS 3 Edebiyat- Coğrafya Sınavı Sona Erdi

LYS sınavının son oturumu Edebiyat -Coğrafya testi ile sona erdi. Üniversiteye girişte ikinci aşama olan LYS sınavında geçen hafta ve bu hafta gerçekleştirilen sınavlarda milyonlarca kişi ter döktü.
LYS 3 Edebiyat- Coğrafya Sınavı Sona Erdi

2017 LYS sınavının son oturumu Edebiyat Coğrafya testi ile sona erdi. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen LYS 4 ve LYS 1 sınavının ardından bu hafta sonu LYS 5 ve LYS 2 oturumları dün yapıldı. Yüz binlerce aday üniversite hayallerine kavuşabilmek için ter döktü. LYS sınavlarının sona ermesi ile birlikte adaylar ÖSYM'den yapılacak olan açıklamayı bekliyor. Peki LYS soru ve cevapları erişime açılacak mı?

LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin sınav takvimine göre 2017 LYS sonuçlarının açıklanacağı tarih 11 Temmuz olarak belirlendi. Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi aracılığıyla öğrenebilecek.

LYS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

LYS SORU VE CEVAPLARI YAYINLANDI MI?

LYS soru ve cevaplarının ilerleyen saatlerde ÖSYM tarafından adayların erişimine açılması bekleniliyor.

SOSYAL MEDYADA LYS 3 YORUMLARI

LYS 3 sınavının sona ermesiyle birlikte sosyal medyada renkli paylaşımlara konu oldu. İşte öğrencilerin gözünde LYS 3;

lysLYSLYS 3

LYS-3 Edebiyat-Coğrafya Sınavı Sona Erdi!

Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava, 832 bin 994 aday başvurdu. Sınav tek oturumda yapıldı ve 120 dakika devam etti.

Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) son oturumu olan edebiyat-coğrafya alanındaki LYS-3 sona erdi. Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava, 832 bin 994 aday başvurdu. Tek oturumda olan sınav 120 dakika sürdü.

LYS-3'te, Türk dili ve edebiyatı testi ile coğrafya-1 testinden oluşuyordu. Türk dili ve edebiyatı testindeki 56 soru için 85 dakika cevaplama süresi verilirken. Coğrafya-1 testinde ise adaylar 24 soruyu 35 dakikada yanıtlamaya çalıştılar.

Cevap kağıdının değerlendirilmesinde kodlanan bilgiler optik okuyucu ile okunacak. Doğru olarak yazılan ancak kodlanmayan, yanlış veya eksik olarak kodlanan cevaplar işlem dışı bırakılacak. 

LYS-3 ile bu yılın LYS maratonu sona ermiş oldu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum