Kilis’ te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kilis’ te gezilip görülmesi gereken yerler haberimizde.
Kilis’ te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kilis tarihi mekanlara sahip, doğal güzellikleri bulunan güzel şehirlerimizden bir tanesidir. Kilis’ in gezilip görülmesi gereken yerleri birlikte inceleyelim.
 

Kurukastel Ören Yeri

Ören yeri arkeolojik yerleşim yeri olup, 30-40 m yüksekliğindedir. Tepede bir gözetleme kulesi bulunur. Kilis’ te görülmeye değer yerlerin başında gelmektedir.
 

kurukastel-oren-yeri.jpg

 

Ağcakent Ören Yeri

Kilis’ in Musabeyli ilçesinde bulunan ören yerinin, Bizans döneminden kalma, bir köy yerleşimi olduğu yapılan arkeolojik kazılar sonucunda ortaya çıkmıştır.
 

agcakent-oren-yeri.jpeg
 

Ravanda Kalesi

Kilis’ in Polateli ilçesinde bulunan kale, bir tepe üzerine kuruludur. Kalede arkeolojik kazılar yapılamadığından geçmişi ile ilgili bir bilgi bulunmamaktadır. Kilis’ e gidince Ravanda kalesini mutlaka ziyaret etmelisiniz.
 

ravanda-kalesi.jpg
 

Oylum Höyük

Çok büyük bir höyüktür. Bakırtaş çağı ve Helenistik döneme ait olduğu arkeolojik kazılar sonucunda ortaya çıkmıştır.
 

oylum-hoyuk.jpg
 

Akpınar

Kilis’ in en güzel mesire yerlerinden biridir. Etrafı meyve bahçeleri ile çevrili, pırıl pırıl suların içinden geçtiği Akpınar Kilis’ te mutlaka görülmesi gereken yerlerden bir tanesidir.
 

akpinar-.jpg
 

Ulu Cami

Kilis’ in en meşhur ve büyük camisidir. Göz kamaştıran ve şahane bir mimariye sahip Ulu Cami'yi Kilis’ te mutlaka ziyaret etmelisiniz.
 

ulu-cami-005.jpg
 

Söğütlüdere

Kilis’ in en güzel doğal güzelliklerinden biri olan Söğütlüdere Kilislilerin uğrak yerlerinden bir tanesidir. Kilis’ te piknik alanı olarak da kullanılan bölge çok büyük bir alana yayılmış, içerisinde çok meşhur bir restoranı da vardır.
 

sogutludere.jpg
 

Eski Hamam

Eski hamam Emir Kasım' ın oğlu Emir Canbolad tarafından yaptırılmıştır. Bir kaç bölmesi bulunan hamamın mimarisi de çok değişik ve görülmeye değer güzelliktedir.
 

kilis-eski-hamam.jpg
 

Hoca Hamamı

Kilis aşıt mahallesinde bulunan hamam, Kanuni Sultan Süleyman döneminde yapılmıştır. Hamamın şekli kare olup, kubbesi büyüktür. Hamam daha sonradan hoca Ramazan Şeyh tarafından onarım yapıldığı için, ismi Hoca hamamı olarak kalmıştır.
 

hoca-hamami.jpg
 

Salih Ağa Kasteli

Tabakhane mahallesinde bulunan kastel, Salih ağa adında bir kişi tarafından yapılmıştır. Şuan suyu bulunmayan kastelin, önceden suyu bulunup ilezi yöresinden karşılanırmış. Kilis' te ki en gösterişli ve güzel kastellerden biridir.
 

salih-aga-kasteli.jpg
 

Kilis Evi

Kilis evleri kendine has, taş, kerpiç ve taştan yapılan, evlerdir. Çok değişik mimarisi olan Kilis evleri avlu, mutfak ve mağaralardan oluşur. Kilis' e gidince Kilis evlerini mutlaka gezin, değişik atmosfere sahip bu evler gerçekten görülmeye değer.
 

kilis-evi.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.