Dünyanın en büyük borsası Binance'den %10 komisyon indirimi ile Polkadot satın alabilmek için buraya Tıklayın |
---|
Polkadot (DOT) coin, 19 Ağustos 2020 tarihinde, Web3 Vakfı tarafından kuruldu. Ölçeklenebilirlik, gerek duyulduğunda özelleştirilebilme ve birlikte çalışabilme projesi olarak kurulan DOT, kullanıcılarına sunduğu avantajları ve getirdiği çözümleri sayesinde, kısa sürede kripto para Top10 listesine girmeyi başardı.
Polkadot (DOT) Coin, “Nominated Proof of Stake” (NPoS) adı verilen bir konsesüs mekanizmasına sahiptir. Son dönemlerin kripto paraları gibi DOT coin de madencilik ile kazanılabilen bir dijital para değildir. Genel olarak kripto paralarda söz hakkı sahibi olabilmek için madencilik yapmak gerekir. Madenciler, hem kripto para üretirler hem de Blockhain merkezine gelen işlemleri onaylarlar. Ancak DOT coin için durum biraz daha farklıdır. Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi Polkadot üretilebilen bir kripto para birimi değil. Stake edilerek yani piyasaya sürülen ve halka dağıtılan DOT coinlerden bir miktar almak ve alınan bu DOT coinlerin bir miktarının cüzdanda bekletilmesi gerekir.
Polkadot (DOT) Coin Nasıl Çalışır?
Diğer kripto paralara kıyasla daha farklı bir alt yapıya sahip olan DOT coin, 4 ana katman üzerinde ilerlemektedir. Bunlar; Parachain, Parathread, Bridges ve Relay chain katmanlarıdır. Bu katmanlar, DOT coinin piyasada varlığını korumasını sağlayan hatta kripto paranın kalbi niteliğinde katmanlardır. Relay Chain’in amacı, insanların teknoloji aracılığı ile daha iyi kurumlar oluşturmasını sağlayan açık kaynaklık bir yaratıcılık ortaklığını oluşturmaktadır.
Polkadot (DOT) Kim Tarafından Ne Zaman Kuruldu?
Bir projenin başarılı olmasındaki nedenlerden biri de kurucularıdır. Bu bakımdan ön plana çıkan DOT Coin’in kurucularından biri olan Dr. Gavin Wood, adını daha önce Ethereum (ETH) ile duyurmuştu. Wood, aynı zamanda Ether’in de kurucularından biridir. 19 Ağustos 2020 tarihinde kurulan DOT, kurucu başkan Dr. Gavin Wood ile Robert Habermeier ve Peter Czaban tarafından Web3 Vakfı çatısı altında oluşturulmuştur.
Polkadot (DOT) Coin Projesi Nedir?
Kripto paraların değer görüp görmemesi, arz-talep dengesine bağlı olmakla birlikte bide kripto paranın projesi yani kullanıcılarına vaatleri de önemlidir. Nihayetinde piyasada 3000’den fazla kripto para olmasına rağmen bazılarının adını bile duymayabiliyoruz. Polkadot (DOT) coin, bu anlamda sağlam ve kaliteli projesi ile kullanıcılara hitap ediyor. DOT coin, Blockhain sisteminde pek çok projenin geliştirilmesine ev sahipliği yapma amacı ile kurulmuştur. Yukarıda belirttiğimiz 4 ana katmandan biri olan Relay Chain’in de tam olarak amacı budur. İnsanların teknoloji ile daha iyi kurumlar kurabilmesini sağlama temeli ile kurulduğunu dile getirmiştir. DOT Coin’in Relay chain katmanını kullanması da bu gerçekliği ortaya koymaktadır.
Polkadot (DOT) Coin Madenciliği Var mı?
Kripto paraların üretilmesi, genel olarak madencilik (mining) üzerine kuruludur. Ancak Cardano (ADA) coin ve DOT coin gibi projelerde madencilik sistemi bulunmaz. DOT coin, stake edilerek kazanılan bir coindir. Stake edilebilen coinler, piyasaya sürüldüklerinde yatırımcılara sunulurlar. Bazıları arzın tamamını sunarken bazıları ise bir kısmını sunarlar, geriye kalan kısmını da zamana yayarlar. DOT Coin’in toplam arzı 1,060,369,147, toplam dolaşımdaki arzı ise 924,345,034 DOT’tur. Yani yeni yatırımcılar da DOT coin stake ederek ödül kazanabilirler.
Polkadot (DOT) Coin Güvenilir mi?
Kripto paraların kazanç sağlaması kadar proje ve çalışmalarının güvenilir olması da önemlidir. Bu bağlamda Polkadot’un (DOT) kullandığı NPoS (Nominated Proof of Stake – Atanmış Hisse İspatı) sistemi, kripto paranın güvenilir olmasını sağlayan en önemli etkenlerden biridir. DOT coin, doğrulayıcılarını seçerken güvenlik ilkelerine riayet eder, bu da güvenlik açıklarının kapanmasına zemin oluşturur.
Polkadot (DOT) Coin Nasıl Alınır?
Birçok yerel ve global ölçekte hizmet sunan kripto para borsalarında yer alan DOT Coin, satın alma işlemlerinde kolaylık sağlayan kripto paralardan biridir. İşlemde olan bir borsaya üye olup doğrulama işlemlerini yaptıktan sonra platformun desteklediği kripto paralarla ya da itibari yatırarak DOT coin satın alınabilir.
Polkadot (DOT) Coin Yorumları
Teknik analiz yapmak, tek başına kripto para yatırımı için yeterli değildir. Aynı zamanda temel analiz bilgisine de sahip olmak gerekir. Temel analiz, kripto para hakkında çıkan haberler, alt coinin yayınladığı ya da güncellediği whitepapers ve genel olarak yapılan yorumlar ve daha birçok kaynağı kapsar. Polkadot (DOT) yorumları da bu anlamda önemli bir yere sahiptir. Telegram kanallarında, sosyal medya hesaplarında ve diğer platformlarda DOT yorumlarını inceleyerek de karar vermek, daha etkili bir yatırım stratejisi olacaktır.
Polkadot (DOT) Coin Fiyatı / Grafiği
Yatırım yapmadan önce teknik analizde bulunmak için kullanılan alan, coinin grafiğidir. DOT coin güncel grafiği ve fiyatı hakkında güncel bilgileri...