Saç Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken 10 Önemli Nokta

Saç bakımında birkaç noktaya dikkat ederek daha sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz. Yazımızda saç bakımında dikkat edilmesi gerekenleri derledik.
Saç Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken 10 Önemli Nokta

Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Saçlar, en çok dikkat etmemiz gereken bölgelerimizden birisidir. Ancak bazen saçlara kapsamlı bakım yapmak zor gelebilir. Bu yüzden saç bakımında önemli olan bazı noktalara dikkat etmemiz gerekiyor. Bizde sizler için sağlıklı saçlara sahip olmak için yapılması gerekenleri derledik. O zaman vakit kaybetmeden sağlıklı saçlar için dikkat etmeniz noktaları incelediğimiz içeriğimize geçelim.

1. Saçlarınızı Çok Sık Yıkamayın

saç bakımında dikkat edilmesi gerekenler

Saç bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta saçları çok sık yıkamamaktır. Çünkü saçları fazla yıkamak doğal yağının yok olmasına neden olur. Bu da saçların yıpranmasına sebebiyet verir. Bu yüzden ideal olan saçları haftada 2-3 kez yıkamaktır.

2. Düzenli Olarak Kırıkları Aldırın

saç bakımında dikkat edilmesi gerekenler

Saçları 2-3 ayda bir uçlarından 1-2 santim kestirmek gerekir. Kesilen saç daha sağlıklı ve daha çabuk uzar. Eğer saçlarınız çok fazla kırılıyorsa farklı çözüm önerilerine ihtiyaç duyabilirsiniz. Kırıklarınızı düzenli olarak aldırmak saç sağlığı açısından oldukça önemlidir.

İlginizi Çekebilir
Saç Kırıkları Nasıl Temizlenir?

3. Vitamin Kullanın

saç bakımında dikkat edilmesi gerekenler

Saç bakımında dikkat edilmesi gerekenlerden birisi de saçın vitamin ihtiyacını karşılamaktır. Mevsim geçişlerinde saçlar çoğu zaman yıpranır ve kötü bir görünüm kazanır. Saça ihtiyaç duyduğu vitaminleri vererek bu kötü görünümden kurtulabilirsiniz.

4. Sürekli Bakım Yapın

saç bakımında dikkat edilmesi gerekenler

Saçınıza haftada en az 1 kez bakım yapmak gerekmektedir. Bunun için hazır maskeleri veya doğal yağları tercih edilebilirsiniz. Saçlarınıza yapacağınız bakım sayesinde saçlarınızdaki kırılmalar, dökülmeler, kepek, kaşıntı, matsızlık gibi sorunlardan tamamen kurtulabilmeniz mümkündür.

5. Isıl İşlemlerden Uzak Durun

saç bakımında dikkat edilmesi gerekenler

Saçın sağlıklı kalması için aşırı ısıdan uzak tutmaya dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü ısı işlemleri saça zarar verir. Bu sebepten mümkün oldukça ısıl işlemlerden uzak durarak saçları doğal haliyle kullanmaya özen gösterin.

6. Kuru Şampuan Kullanın

saç bakımında dikkat edilmesi gerekenler

Çabuk yağlanan saçları yıkamak yerine kuru şampuan kullanın. Kuru şampuan saçtaki yağlı görünümü azaltarak hacim verir. Ayrıca saçların parlaklık ve dolgunluk kazanmasına yardımcı olan kuru şampuanlar kısa sürede saç uzamasına da yardımcıdır. Dökülen saçlara çok iyi gelmektedir.

7. Saçları Örerek Uyuyun

saç bakımında dikkat edilmesi gerekenler

Saçları örerek uyumak, gece karışmasını engeller ve dalgalı olması sağlar. Dalgaların daha güzel görünmesi için örmeden önce yağ veya su kullanılabilirsiniz. Sabah açtığınızda muazzam bir görüntüyle karşılaşacaksınız.

8. Saçları Soğuk Suyla Yıkayın

saç bakımında dikkat edilmesi gerekenler

Saç bakımında dikkat edilmesi gerekenlerden biri de saçların soğuk suyla yıkanması gerektiğidir. Soğuk su saçların daha parlak ve canlı görünmesi sağlar. Sıcak su ise saçlarda boya vs var ise akıtma yapar, saçların matlaşmasını sağlar.

9. Sağlıklı Beslenin

saç bakımında dikkat edilmesi gerekenler

Sağlıklı beslenmek hem vücut hem de saç açısından oldukça önemlidir. Sağlıklı beslenmeyen bir bireyin saçları genelde matlaşmış ve kurulaşmıştır, cansız görünür. Sağlıklı beslenen bireylerde vücuda yeteri miktarda vitamin, mineral girişi sağlanacağı için saçlar daha parlak, canlı, dolgun, hacimli, ipeksi gözükür.

10. Saçların Nemini Kaybetmemesini Sağlayın

saç bakımında dikkat edilmesi gerekenler

Birçok olayla karşı karşıya kalan saçların nemini kaybetmemesi son derece önemlidir. Sigara dumanı, stres, güneş ışınları, kirli hava koşulları ve daha fazlası saçlarımızın sağlığını etkiliyor. Saçlarımız yavaş yavaş nemini kaybediyor, mat gözükmeye başlıyor. Bunun önüne geçmek için saçlarınızı besleyecek ve nemlendirecek ürünleri denemenizi öneriyoruz. Duş öncesi veya duş sonrası kullanarak saçlarınızı güzelce nemlendirin, saçın ihtiyaç duymuş olduğu nemi almasını sağlayın.


Benzer İçerik Tavsiyeleri
Argan Yağı FaydalarıBitkisel Yağlar

Saç Bakım Ürünleri Listesi

SıraÜrünlerEtkisineoldu Puanı
1Diamond Hair Saç Bakım SetiSaçı Uzatır10/9.9
2Dax SupergroParlaklık Katar10/9.7
3Boom Butter Saç Bakım YağıDolgunluk Katar10/9.8
4Okay Keratin SmoothHacim Katar10/9.7
5Botanica Comfort Keratin Bakım YağıNem Dengesini Bozar10/9.6
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç
Bakım Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

En Etkili Saç Bakım Ürünleri

Saç bakımında dikkat edilmesi gereken noktalardan yukarıda bahsettik. Bu kısımda ise saç bakımında kullanabileceğiniz en etkili ürünleri inceleyeceğiz. İşte en etkili saç bakım ürünleri.

1. Diamond Hair Saç Bakım Seti

En Etkili Saç Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize protein ve mineral bakımından zengin içeriğe sahip Diamond Hair markasının saç bakım setiyle başlıyoruz. İçeriğindeki keratin proteini sayesinde saçın hasar gören bölgelerini onaran ürün aynı zamanda saçı yumuşatarak daha rahat şekil almasını sağlıyor. Ozon mineraliyle saç derisini rahatlatan şampuan, bu sayede kepek ve ölü deri gibi oluşumları engelliyor. Son olarak bu ürünün içeriğindeki 12 bitki özü sayesinde saçın tüm besin ihtiyacını karşıladığını söyleyelim.

2. Dax Supergro

En Etkili Saç Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Dax
Saç Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

Oldukça hafif yapısı sayesinde saçta ağırlık yapmayan Dax Supergro, içeriğindeki botanik yağlar sayesinde saç derisinin ferahlamasını sağlıyor. Bu sayede kepek, mantar ve egzema gibi oluşumlar engelleniyor. Saçın besin ihtiyacını karşılayarak kırılan ve yıpranan bölgelerini onaran ürün aynı zamanda saçın nem dengesini sağlıyor. Bu sayede saçlarınız daha yumuşak ve parlak bir yapıya kavuşur. Ayrıca bu saç bakım yağının yenilikçi formülü sayesinde saçın uzama hızını arttırdığını belirtelim.

3. Boom Butter Saç Bakım Yağı

En Etkili Saç Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Boom Butter
Saç Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Herbal Science markasının Boom Butter ürünüyle devam ediyoruz. Saç derisine nüfuz ederek kepek gibi hastalıkların oluşmasını engelleyen saç bakım yağı, besin değeri bakımından zengin içeriği sayesinde saçın hasar görmüş bölgelerini onarıyor. 7 farklı yağın harmanlanmasıyla oluşturulan Herbal Science Boom Butter, ilk kullanımdan itibaren saçın nem dengesini sağlayarak daha yumuşak bir yapıya sahip olmasını sağlıyor. Son olarak bu ürünün yoğun vitamin içeren formülü sayesinde yeni saç kökü oluşumuna destek olduğunu söyleyelim.

4. Okay Keratin Smooth

En Etkili Saç Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Okay
Saç Maskesi
Aradığın
Fiyatı Gör

Formülündeki yoğun keratin proteini sayesinde kırılan ve yıpranan saçların onarımını yapan Okay Keratin Smooth, kısa süre içerisinde daha dolgun saçlara kavuşmanızı sağlayacak. Yıpranmış saçlar için özel olarak geliştirilmesi sebebiyle saça yenileyici bakım yapan ürün, bu sayede saçlarınızın daha sağlıklı olmasını destekliyor. Ayrıca saçı çevresel etkenlere karşı koruma altına alan maske, düzenli kullanımlarda büyük fark yaratıyor.

5. BOTANICA COMFORT Keratin Bakım Yağı

En Etkili Saç Bakım Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Botanica
Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Botanica Comfort markasının keratin yağı ile bitiriyoruz. Tamamen doğal yollardan elde edilmiş keratin içeren bu ürün, ilk kullanımdan itibaren saçın yıpranan ve hasar gören bölgelerinin onarımını yapıyor. Bu sayede bir süre sonra saçlarınız daha sağlıklı ve dolgun bir yapıya kavuşuyor. Vitamin ve mineral bakımından zengin içeriği sayesinde saçı yumuşatan bakım yağı, bu sayede saçların daha kolay şekil almasını sağlıyor. Son olarak saçın parlaklığını arttıran ürünün saç derisi hastalıklarının oluşmasını engellediğini söyleyelim.

En iyi saç bakım ürünleri hangisi?

Saçınıza hacim kazandıracak ve parlatacak saç bakım ürünleri arasında; Diamond Hair Saç Bakım Seti, Dax Supergro, Boom Butter Saç Bakım Yağı, Okay Keratin Smooth, Botanica Comfort Keratin Bakım Yağı en kaliteli saç ürünleri olarak biliniyor.

Saç bakımında yapılacak şeyler nelerdir?

Saç bakımının nasıl yapılması gerektiğini bilmiyorsanız;

Saçlarınızı çok sık yıkamayın, düzenli olarak kırıkları aldırın, vitamin kullanın, sürekli bakım yapın, ısıl işlemlerden uzak durun, kuru şampuan kullanın, saçları örerek uyuyun, saçları soğuk suyla yıkayın.

Evde saç bakımı nasıl yapılmalı?

Evde saçlarınıza bakım yapmak için çeşitli maskeler, yağlar veya bakım kremlerini deneyebilirsiniz. Bal, muz, soya yağı gibi ürünleri de maskelerinizde kullanarak saçlarınızın ihtiyaç duyduğu nemi sağlayabilirsiniz.

Günlük saç bakımı nasıl olmalı?

Günlük olarak saç bakımı yapmak için çeşitli yağları tercih edebilirsiniz. Saçlarınıza bal, sarımsak, soğan, mayonez, muz, avokado gibi ürünlerden de günlük maske çıkarabilirsiniz. Bizim önerimiz günlük olarak saçlarınızı yağlarla nemlendirmek ve canlı tutmak.

Saç bakımı için neler kullanılır?

Saç bakımı için birçok ürün kullanılabilir. Saç bakım kremleri, saç bakım yağları, şampuanlar, köpükler, vitaminler en bilindikleridir. Bunları kullanarak saçlarınıza bakım yapabilir, etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.

Saç en fazla kaç günde bir yıkanmalı?

Saç en fazla 2 günde bir yıkanmalıdır. Eğer boyalı bir saçınız varsa bunu haftada 2'ye de düşürebilirsiniz. Boyalı saçları yıkamak boyaya zarar verecektir. Saçın kendi yağını koruması için 2 günde bir duş alabilirsiniz.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum