Bitcoin 24s 516.090,00₺ -1.32 %
Ethereum 24s 33.356,00₺ 0.36 %
Tether 24s 19,15₺ 0.13 %
BNB 24s 5.975,22₺ -4.14 %
USD Coin 24s 19,13₺ 0.21 %
XRP 24s 9,63₺ 6.41 %
Cardano 24s 6,85₺ 2.27 %
Lido Staked Ether 24s 33.232,00₺ 0.19 %
Dogecoin 24s 1,39₺ -1.79 %
Polygon 24s 20,29₺ -0.50 %
Solana 24s 388,85₺ 0.84 %
Binance USD 24s 19,13₺ -0.03 %
Polkadot 24s 114,77₺ 0.38 %
Litecoin 24s 1.664,35₺ -4.37 %
Shiba Inu 24s 0,00₺ -2.88 %
Ethereum
1 ETH = 33.356,00₺ 119,19₺
1ETHEREUM SON 1 GÜNDE 0.36 %
1ETHEREUM SON 1 AYDA 10.87 %
1ETHEREUM SON 1 YILDA -31.56 %

ETHEREUM GRAFİK

1g
1h
1a
3a
6a
1y
Ethereum Fiyat: 33.356,00₺ (0.36%)
Günlük Hacim: 201.178.532.645₺
Piyasa Değeri: 4.019.041.226.431₺
Dünyanın en büyük borsası Binance'den %10 komisyon indirimi ile Ethereum satın alabilmek için buraya Tıklayın

Ethereum (ETH), Bitcoin’in (BTC) piyasaya sürülmesinden bir süre sonra kurucusu Vitalik Buterin tarafından Kuzey Amerika Bitcoin Konferansında tanıtıldı. Her ne kadar ETH için “alt coin” dense de Ethereum’un kuruluş amacı Bitcoin’den çok daha kapsamlıdır. Buterin’in konferansta tanıtımını yaparken ETH’nin blockhain sistemini daha geniş alanlarda kullanılabilmesini amaçlayan bir sitem olarak tanıtmıştır.

Proje açısından Bitcoin’nden (BTC) daha kaliteli bir projeye sahip olan ETH, Bitcoin’in de bağlı olduğu Blockhain sistemini daha geniş alanlarda kullanılabilmesinin yolunu açma projesi ile hayata geçirildi. Ethereum’un piyasaya sürülmesinden sonra arkasından gelen yeni alt coinlerin kolaylıkla Blockhain sistemini kullanabilmelerinin asıl nedeni de budur.

Ethereum (ETH), güncel sorunlar arasında yer alan kişisel bilgilerin kaydedilmesi durumunu da aslında çözüme kavuşturma odağı ile kurulmuş bir sistemdir. Günümüz internet teknolojisini kullanırken, aslında yaptığımız herhangi bir işlemde tüm kişisel bilgiler, data banklarda kayıt altına alınıyor. Alışveriş, ödemeler, banka işlemleri vs. tüm bu işlemlerde kişisel verilerin kaydedilmesini engelleme amacı ile kurulan Ether, bu özelliği ile aslında diğer kripto paralardan çok daha fazla ihtiyaç duyulan bir alt yapı oluşturuyor.

Tüm bunlardan sonra Ether’in aslında ETH kripto para birimini kurmasının yegane amacının projesini hayata geçirebilmek için maddi giderleri Ethereum coin üzerinden karşılamayı amaçladığını söyleyebiliriz.

Ethereum’un (ETH) Avantajları Nelerdir?

Kripto paraların finans sektöründe önemli bir yeri kapsamasından sonra kripto paraların avantajları ve dezavantajları da araştırılmaya başlanan konular arasına girdi. Ethereum’un avantajları da bu anlamda yatırımcıların dikkatini çeken konulardan biri oldu. Peki, Ethereum’un avantajları nelerdir?

  1. Bitcoin’den (BTC) sonra kurulan Ethereum, bulunduğu Blockhain teknolojisinin tamamından faydalanır.
  2. Ethereum (ETH), tüm üçüncü şahısların müdahalelerine karşı duyarsızdır yani ağda yapılan herhangi bir işlemler kimse tarafından kontrol edilemez, müdahale edilemez.
  3. Blockhain sisteminde yapılan tüm işlemler, mutabakat sonucu onaylanır. Bu da herhangi bir sahtekarlık işleminin yapılmasını engeller.
  4. Ethereum’da işlemler sürekli devam eder. Herhangi bir merkeze bağlı olmadığı için işlemler kapatılamaz.
  5. Transfer ücreti, Bitcoin transfer ücretinden daha azdır.

Ethereum’un (ETH) Dezavantajları Nelerdir?

Her kripto parada olduğu gibi ETH’nin de bazı dezavantajları vardır. Ancak bu dezavantajlar, diğer kripto paralara göre ne çok fazla ne de çok eksiktir. En büyük dezavantaj, merkeziyetsiz bir sistem üzerine kurulu olmasından dolayı kara para aklama işlerinde kullanılabilme ihtimalidir. Bunun yanı sıra, üretim zorluğunun her geçen gün artması da yeni maliyetlerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bunun dışında güvenlik ya da kontrol edilebilirlik noktasında herhangi bir dezavantajı bulunmamaktadır.

Ethereum (ETH) Madenciliği Nasıl Yapılır?

Kripto paralarda, son dönemlerde ortaya çıkan yeni üretim şekli (stake) modeli, sadece belli bazı kripto paralarda uygulanmaktadır. Diğer kripto paralarda, madencilik sistemi ile üretim gerçekleştirilir. Ethereum madenciliği, Bitcoin madenciliğine göre daha az sermaye ve daha az enerji ile yapılmaktadır. BTC madenciliği yapmak için ASIC minerler’a ihtiyaç duyulurken ETH madenciliğinde kullanılan sistem ekran kartlarıdır. Tabi bu ekran kartları, sıradan bir bilgisayarın kullandığı ekran kartları değil, aksine daha güçlü ve işlemci sayısı daha fazla olan ekran kartlarıdır.

GPU madenciliği ile üretilen Ethereum, buna karşın Bitcoin’den daha az ödül kazandırır. Ancak madenciler, bu sorunun önüne geçebilmek için “Rig” adı verilen, birbirine paralel şekilde bağlanan ekran kartlarının tek bir cihaz üzerinden kurulması işlemini uygulamaktadırlar. Bu da daha fazla ETH kazımını sağlamaktadır.

Ethereum (ETH) Nasıl Satın Alınır?

Kripto para piyasasının ikinci lider ismi ETH, hemen hemen tüm borsalarda işlemde olan bir alt coindir. Yerel ve global ölçekte hizmet veren herhangi bir borsaya kayıt olup doğrulama adımlarını başarılı bir şekilde tamamlayarak ETH satın alınabilir. Aynı şekilde platform üzerinden BTC ya da diğer kripto paralarla takas edilerek ticareti yapılabilmektedir. Herhangi bir teknik bilgiye ihtiyaç duyulmadan kolaylıkla platformlardan Ethereum alım-satım işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

Ethereum (EHT) Güncel Fiyat / Grafiği

Kripto para yatırımı yapılmadan önce mutlaka teknik analiz yapılmalıdır. Teknik analizin yapılabilmesi için de en temelde güncel fiyat grafiğini incelemek gerekir. Ethereum (ETH) güncel grafiğine ulaşmak ve teknik analiz yapmak için tıklayın.


KOLAY HESAPLAMA ARACI

Türk Lirası
Bitcoin
Ethereum
Tether
BNB
USD Coin
XRP
Cardano
Lido Staked Ether
Dogecoin
Polygon
Solana
Binance USD
Polkadot
Litecoin
Shiba Inu
TRON
Avalanche
Dai
Uniswap
Wrapped Bitcoin