Karaman Hakkında Bilmedikleriniz

İç Anadolu Bölgesinde bulunan ilimiz hakkında bilinen bilinmeyen tüm detaylar haberimizde..
Karaman Hakkında Bilmedikleriniz

Tarihi

Şehrin kuruluş tarihi hakkında kesin bir bilgi yoktur. Karaman önemli bir sanat ve ticaret merkezi olarak bilinir. Bunu destekleyen belgelerde yapılan arkeolojik çalışmalar sonucunda bunu destekleyici belgeler bulunmasıyla ortaya çıkmıştır. Yine yapılan kazı çalışmalarından anlaşıldığı M.Ö. 8000 yıllarında yerleşik düzenin var olduğu bilinir.
 

karaman.jpg
 

Karaman ilk önce Lidyalılar'ın egemenliğine girmiş. Daha sonra da Karamanoğulları Karamanoğlu devletini kurmuşlar. Cumhuriyet ilanından sonra ise Konya iline Bağlı Karaman adı verilmiştir.
 

İsminin Hikayesi

Bizans döneminde şehrin ismi Larenda imiş. Selçuklular' a geçince şehir Larende ismini almıştır. Daha sonra Karamanoğulları tarafından şehre Karaman ismi verilmiştir.
 

karaman-001.jpg
 

Ekonomi

Karaman' da ekonomi tarıma dayanır. Karamanlıların yarısından fazlası tarımla uğraşmaktadır ve geçimlerini de bu şekilde sağlamaktadırlar.
 

karamanda-tarim.jpg
 

En önemli tarım ürünleri, buğday, patates, kimyon, arpa, mercimek, nohut, ayçiçeği, soğandır.
 

Sanayi

Karaman' da sanayi yine tarıma göre gelişmiştir. Karaman sonradan il olduğu için sanayisi de yeni yeni gelişmektedir.
 

karaman-sanayisi.jpg
 

Önemli gıda sanayi fabrikaları, Bifa, Biskot, Karaman Yem Fabrikaları, Saray, Şimşek Bisküvi Fabrikaları bunlardan bazılarıdır.
 

Örf Adetler

Karaman'dan pek çok medeniyet geçmiştir. En son Türk- İslam kültürünü almış ve artık ona göre de yaşam sürülmektedir.
 

karaman-.jpg
 

Gelenek ve görenekler devam eder. Örneğin düğün önce kına geceleri çok meşhurdur. Karaman halkı yazı çoğunlukla yaylalarda geçirir. Karaman halkı son derece misafirperver insanlardır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.