Karaman' ın Meşhur Lezzetleri

Karaman' ın çok lezzetli yöresel yemeklerini sizler için araştırdık.
Karaman' ın Meşhur Lezzetleri

Karaman zengin bir mutfak kültürüne sahiptir. Çok lezzetli yöresel lezzetleri bulunmakta. Karaman' ın zengin mutfak kültürüne sahip olmasının nedenleri arasında çok fazla medeniyetin Karaman' dan gelip geçmesi vardır. Yörük, Türkmen, Çerkezlerin yemeklerinden çok karma lezzetler de vardır Karaman mutfağında.
 

Mıkla

Karaman' ın meşhur lezzetlerinin başında gelir. Yumurta ve sarımsaklı yoğurt karışımından yapılır. Karaman' da çokça yapılır, mıklayı Karaman' da mutlaka yemenizi tavsiye ederiz.
 

mikla.jpg
 

Töğmeken

Bildiğimiz semizotu yemeği aslında. Karaman' da töğmeken olarak bilinir. Sıkça yapılan lezzetlerden bir tanesidir. Karaman' da her evde pişirilir. Töğmekeni de Karaman'da yemelisiniz.
 

togmeken.jpg
 

Papara Yemeği

Papara yemeği bayat ekmeklerden hazırlanan yine az malzemeyle lezzetli bir yemek. Karaman' da da oldukça meşhur. Başka yörelerde de bulunsa da Karaman' a özgü bir yemektir.
 

papara-yemegi.jpg
 

Salçalı Köfte

Salçalı köfte Karaman' ın en meşhur ana yemeğidir. Çok ama çok lezzetlidir. Karaman' da her yerde salçalı köfte bulabilir ve yiyebilirsiniz. Çok lezzetli bir yöresel yemek mutlaka deneyin.
 

salcali-kofte.jpg
 

Sulu Pilav

Sulu pilav yine Karaman' a özgü bir yöresel yemektir. Pilav olmasına bakmayın biraz bulgur ve kıyma yemeğine benzemektedir. Adının da sulu olmasından anlayacağınız üzere sulu yemek kıvamındadır. Karaman' da mutlaka sulu pilavı tatmalısınız.
 

sulu-pilav.jpg
 

Calla

Sebze ve kuzu etinin muhteşem buluşmasından oluşan çok lezzetli bir yöresel yemektir. Karaman' ın en meşhur yöresel yemeğidir. Karaman deyince ilk akla gelenlerden bir tanesidir. Karaman' a gidip de callayı tatmadan sakın dönmeyin.
 

calla.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum