Bitcoin 24s 542.726,00₺ 6.07 %
Ethereum 24s 34.682,00₺ 5.62 %
Tether 24s 19,15₺ 0.33 %
BNB 24s 6.073,14₺ 3.07 %
USD Coin 24s 19,13₺ -0.09 %
XRP 24s 10,92₺ 17.19 %
Cardano 24s 7,42₺ 11.54 %
Lido Staked Ether 24s 34.628,00₺ 5.53 %
Dogecoin 24s 1,46₺ 5.46 %
Polygon 24s 21,78₺ 9.14 %
Solana 24s 405,83₺ 7.63 %
Binance USD 24s 19,15₺ 0.12 %
Polkadot 24s 119,52₺ 6.87 %
Litecoin 24s 1.759,43₺ 6.84 %
Shiba Inu 24s 0,00₺ 4.67 %
Polygon
1 MATİC = 21,78₺ 1,82₺
1POLYGON SON 1 GÜNDE 9.14 %
1POLYGON SON 1 AYDA -9.85 %
1POLYGON SON 1 YILDA -11.38 %

POLYGON GRAFİK

1g
1h
1a
3a
6a
1y
Polygon Fiyat: 21,78₺ (9.14%)
Günlük Hacim: 9.136.752.120₺
Piyasa Değeri: 198.135.608.437₺
Dünyanın en büyük borsası Binance'den %10 komisyon indirimi ile MATIC satın alabilmek için buraya Tıklayın

MATIC Coin nasıl alınır?

Matic Coin ya da eski adıyla “Polygon Matic Network” 2017 yılında piyasaya sürülen, Ethereum ölçeklendirme ve alt yapı geliştirime için geliştirilen kullanımı kolay bir platformdur.

Kripto para dünyasının her geçen gün daha da geliştirilmesi, beraberinde yeni altcoinlerin piyasaya girmesini etkiledi. Özellikle hareketli dönemlerin çok sık yaşandığı 2017 yılında, daha fazla yeni alt coinler piyasaya sürüldü. Bu yenilikler arasında yerini alan MATIC Coin de başarılı projesi ile dikkatleri üzerine çeken kripto paralardan biri olmayı başardı.

Matic coin (Polygon) Nedir?

MATIC Coin, birbirine bağlantılı Blockhain çözümlerini sağlama amacıyla kurulmuş bir platformdur. Ethereum’daki (ETH) oluşan büyük sorunları, yan çözüm aracıyla sunmayı amaçlayan bir projedir. Projenin ayakta kalması için oluşturulan tokenlar, platformun ayakta kalabilmesi için borsalarda satışa sunulur. Polygon'u diğer projelerden ayıran önemli bazı özellikleri vardır. Bunlar arasında en dikkat çekicisi ise yazılımcılara sunulan ayrıcalıktır.

Polygon’da yazılımcılar kendi ağları üzerinde istedikleri gibi platformu tasarlayabilirler. Modüler parçalar ve spesifik fonksiyonlar şeklinde karşımıza çıkan bu özel tasarımlar, yazılımcıların kendi ihtiyaçlarına göre belirlemesi ile sağlanmaktadır.

Polygon Nasıl Çalışır?

Polygon (MATIC), projesi kadar çalışma mantığı ile de dikkat çekici bir platformdur. Polygon’u oluşturan dört ana temel katman bulunur. Bunlar;

  • Ethereum katmanı,
  • Güvenlik katmanı,
  • Polygon ağ katmanı,
  • Çalışma katmanıdır.

Ethereum katmanı, ETH tabanlı akıllı kontratların oluşturulması için kullanılan katmandır. İşlemlerin finalize edilmesi, staking ve Ethereum ile Polygon ağları arasındaki işlemlerin yürütülmesinden sorumlu olan katman Ethereum (ETH) katmanıdır.

Güvenlik katmanı, Ethereum katmanı ile birlikte hareket eder. Ancak güvenliğin sağlanabilmesi için ek bir güvenlik katmanı oluşturarak hareket eder. Ethereum katmanı ve güvenlik katmanı, yazılımcıların isteklerine bağlıdır.

Yukarıda saydığımız iki katman, yazılımcıların isteğine bağlıdır. Yani kullanılıp kullanılmaması, yazılımcıların platformu ihtiyaçlarına göre tasarlamalarında seçenek olarak sunulur. Fakat, Polygon ağ katmanı ve çalışma katmanı, isteğe bağlı değildir. Polygon ağ katmanı, polygon üzerinde inşa edilen uygulamaları çalıştırmaya yarar, çalışma katmanı ise Ethereum Sanal Makinesine (EVM) bağlandığı çalıştırmaya yarar. Yani bu iki katmanın olmaması demek, sistemin çalışmaması ile eşdeğer bir ifade olacağından zorunlu olarak kullanılması gerekir.

Matic coin (Polygon) Madenciliği Yapılır mı?

Yakaladığı fiyat artışları ile yatırımcıların dikkatini üzerine çeken Matic Network (MATIC) madenciliği yapılmayan bir kripto paradır. Bilindiği üzere geleneksel kripto paralarda (Bitcoin, Ethereum, Litecoin) Proof of Work (PoW) yani iş kanıtı karşılığında madencilere ödül jetonlar verilir. Ancak PoS algoritması ile çalışan kripto paralarda ise madencilik yerine staking işlemi yapılır. Staking, coin kurucularının belirlediği sözleşmelere bağlı olarak belli bir süreliğine alınan kripto paraların satılamaması ve bu işlemden gelen gelirin paylaştırılarak dağıtılması işlemine denir. Polygon coinde de mantık aynı şekilde işlemektedir.

Matic coin (Polygon) Güvenilir mi?

Kripto paralar, Blockhain sistemini kullanır. Blockhain sistemi, hacklanebilecek ya da saldırılarla çökertiebilecek bir sistem değildir. Bu nedenle Matic coin (Polygon) ya da herhangi bir coinin güvenliği konusunda endişe edilmeye gerek bir durum söz konusu değildir. Ancak kişisel hatalardan dolayı diğer tüm kripto paralarda olduğu gibi Matic coin (Polygon)’de de riskler vardır. Buna karşın yatırımcıların tedbir almaları kendilerine bağlıdır.

Uzun soluklu bir alt coin olmasından dolayı birçok kripto para borsasında işlemde olan Polygon (Matic) satın almak için öncelikle bir kripto para borsasına üye olmanız gerekir. Binance, Huobi Global, FTX, KuCoin, Gemini gibi kripto para borsalarından birine üye olup kimlik doğrulama işlemini tamamladıktan sonra alım satım yapmaya başlayabilirsiniz.

Matic coin (Polygon) Yorumları

2017 yılında piyasaya sürülmesinden sonra kısa sürede güzel ivmeler yakalayan Matic coin (Polygon), kullanıcı yorumları açısından değerlendirildiğinde olumsuz bir durumun olmadığı görülebiliyor. Ancak her kripto parada olduğu gibi Matic coin (Polygon) için de yorumlar önemlidir. Çünkü fiyatların şekillenmesinde payı vardır.

Matic coin (Polygon) Güncel Fiyatı/Grafiği

Kripto para alım satımı yapılmadan önce güncel fiyatlara bakmak son derece önemlidir. Anlık değişimlerin sık yaşandığı piyasada yaptığınız işlemden zarar etmemek için fiyat hareketlerine bakmanız gerekir. Bu sayfamızdan Matic coin (Polygon) güncel fiyatı ve güncel Matic coin (Polygon) grafiği inceleyerek daha sağlıklı yatırım kararı alabilirsiniz.


KOLAY HESAPLAMA ARACI

Türk Lirası
Bitcoin
Ethereum
Tether
BNB
USD Coin
XRP
Cardano
Lido Staked Ether
Dogecoin
Polygon
Solana
Binance USD
Polkadot
Litecoin
Shiba Inu
TRON
Avalanche
Dai
Uniswap
Wrapped Bitcoin