İstanbul Valiliği'nden LYS Hakkında Uyarı

İstanbul Valiliği, Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) gerçekleşeceği 10-11 ve 17-18 Haziranda, adayların daha rahat bir sınav geçirebilmeleri için vatandaşları uyardı.
İstanbul Valiliği'nden LYS Hakkında Uyarı

İstanbul Valiliği, LYS sınavının, taşıdığı önemi tekrar hatırlatarak, vatandaşların sınavların gerçekleşeceği günlerde duyarlı olması konusunda uyarıda bulundu. 

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Sınavların yapıldığı merkezlerin yakınlarında inşaat, imalat, kazı vb. gürültü üreten işlere sınav süresi boyunca ara verilmesine, klakson, sesli yayın, ilan vs. kullanılmasının engellenmesine ve görevli kurumlarca bu hususların titizlikle denetlenmesine yönelik gerekli tedbirler alınmış olup bu konuda halkımızdan da destek ve duyarlılık beklenmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Nüfus cüzdanlarının değiştirilmesi ve geçerliliği ile alakalı bir süre sınırlaması koyulmadığını belirten açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

"Öğrencilerimizin ve tüm vatandaşlarımızın ellerinde var olan nüfus cüzdanları, yeni kimlik kartları ile değiştirilinceye kadar geçerlidir. Nüfus müdürlüklerimiz, sınav tarihlerine mahsusen cumartesi 07.00-17.00, pazar 07.00-10.00 saatleri arasında ek personel görevlendirmek suretiyle hizmet vereceklerdir. Adaylar, ihtiyaç duyulması halinde, ikametgah adreslerinin kayıtlı olduğu ilçeye bakılmaksızın sınav yerlerine ya da bulundukları muhite en yakın ilçe nüfus müdürlüklerinden Cumartesi 07.00-17.00, Pazar 07.00-10.00 saatleri arasında, sınav giriş belgelerini ibraz ederek hizmet alabileceklerdir.

Bunun yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesince, LYS'ye girecek öğrenci ve görevlilere, 07.00 - 16.00 saatleri arasında sınav giriş veya görevli belgelerinin ibraz edilmesi suretiyle İETT Otobüsleri, Otobüs A.Ş. Otobüsleri, Özel Halk Otobüsleri, Metrobüs, Nostaljik Tramvay ve Tünel araçları, Şehir Hatları Vapurları, Özel Deniz Motorları, Tramvay, Metro, Hafif Metro, Füniküler, Teleferik ve Kadıköy Moda Nostaljik Tramvayı’nda ücretsiz hizmet verilecektir."

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum