Kilis' in Meşhur Lezzetleri

Kilis’ in yöresel lezzetlerini sizler için derledik.
Kilis' in Meşhur Lezzetleri

Kilis mutfağı kendine özgü, lezzetli yöresel yemekleri bulunan bir mutfağa sahiptir. Kilis mutfağının bir diğer özelliği ise, günlük ve özel günlerde yapılan yemekler olmak üzere ikiye ayrılır. İşte Kilis’ in en meşhur lezzetleri;
 

Kilis Kebabı

Patlıcan ve köfteden oluşan Kilis’ in en meşhur lezzetlerinden birisidir. Adını da şehrin isminden alan, Kilis kebabını Kilis’ te mutlaka denemelisiniz.
 

kilis-kebabi.jpg
 

Firikli Acur Dolması

Acurların içinin bulgur ve firikle doldurulmasıyla yapılan yine Kilis’ in en meşhur yemeklerindendir. Kilis ile bütünleşmiş, Kilis’ lilerin olmazsa olmaz yemeğini Kilis’ te yemelisiniz.
 

firikli-acur-dolmasi.jpg
 

Bulgurlu Kabak Dolması

Kilis’ te dolma çok sevilip, çok çeşitli versiyonları sürekli yapılmaktadır. Bulgurlu kabak dolması da bunlardan bir tanesidir. Kilis’ te sofraların vazgeçilmezidir.
 

bulgurlu-kabak-dolmasi.jpg
 

İçli Köfte

İçli köfte artık Türkiye’ nin dört bir köşesinde, hemen hemen her yörede yapılan bir lezzettir. Kilis’ te de çok sevilen ve yapılan bir lezzettir.
 

icli-kofte-005.jpg
 

Oruk

Kilis’ in en meşhur lezzetlerinden biri olan oruk, bulgur ve kıyma ile yapılan bir çeşit köftedir. Çok lezzetli ve Kilis’ te ramazanlarda, özel günlerde tercih edilen bir yemektir.
 

oruk.jpg
 

Yoğurtlu Alinazik

Yine patlıcan ve kıymadan oluşan çok lezzetli bir yöresel yemektir. Başka yörelerde de rastladığımız alinazik Kilis’ te de çokça tercih edilir ve sıklıkla yapılan bir lezzettir.
 

yogurtlu-alinazik.jpg
 

Tava Katmeri

Tavada yapılan hem pratik hem de çok lezzetli bir tatlıdır. Kilis’ in çok sevilen olmazsa olmaz tatlısıdır. Kilis’ te tava katmerini denemenizi tavsiye ederiz.
 

tava-katmeri.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum