Karaman' da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Karaman tarih boyunca önemli bir yere sahip olmuş güzel şehrimiz. Karaman' da gezilip görülmesi gereken yerleri sizler için derledik.
Karaman' da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Önemli kültür ve sanat merkezi olduğu defalarca kanıtlanmış, arkeolojik kazılarda ortaya çıkan belgeler tarih boyunca önemli olduğunu gösteriyor Karaman' ın. Karaman' dan pek çok medeniyet, krallıklar gelmiş geçmiş, dolu dolu tarihi olan bir şehrimiz. Böyle bir şehirde gezilip görülmesi gereken tarihi mekanlar, doğal güzellikler elbette bulunmakta. İşte en önemlileri;
 

Karaman Kalesi

Şehrin merkezinde bulunan kalenin yapım tarihi net olarak bilinmemektedir. Kale iç içe geçmiş 3 surdan oluşur. Çok büyük bir kaledir.
 

karaman-kalesi.jpg

Şehrin tam göbeğinde olduğu için kolaylıkla heryerden görünür. Kale çok gösterişli ve heybetli duruşuyla meşhurdur.

Karaman Müzesi

Karaman müzesi 2 katlı olup yine şehrin merkezinde bulunmaktadır. Karaman' da yapılan arkeolojik kazılardan elde edilen tarihi eserler burda tutulmaktadır.
 

karaman-muzesi.jpg

Karaman' a gitmişken bu müzeyi de ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Binbir Kilise

Karaman şehir merkezinden biraz uzakta, Karadağ etkelerinde bulunur. İsminden de anlaşılacağı gibi burada çok sayıda kilise bulunmaktadır.
 

binbir-kilise.jpg
 

Her sene yerli yabancı turistleri ağırlayan bölge tarihin izlerini taşıdığından mutlaka gidilip görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir.

İncesu Mağarası

Karaman' ın en önemli ve muhteşem doğal güzelliklerinden bir tanesidir. İncesu Mağarası görülmesi gereken yerlerinden başında gelmektedir.
 

incesu-magarasi.jpg

Karaman' a gidip sizde bu farklı ve muhteşem serüvene katılarak İncesu Mağarasında gezintiye çıkın. Pişman olmayacaksınız.

Çeşmeli Kilise

Karaman Tapucak Mahallesinde bulunan kilise çok önemli kültür miraslarından bir tanesidir. Karaman' da şuan da sanatsal etkinliklerin yapıldığı mekan olarak kullanılmakta.
 

cesmeli-kilise.jpg

Her yıl ziyaretçilerini de ağırlamaktadır.

Hürrem Dayı Evi

Karaman' a sırf bu konağı görmek için gelen çok sayıda insan var. Çok değişik ve güzel mimariye sahip konak, Karaman Koçak Dede Mahallesinde bulunmakta.
 

hurrem-dayi-evi.jpg
 

Konağın 300 yıllık bir tarihi var. Bozulmadan olduğu gibi duran bu konak restorasyan görmüş fakat kendinden hiçbirşey kaybetmemiştir.

Ermenek Çayı

Karaman' da bulunan bir diğer muhteşem doğal güzellikte Ermenek Çayıdır.
 

ermenek-cayi.jpg

Önceleri rafting ve kano sporu için oldukça tercih edilen bir yer iken şimdilerde sadece kona ile gezi yapılarak bu muhteşem yerin tadını çıkarabilirsiniz.
 

Aktekke Cami

Karaman' ın merkezinde bulunan cami de 21 tane mezar bulunmaktadır. Bu mezarda yatanlardan birisi, Mevlana' nın annesi Mümine Hatun' dur. Zaten Aktekke Cami 1370 yılında Alaaddin Bey tarafından Mümine Hatun için inşa edilmiştir.
 

aktekke-cami.jpg
 

Karaman' da Aktekke Camisini de ziyaret edip, ibadetinizi de bu tarihi önem taşıyan cami de gerçekleştirebilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.