Keratinin Saça Faydaları & Keratin İçeren 6 Bakım Ürünü

Bu içeriğimizde keratin hakkında bilinmesi gereken tüm bilgileri bir araya getirdik. İşte keratinin faydaları ve keratinli saç bakım ürünleri...
Keratinin Saça Faydaları & Keratin İçeren 6 Bakım Ürünü

Keratin bir protein çeşididir ve başta saç olmak üzere cilt bakımında kullanılmaktadır. Saçların yanı sıra dişlerde ve tırnaklarda da keratin proteini bulunmaktadır. Bu içeriğimizde keratin ve saça olan faydaları hakkında tüm bilgileri verdik.

İşte keratin hakkında bilinmesi gerekenler, saçlara faydaları ve en iyi keratinli saç bakım ürünleri...

Keratin Nedir?

Yazımızın ilk bölümünde "Keratin nedir, nano keratin nedir?" gibi soruların cevabını vereceğiz.

Keratin; bir protein çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır ve başta saç bakımı olmak üzere tırnak bakımlarında kullanılmaktadır. Keratin yağı ve Polipeptit adı verilen zincirler sülfür köprüsü ile birbirine bağlanmaktadır. Bu sülfür köprülerinin içinde ise amino asitler bulunmaktadır. Saçlar için oldukça önemli olan keratin aynı zamanda tırnak ve dişlerimizde de bulunmaktadır.

Genellikle keratin denilince akla ilk olarak saçlar gelmektedir. Saçlarımızda bulunan keratinin yapısı ile tırnak ve dişlerimizde bulunan keratin yapısı birbirinden farklıdır. Ancak diş ve tırnaklarımızdaki keratin yapısı sülfür bağlarının çapraz bağlanması nedeniyle daha sert yapıdadır. Keratin genellikle kadınların saçları için kullandığı bir protein çeşidi olsa da erkekler tarafından da oldukça fazla rağbet gösterilmektedir.

keratin nedir

Tüm bunların yanı sıra günlük hayatımızın birçok alanında da keratine rastlamaktayız. Günlük hayatımızda sıkça kullandığımız deri, yün ve ipekte keratin mevcuttur. Farklı özellikleri barındırabilen keratin, tırnak ve ipek gibi birbirinden farklı yapılarda bulunabilmektedir. Saçlarımızda bulunan keratinin yanı sıra tırnaklarımızda da keratin bulunmaktadır. Tırnaklarımızdaki keratin çapraz bağ yapısında olduğundan tırnağımızın sert ve kırılmalara karşı dayanıklı olmasını sağlamaktadır. Saç ve tırnaklarımızın haricinde cildimizde de keratin bulunduğunu söyleyebiliriz. Cildi koruyan bir yapıya sahip olan keratin, cildi çeşitli mikroorganizmalara karşı koruyucu bir görev üstlenir. Keratin, insanlarda bulunduğu gibi doğada ve bazı hayvanlarda da bulunmaktadır. Özellikle av hayvanlarında bulunan keratin, tavşan, kaz, hindi, yaban ördeği, geyik, bizon, antilop ve sülük gibi hayvanlarda bolca bulunmaktadır. Bu hayvanların etinden yararlanarak keratin eksikliğini karşılayabilirsiniz. Böylece saçlarınızın erken yaşta dökülmesini önlemeniz mümkün olacaktır.

Keratin Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

keratin nedir

Keratin saçımızda bulunan ve oldukça önemli olan proteindir. Ancak zamanla saçlarımızdaki keratini yitirebiliriz. Keratin eksikliği erken yaşta dökülmelere sebebiyet verir. Kısaca özetlemek gerekirse vücudumuz için kan ne kadar önemli ise keratin de saçlarımız için bir o kadar önemlidir. Şampuanlar, saç kremleri ve diğer bakım ürünlerinin sabit bir şekilde uygulanması içerdikleri kimyasallar nedeniyle saçlardaki keratini tüketiyor. Bu da saçların kuru ve kıvırcık olmasına neden olur. Keratin tedavisi doğal olarak formüle edilmiş bir yöntem olduğu için kimyasala maruz kalma riski yoktur. Keratin tedavisi hasar görmüş saçları düzeltmek ve saçlarınızın sağlığını korumak için yapılır. Ayrıca keratin saçınızın şeklini ve hacmini korumasına yardımcı olur.

Keratin Bakımı Nasıl Yapılır?

keratin nedir

Son zamanlarda oldukça popüler olan "keratin bakımı" kuaförler yardımıyla veya çeşitli kozmetik ürünleri ile yapılmaktadır. Yıpranmış saç tellerini adeta bir kılıf gibi sararak çeşitli dış etkenlere karşı koruma sağlar. Kadınlar için güzelliklerinin olmazsa olmazı olan saçlar, çeşitli uygulamalar nedeniyle zamanla yıpranmaktadır. Keratin bakımının belli aralıklarla yapılması saç sağlığının korunmasına katkı sağlamaktadır. Saç rengini açtırmak, sık sık saç boyamak, saçları sürekli olarak düzleştirmek veya maşa yapmanın yanı sıra fön çektirmek de saçta doğal olarak bulunan keratin maddesinin kaybolmasına neden olur. Bu durumlardan kaçınarak keratin bakımından en üst seviyede fayda sağlayabilirsiniz.

Keratin oranı azalan saçlar zamanla matlaşır, kurur ve sağlıksız bir görünüm kazanır. Kuaförlerde uygulanabilen keratin bakımları ortalama 50-100₺ arasında bir fiyat ile uygulanmaktadır. Ancak keratin bakımı yaptırdığınız yerde kullanılan ürünlerin orijinalliğinden ve kişinin bu konuda yeterince bilgiye sahip olmasına özen göstermelisiniz. Keratin bakım ürünleri ile evde keratin bakımını sağlayabilirsiniz. Sprey şeklinde bulunan keratin bakım ürünleri genellikle duş sonrasında nemi alınmış saça uygulanır ve saçın daha parlak ve ipeksi bir görünüm kazanmasını sağlar. Ancak evde keratin bakımı yapılmasıyla kuaförde uygulanan keratin bakımı oldukça farklı bir uygulamadır. Evde keratin bakımı zor ve meşakkatli bir iştir. Eğer sizde evde keratin bakımı yapmak istiyorsanız kesinlikle yanınızda size yardımcı olacak birini bulundurabilirsiniz.

Keratin Yüklemesi Nedir?

keratin nedir

Keratin yüklemesi genellikle kuaförlerde uygulanan bir işlemdir. Evde uygulanması oldukça zor ve riskli olabilir. Bilgili bir kuaför tarafından uygulanmış ve kaliteli ürünler kullanılmış keratin yüklemesi ile koparak meydana gelen saç dökülmelerinin önüne geçilir. Aynı zamanda saçlar daha canlı ve parlak bir görünüm kazanır. Kuaförde yapılan keratin yüklemesinin ardından saçlara fön çekilir. Brezilya fönü ile benzetilen ve çoğu zaman Brezilya fönü ile karıştırılan keratin yüklemesi sağlıklı ve bakımlı görünen saçlara kavuşmanızı sağlayan uygulamadır. Kısacası Brezilya fönü ile aynı özellik ve nitelikte değildir. Birkaç gün tekrar eden keratin bakımı 2 gün ara ile tekrardan yenilenerek saçlar yıkanır. Bu uygulamayı 2 ay ara ile tekrarlayabilirsiniz. Ancak keratin yüklemesi yaptırdıktan sonra keratin içerikli bakım ürünleri kullanmanız saçlarınızın gereğinden fazla keratine maruz kalmasına neden olur.

Keratinin Saçlara 6 Mucizevi Faydası

keratin nedir

1. Saçların daha sağlıklı ve parlak bir görünüm kazanmasını sağlar.
2. Yanmış, kurumuş ve zarar görmüş saçları onarır.
3. Saçın ihtiyacı olan vitaminleri saça kazandırır.
4. Saçı besler.
5. Saçların daha dolgun ve hacimli bir görünüm kazanmasını sağlar.
6. Saçlarda meydana gelen pul pul dökülmeleri önleyerek onarır.

Hangi Saçlar Keratine İhtiyaç Duyar?

keratin nedir

1. İnce saçlar
2. Sık sık birbirine dolanan saçlar
3. Mat saçlar
4. Kopan saçlar
5. Zor taranan saçlar


Benzer İçerik Tavsiyeleri
Keratinli Saç MaskesiKeratinli Saç Bakım Ürünleri

En İyi Keratinli Saç Bakım Ürünü Listesi

SıraÜrünEtkisineoldu Puanı
1DIAMOND HAIRKomple Onarıcı10/9.9
2BOTANICA COMFORTSaçları Besler10/9.7
3Bio Keratin GoldCanlı Olmasını Sağlar10/9.8
4Liquid KeratinParlak ve Canlı Gözükmesini Sağlar10/9.7
5Okay KeratinNem Dengesini Korur10/9.7
6Diamond Hair DailyKepek ve Dökülme Karşıtı10/9.9
Amazon
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Keratin İçeren En İyi 6 Saç Bakım Ürünü Tavsiyesi

Yukarıdaki kısımda keratin hakkında bilinmesi gereken tüm bilgileri verdik. Bu kısımda ise keratin içeren saç bakım ürünlerini inceleyeceğiz.

İşte en iyi keratinli saç bakım ürünleri:

1. DIAMOND HAIR Saç Serumu

keratin nedir

Amazon
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

İçeriğindeki keratin sayesinde saçı kökten uca kadar besleyen DIAMOND HAIR Saç Serumu, dış etkenlerden kaynaklanan yıpranma ve dökülmeleri ortadan kaldırıyor. Saçın yeniden yapılanmasına yardımcı olan serum aynı zamanda saçların daha hızlı uzamasına ve yeni kök oluşumuna destek oluyor. Bu sayede daha dolgun ve parlak saçlara sahip oluyorsunuz.

En büyük problemlerden biri olan saç dökülmesine karşı oldukça etkili. Kullananların vazgeçemediği ürünler arasında yer alıyor. Yorumlarını incelediğimizde bu listede ilk sırada kesinlikle bu ürünün yer alması gerektiğini düşündük. Fiyatının diğer ürünlere göre yüksek olmasının en büyük nedeni tamamen bitkisel içeriklerden oluşması ve seyreltilmemiş yağlar kullanılmasından kaynaklanıyor. Bu da saçınızı kısa sürede onarıp yapılandırmasına katkı sağlıyor.

Ayrıca pek çok kullanıcısı bu ürün sayesinde başka bir saç ürünü kullanmaya gerek duymadığını da özellikle ifade ediyor.

2. BOTANICA COMFORT Keratin Bakım Yağı

keratin nedir

Amazon
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Dış etkenlerden dolayı yıpranmış veya zarar görmüş saçları içeriğindeki keratin sayesinde besleyen bakım yağı, ilk kullanımdan itibaren daha canlı saçlara sahip olmanızı sağlayacak. Düzenli kullanımda ise saçları yeniden yapılandırarak daha parlak ve hacimli olmalarına yardımcı olacak ürün, paraben gibi maddeleri içermemektedir.

3. Bio Keratin Gold Brezilya Fönü

keratin nedir

Amazon
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Elektriklenme ve kabarmaları ortadan kaldıran bu ürün, tamamen organik bileşenlerden üretilmiştir. Saçın ihtiyaç duyduğu nemi sağlayarak daha yumuşak ve canlı olmasını sağlayan keratin, saçınızın 4 ile 6 ay arasında düz kalmasını sağlıyor. Ayrıca bu ürünün dalgalı ve kıvırcık saça sahip kişiler için ideal olduğunu belirtelim.

4. Liquid Keratin Günlük Saç Bakım Seti

keratin nedir

Amazon
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Saçlara anında etki ederek yumuşatan Liquid Keratin, yumuşak formu sayesinde daha rahat bir şekilde saçlarınızı tarayabilmenizi sağlayacak. Özel formülü sayesinde saç rengini koruyarak matlaşmasını önleyen ürün, bu sayede daha parlak ve canlı saçlara sahip olmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda saçı dış etkenlere karşı da koruyan bu bakım setini herkes gönül rahatlığıyla kullanabilir.

5. Okay Keratin Smooth Onarıcı Maske

keratin nedir

Amazon
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

İlk kullanımdan itibaren saçın yumuşaklığını arttıran bu maske saçın nem dengesini korumasına yardımcı oluyor. İçeriğindeki keratin sayesinde saçı onaran ve parlaklığını arttıran ürün, düzenli kullanımlarda saçınızın eski günlerdeki güzel halini almasını destekliyor. Ayrıca saçı kökten uca kadar besleyerek yeniden yapılandıran bu maskeyi yıpranmış saçlara sahip okurlarımıza öneriyoruz.

6. DIAMOND HAIR Günlük Şampuan

Keratin Şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Diamond Hair Daily şampuan saç tipine uygun şekilde formüle edilmiş 3 farklı şampuandan oluşmaktadır. Yoğun keratin içeren şampuan (Tüm Saç - Hassas Saç), (Kuru Saç) ve (Yağlı Saç) olmak üzere birbirinden ayrılıyor. 3 farklı saç tipine uygun üretilen şampuanın saç tipinize uygun olanını tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

Bu şampuan ayrıca saç dökülmesi, aşırı yıpranmış ve yavaş uzayan saçlarda da oldukça etkili. Kullanıcılarının yorumlarını incelediğimizde başarılı bir ürün olduğuna dikkat çekilmesi öne çıkan yorumları arasında yer alıyor.

Keratin içeren bakım ürünlerini inceledik. Eğer keratin şampuanlar hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız aşağıdaki içeriğe bakabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Saçlarınızı Besleyecek En İyi Keratin Şampuanlar

En iyi keratinli ürün hangisi?

İçeriğinde keratin bulunan, saçları besleyen en iyi saç bakım ürünleri arasında: Diamond Hair, Botanica Comfort, Bio, Liquid ve Okay gibi kullanıcılardan tam not almış önemli markalar bulunuyor.

Keratinin faydaları neler?

Keratin, hem tırnak hem de saç bakımında kullanılan bir protein çeşididir. Keratinin saçlara toplamda 6 farklı faydası bulunuyor. Bu faydalar:

1. Saçların daha sağlıklı ve canlı görünmesini sağlar.
2. Yanmış, kurumuş ve zarar görmüş saçları onarır.
3. Saçın ihtiyacı olan bütün vitaminleri karşılar.
4. Saçı besler.
5. Saçların daha dolgun ve hacimli bir görünüm kazanmasını sağlar.
6. Saç dökülmesini engeller.

Keratin saç uzatır mı?

Keratin bakımı uygulaması düzenli uygulandığı takdirde kesin olarak saçlarda belirgin şekilde uzama görülür. Ürünlerdeki doğal keratin sayesinde saçlar normalden çok daha kısa sürede gerekli besinleri alarak yeniden uzamaya başlar. Keratin sadece uzatmaya değil saçların daha canlı ve parlak görünmesine yardımcı olur.

Saç için keratin ne işe yarar?

Saçlara sürülen keratinin birçok faydası vardır. Güneşin zararlı UV ışınlarından saçlarınızı koruyarak nem dengesini kaybetmemesini sağlar. Ayrıca dış etkenlerle savaşır, saç tellerinin sağlığını destekler.

Keratin saça zarar verir mi?

Keratin bakımı yapılırken yüksek ısılara maruz bırakılırsa saçlar zarar görebilir. Keratin bakımı yapılırken yüksek ısının sabitlenmesi gerekir. Boya yapılmış saçlara keratin bakımı yapılırsa kırılma, kopma gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

Keratin saç çıkarır mı?

Saç tellerini kalınlaştıran keratin, içerdiği mineraller sayesinde saç köklerine uyarıcı sinyaller gönderir. Seyrekleşmiş bölgeler kısa süre içerisinde eski formuna kavuşur. Saçlarınız tazelenir, dökülme gibi sorunları ortadan kaldırır.

Keratin bakımı gerçekten işe yarıyor mu?

Keratin bakımı saçlarınıza en iyi gelecek yöntemlerden birisidir. Saçlarınızın parlamasına yardımcı olur, daha kolay şekil almasını sağlar, kabarmaların önüne geçer, kepek gibi sorunları ortadan kaldırır, dökülmeyi önler ve uzamaya destek olur.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
54 Yorum