Kulak Ağrısı Neden Olur? Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Sizler için kulak ağrısının nedenlerini ve doğal tedavi yöntemlerini araştırdık.
Kulak Ağrısı Neden Olur? Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Kulak ağrısı, kişiyi çok fazla rahatsız eden ve günlük hayatına devam etmesinin önüne geçen ağrılardandır. Peki, kulak ağrısının altında ne yatıyor? Kulak ağrısına bir hastalık sebep oluyorsa kulak ağrısına sebep olan hastalığın tanısı nasıl konur? Kulak ağrısının çözümü nedir ve nasıl tedavi edilir? Tüm cevaplar haberimizin devamında...

Kulak Ağrısı Tedavi Yöntemleri Listesi

SıraYöntemlerEtkisiKullanımı
1ZeytinyağıKulak enfeksiyonunu sökerDamla
2Nane YaprağıKulak içini temizlerDamla
3SoğanZararlı maddeleri söküp atarDamla
4Sıcak Su ŞişesiKirli tabakayı yumuşatırMasaj
5ZencefilKulağı temizlerDamla
6GliserinKirlerin kulaktan atılmasını sağlarDamla
7Oksijenli SuZararlı maddeleri atarDamla

İşte kulak ağrılarını doğal tedavi yöntemleriyle geçirmenin etkili yolları...

1. Zeytinyağı

Kulak Ağrısına İyi Gelen Ürünler

Kulak ağrısını geçirmede etkili bir doğal yöntem olan zeytinyağı uygulaması kulak enfeksiyonlarını söküp atmaktadır. Aynı zamanda kulak içerisindeki uğultuyu da geçiren zeytinyağı uygulamasını kulak içine bir kaç damla damlatarak yapabilirsiniz.

2. Nane Yaprağı

Kulak Ağrısına İyi Gelen Ürünler

Nanenin içerisindeki enzimler ve antioksidanlar kulak içerisini temizlemektedir. Bu uygulamayı yapmak için nane yapraklarını su ile birlikte kaynatın ve ılık olana kadar bekletin. Ilık nane suyundan birkaç damla kulak içerisine damlatın.

3. Soğan

Kulak Ağrısına İyi Gelen Ürünler

Vücudumuza birçok faydası olan soğanı antiseptik ve antibakteriyel özelliği sayesinde kulak ağrılarında da kullanabilirsiniz. Kulak ağrısına sebep olan zararlı maddeleri kulak içerisinden söküp atan soğan uygulamasının yapılışı da son derce kolaydır. Rendelenmiş soğandan elde edilen suyu kaynatıp soğuması için bekletin. Elde edilen kürü günde 2-3 defa birkaç damla olacak şekilde kulak içine damlatın.

4. Sıcak Su Şişesi

Kulak Ağrısına İyi Gelen Ürünler

Sıcak su şişesi kulağın üzerinde bir süre durunca içerideki kirli tabakayı yumuşatarak kulak ağrısını hafifletici etki yapmaktadır.

5. Zencefil

Kulak Ağrısına İyi Gelen Ürünler

Zencefil bitkisi içerisindeki anti-enflamatuar etkisi ile kulak içerisini temizler. Taze zencefil suyundan birkaç damla kulak içerisine damlatarak ağrılardan kurtulabilirsiniz.

6. Gliserin

Kulak Ağrısına İyi Gelen Ürünler

Kulak ağrısını geçirmekte etkin madde olarak kullanılan gliserin, kulak içerisindeki kirleri yumuşatarak kulaktan atılmasını sağlar. Doğal yollarla elde edilen veya hazır olarak alınan gliserinden birkaç damla kulak içine damlatarak kulak ağrısından kurtulabilirsiniz. Kulak akıntınız var ise Kulak Akıntısı Nedir ve Neden Olur? İçeriğimizi inceleyebilirsiniz.

7. Oksijenli Su

Kulak Ağrısına İyi Gelen Ürünler

Hidrojen peroksit kulak içerisindeki zararlı maddelerin atılmasında etkili bir maddedir. Sizde ağrılarınız için kulak içerisine birkaç damla oksijenli su damlatabilirsiniz. Ancak bu uygulamayı birkaç damladan çok olacak şekilde yapmamalısınız.

En İyi Kulak Ağrısını Geçiren Ürünler Listesi

SıraÜrünlerHacimneoldu Puanı
1Wefood Organik Zencefil65 gr10/9.9
2Ahmet Arifoğlu Zencefil Öğütülmüş55 gr10/10
3Destek Gliserin50 cc10/9.6
4Sıhhat Oksijenli Su100 ml10/9.5
5Arifoğlu Nane Limon Süzen Poşet Çay20 poşet çay10/9.4
Amazon
Fiyatlarını Gör
Kulak Ağrısı
Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Kulak Ağrısına İyi Gelecek Ürünler

1. Wefood Organik Zencefil

Zencefil

Amazon
Fiyatını Gör
Weefood
Zencefil
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim65 gr

Kulak, boğaz ve kas ağrılarına iyi gelen Wefood organik zencefil, 65 gr olarak satışa sunuluyor. Kullanıcılarından olumlu yorumlar alan ürün, toz halinde satıldığı için kolaylıkla kullanılabiliyor.

Kullanıcı Yorumu

? İlk defa aldım son kullanım tarihi de yakın değildi sorunsuz da elime ulaştı. K** L**

? Süper ürün, tavsiye ederim. Eray Y**

2. Ahmet Arifoğlu Zencefil Öğütülmüş

Zencefil

Amazon
Fiyatını Gör
Ahmet Arifoğlu
Zencefil
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim55 gr

En çok satan zencefil tozları arasında yer alan Ahmet Arifoğlu öğütülmüş zencefil, kullanıcılarından olumlu yorumlar almayı başarıyor. Bizce en iyi zencefil tozları arasında yer alan ürün, AA kalitede üretiliyor.

Kullanıcı Yorumu

? Tercih ettiğim bir marka. F** Ç**

? Paketlemesi güzel, kokusu harika. Emre D**

3. Destek Gliserin

Gliserin

Amazon
Fiyatını Gör
Destek Gliserin
Gliserin
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim50 cc

Kulak sağlığına yüksek fayda gösteren Destek Gliserin, 50 cc olarak satılıyor. Azami miktarda kullanılan Gliserin, kulak ağrılarına tam anlamıyla çözüm sağlıyor.

Kullanıcı Yorumu

? Gayet etkili bir ürün. Leyla B**

? Kullanım sonrası çok rahatlattı. Derya S**

4. Sıhhat Oksijenli Su

Oksijenli Su

Amazon
Fiyatını Gör
Sıhhat
Oksijenli Su
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim100 ml

Ağrıya sebebiyet veren yoğun kulak kirini kolay bir şekilde temizleyen Sıhhat oksijenli su, kullanıcıların kulak ağrısı için sıkça tercih ettiği yöntemlerden bir tanesi. 100 ml olarak satılan ürün, uygun fiyatı sebebiyle listemizdeki yerini alıyor.

Kullanıcı Yorumu

? Kesinlikle iş görüyor. Oksijen miktarı iyi. A** B**

? Kulak kir temizliği için aldım, etkili. R** A**

5. Arifoğlu Nane Limon Süzen Poşet Çay

Nane Limon

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Zencefil
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim20 Poşet Çay

İçeriğinde bulunan zencefil ve limon özleri sayesinde vücut ağrıların dindiren poşet çay, kolay kullanılması sebebiyle tercih ediliyor. Kullanıcılarından olumlu yorumlar alan ürün, hem koku hem aroma konusunda en iyiler arasında yer alıyor.

Kullanıcı Yorumu

? Ağrı kesici resmen, alınabilir. H** N**

? Basit bir şekilde demleniyor. Rahatlatıcı. K** K**


Kulak Ağrısı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Kulak ağrısı hakkında merak edilenleri ve sıkça sorulan soruları sizler için cevapladık.

Kulak ağrısı nedir?

Kulak ağrısı kulağın kendisi kökenli olabileceği gibi kulak yakınında yerleşimli yapılardan birinin bozukluğundan da kaynaklanabilir. Özellikle bebeklik ve çocukluk çağında sıklıkla kulak ağrısına rastlanır.

Kulak ağrısının nedenleri nelerdir?

Kulak ağrısının en sık rastlanılan nedeni orta kulak enfeksiyonu, yani akut otitis media olarak bilinir. Sıklıkla küçük çocuklarda oluşur ve şiddetli, bıçak saplanır gibi bir ağrı ile sonuçlanır. Bunun yanı sıra duyma kaybı ve ateş de görülebilir. Kulak ağrısının sık görülen diğer nedeni, genellikle enfeksiyon nedeniyle oluşan otitis eksterna, yani kulak kanalının inflamasyonudur. Enfeksiyon tüm kanalı etkileyebilir. Kimi zaman ise çıban veya abse şeklini alarak lokalize olabilir. Kulak ağrısı ile beraber kulak kanalında irritasyon ve iltihap akması görülebilir.

Aralıklarla gelen kulak ağrısı ise şu bozukluklar veya rahatsızlıklar olan kişilerde görülebilir:

  • Diş problemleri
  • Tonsillit
  • Gıtlak kanseri
  • Çene ve boyun kaslarında ağrı
  • Kulak yakınındaki alanları etkileyen diğer bozukluklar
  • Bu tip durumlarda da kulak ağrısı görülebilir çünkü kulak ve yakınındaki alanlardan aynı sinirler sorumludur. Bu yüzden de ağrı, kulağa vurabilir.

Kulak ağrısının tanısı nasıl konur?

Kulak ağrısının neden oluştuğunu belirleyebilmek için kulak incelenir. Aynı zamanda ağız, boğaz ve dişlere de bakılabilir.

Kulak ağrısının tedavisi nasıl olur?

Ağrıyı kesmek için hastaya ağrı kesici (analjezik) ilaçlar verilir. Diğer tedaviler ise kulak ağrısının altta yatan nedenine bağlı olarak uygulanır. Bir enfeksiyon kaynaklıysa antibiyotik ilaçlar verilir ve dış kulaktaki iltihap emilerek alınabilir. Orta kulaktaki iltihap, miringotomi denilen işlemle kulak zarından girilerek boşaltılabilir. Bir kulak enfeksiyonu varsa, doktorunuz oral antibiyotik veya kulak damlaları reçete edecektir. Bazı durumlarda, her ikisini de reçete ederler. Kulak ağrısı için verilen damlalar genellikle ağrı kesici olmayıp antibiyotik veya ödem azaltıcılardır. Belirtileriniz düzeldikten sonra ilacı almayı bırakmayın. Enfeksiyonun tamamen temizlenmesi için ilaçları bitirmek önemlidir. Eğer kulak kirinin birikmesi kulak ağrısına neden oluyorsa, kulak kirini yumuşatıcı kulak damlaları verilebilir. Bunlar kulak kirinin kendi kendine düşmesine neden olabilirler. Doktorunuz ayrıca, kulak lavajı denilen bir işlemi kullanarak kiri temizleyebilir veya kiri çıkarmak için bir emme cihazı kullanabilir.

Kulağın yapısı nasıldır?

Kulak duyma ve denge organı olan kulak, üç bölümden oluşur:

  • Dış kulak
  • Orta kulak
  • İç kulak

Dış ve orta kulak, sesin toplanması ve iletilmesi ile ilgiliyken iç kulak ses dalgalarını analiz eder. İç kulak aynı zamanda vücudun dengesini sağlayan mekanizmayı da içermektedir.

Dış Kulak

Dış kulak şunları kapsar:

Deri katları ve kıkırdaktan oluşan kulak kepçesi

Yetişkinlerde yaklaşık 2.5 cm uzunlukta olan kulak kanalı

Kulak kanalının dış kısmı, kıkırdaktan oluşmuştur ve toz, yabancı maddeleri yakalayan kulak kirini üretir. Kanal iç ucunda deri tabakasıyla kaplı yuvarlak bir membran olan kulak zarı ile kapatılmıştır. Kulak zarı, sesi oluşturan hava basıncı değişikliklerine yanıt olarak titreşir.

Orta Kulak

Orta kulak, kulak zarı ve iç kulak arasında, birbirine bağlı kemikçik adı verilen üç adet hareketli kemik aracılığıyla iç kulağa sesi ileten küçük bir boşluktur. İlk kemik olan çekiç, kulak zarının iç yüzeyine birleşiktir. İkinci kemik olan örsün, çekiç ile neredeyse ona paralel olan geniş bir eklemi ve üçüncü kemik olan üzengi ile zayıf bir eklemi bulunmaktadır. Üzenginin tabanı, iç kulağa açılan oval pencereyi doldurmaktadır. Orta kulağın dış dünya ile ilişkisi kulak zarı tarafından kesilir fakat tamamıyla hava sızdırmaz demek yanlış olur. Östaki borusu, bir havalandırma koridoru olarak burnun arkasına uzanır. Normalde kapalı olan bu boru, kişi esnediğinde ya da yutkunduğunda kas kasılması ile açılır. Orta kulak, dış havadaki ses titreşimlerini iç kulaktaki sıvıya geçiren bir dönüştürücü olarak hareket etmektedir.

İç Kulak

Kafatası kemikleri derinliklerinde barındırılan karışık yapılar serisi olan iç kulak, dolambaçlı bir yapıdadır. Kohlea adındaki ön kısmı, farklı ses frekanslarını yakalayan sinir lifleri içeren bir tüptür ve salyangoz kabuğunu andırır. İç kulağın arka kısmı, denge ile ilgili üç yarı dairesel kanaldan oluşmaktadır. Bunlar vestibül adlı bir boşluğa bağlıdır ve sıvı içinde bulunan kıl hücreleri içermektedir. Bu hücrelerin bir kısmı, yer çekimi ve ivmeye duyarlıdır; diğerleri ise başın hareketi ve pozisyonlarına yanıt verir. Beyne bilgiler, iç kulaktan Vestibülokohlear sinir vasıtasıyla iletilir.

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.