Kahve Tüketimin Sağlığımıza 10 Faydası ve 10 Zararı

Kahve içmenin vücudunuza olan etkilerini sizler için araştırdık. İşte kahvenin insan sağlığına yararları ve zararları...
Kahve Tüketimin Sağlığımıza 10 Faydası ve 10 Zararı

Kahve Tüketimi Hakkında Bilgiler

Güne ayık bir şekilde başlamanın en iyi yolu sabah bir kahve içmektir öyle değil mi? Uykunuzu açmak için en iyi içeceklerden birisi olan kahvenin içerisinde bulunan kafein sizi daima zinde tutacaktır. Peki, kahve tüketmenin insan vücuduna etkilerini nelerdir? Kahvenin olumlu ve olumsuz faydaları arasında neler vardır?

Kahvenin Faydaları ve Zararları Listesi

SıraFaydalarıZararları
1Kansere Karşı KorurBağımlı Olmak
2İntihar Riskini AzaltırUykusuzluk
3Düşünme Yetisini ArttırırYüksek Tansiyon
4Diyabet Riskini AzaltırKalbe Zarar Verir
5Kas Gücünü ArttırırÜlseri Tetikler
6Kalori YakarVücudu Su Kaybına Uğratır
7Ağrı Kesici Etki YaparMigreni Tetikliyor
8Sindirimi KolaylaştırırVitamin Kaybına Sebep Olur
9Kan Dolaşımını ArttırırDoğurganlığı Olumsuz Etkiliyor
10İdrar SöktürücüdürGerginlik ve Sinirlilik Yaratıyor

Kahvenin zararlarını ve faydalarını aşağıdaki makalemizde bulabilir, bilgi edinebilirsiniz. Siz değerli okurlarımıza özel kahvenin zararlarını ve faydalarını araştırdık.

İşte, her gün kahve içmenin vücudumuza yararları ve zararları...

Kahvenin İnsan Vücuduna Mucizevi 10 Faydası

Her gün bir fincan kahve herkese hem zihinsel olarak hem de bedensel olarak iyi geldiğini biliyor muydunuz? İşte kahvenin insan sağlığına faydaları;

1. Kansere Karşı Korur

Kahvenin Faydaları

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre kahvenin aslında birden fazla kansere karşı koyabildiği saptanmıştır. Kahve özellikle meme kanseri ve akciğer kanserine iyi geldiği bilim adamları tarafından onaylanmıştır.

2. İntihar Riskini Azaltır

Kahvenin Faydaları

İnsanların son yıllarda intihar oranlarının arttığı bilim adamları tarafından fark edildi. İntihar sebeplerinin geneli psikolojik sorunlar olarak belirlendi. Kahvenin içinde bulunan kafein insan için oldukça değerli bir enerji kaynağı olmasının yanı sıra depresyon gibi psikolojik sorunları da engellemektedir. Psikolojik sorunları engelleyen kahve intihar oranlarını da büyük ölçüde azaltmaktadır.

3. Düşünme Yetisini Arttırır

Kahvenin Faydaları

Genel olarak yaşlılarda görülen bir hastalık olan Alzheimer, kahve de bulunan mineraller sayesinde önlenebilir. Norveçli bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre kahve unutkanlık belirtisi gösteren Alzherimer hastalığını önlemektedir. Zihin açıcı etki yapan kahve yapılan araştırmalar sonucunda okul çocuklarının kahve tükettikten sonra öğrenmeye daha açık olduklarını göstermiştir.

4. Diyabet Riskini Azaltır

Kahvenin Faydaları

Kahvenin diyabet hastalığına iyi gelmediğini düşünebilirsiniz fakat bilim adamları bunun tam tersini düşünmektedir. Özellikle kafein oranları düşün olan kahveleri tercih eden diyabet hastalarına kahvenin iyi geldiğini tam 100.000 insan üzerinde denenerek onaylanmıştır.

5. Kas Gücünü Arttırır

Kahvenin Faydaları

Düşünsel yetileri etkileyen kahve aynı zamanda fiziksel olarak da uyarıcı etki yapar. Bu sayede kas koordinasyonu daha verimli bir şekilde yapılır ve gücümüzü yerinde hissederiz.

6. Kalori Yakar

Kahvenin Faydaları

İyi bir yağ yakıcı olan kahve telvesi gün içerisindeki tükettiğimiz kalori miktarını arttırır. Aynı zamanda metabolizmayı da hızlandıran kahve kilo verme sürecinde iyi bir yardımcıdır.

7. Ağrı Kesici Etki Yapar

Kahvenin Faydaları

Baş ağrısı ve benzeri ağrıları ortadan kaldırdığı bilinen kahve içerisindeki kafein sayesinde bu etkiyi göstermektedir. Baş ağrısı çekenler için bir acı kahve mükemmel bir doğal ilaç olacaktır. Kahve tüketiminin mide ağrılarına da iyi geldiği bilinmektedir.

8. Sindirimi Kolaylaştırır

Kahvenin Faydaları

Günlük kahve tüketimi sonrasında bağırsaklar yumuşar ve boşaltım sistemimiz daha verimli çalışmaya başlar. Hazımsızlığı önleyen kahve kabızlık gibi durumlarda da etkili bir doğal ilaçtır. Ayrıca kahve telvesi içerdiği antioksidanlarla mikroplara karşı savaşır ve vücudumuzu sindirim sistemi rahatsızlıklarından korur.

9. Kan Dolaşımını Arttırır

Kahvenin Faydaları

Kolesterol, diyabet ve daha birçok hastalığın önüne geçen kahve kan dolaşımı arttırarak organlarımızın daha iyi bir şekilde görevlerini yerine getirmesini sağlar. Ayrıca vücuttaki kan dolaşımının hızlı ve düzenli bir şekilde yapılıyor olması bizlere gün içerisinde enerji vermektedir.

10. İdrar Söktürücüdür

Kahvenin Faydaları

İyi bir idrar sökücü olarak bilinen kahve ve türevleri böbrek taşı, safra taşı gibi vücudumuza zararlı şeylerin üretimini önler. İdrar yolları enfeksiyonlarının da önüne geçen kahve böbreklerin çalışmasını sağlar.

Fazla Kahve Tüketiminin İnsan Vücuduna Verdiği 10 Zarar

Kahve tüketiminin birçok yararı olduğunu yukarıda gördük. Ancak fazla kahve tüketimi insan sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. İşte gün içerisinde fazla kahve tüketiminin verdiği zararlar...

1. Bağımlı Olmak

Bir fincan bardak kahvenin için ortalama 95mg kafein bulunmaktadır. Bu kafein sabah uyandığınızda sizi ayıltmak için oldukça yeterlidir. Bu nedenle de sizi bağımlı hale getirebilir. Gün ortası canınız kahve çekerse, eğer içmediğiniz zaman agresif bir yapıya sahip oluyorsanız bilin ki kahve bağımlısı olmuşsunuzdur.

2. Uykusuzluk

Kahvenin içerisinde bulunan kafein sizin gece uykularınızı kaçırabilir. Tabi eğer uyumamak kahve içiyorsanız bu durum sizi ilgilendirmez.

3. Yüksek Tansiyon

Özellikle ileri ki yaşlara sahip insanlarda fazla kahve kullanımı zararlı olabilir. Kahvenin içerisinde bulunan kafein yüksek tansiyona sebep olarak insan sağlığını ciddi şekilde tehdit etmektedir.

4. Kalbe Zarar Verir

Fazla kahve tüketimi metabolizmayı ve kan akışını hızlandırdığı için kalp çarpıntısına hatta kalp krizine bile neden olabilir. Bu sebeple gün içerisinde fazla kahve tüketimi yapılmaması gerekmektedir. Ayrıca yüksek tansiyonu da tetikleyen kahve kalp sağlığını olumsuz yönde etkileyebilmektedir.

5. Ülseri Tetikler

Gün içerisinde 4-5 fincan kadar tüketilen kahve mideyi asit üretmesi için uyarmaktadır. Ülser hastaları için çekilmez bir durum olan mide yangınları fazla kahve tüketimi ile birlikte ortaya çıkabiliyor. Bu sebeple mide rahatsızlığı olanların kahve tüketmemeleri veya günde 1 fincan tüketmeleri öneriliyor.

6. Vücudu Su Kaybına Uğratır

Vücuda enerji veren ve yakımı hızlandıran kahve bu etkisi sayesinde vücudun içerisindeki su seviyesini de oldukça etkiliyor. Vücudun su kaybetmesi sonucunda bir çok hastalık ortaya çıkabiliyor. Fazla kahve tüketimi vücudun su kaybetmesini sağlayarak dolaylı yoldan hastalıklara sebep olabilir.

7. Migreni Tetikliyor

Baş ağrısını azaltıcı etkiye sahip olan kahve ağrı kesicilerin etkisini %40 oranında arttırmaktadır. Ancak fazla kahve tüketimi bir zaman sonra migren oluşumuna sebep olmaktadır. Bunun yanı sıra migren ağrılarını da şiddetlendirmektedir.

8. Vitamin Kaybına Sebep Olur

Vücuttaki suyun kaybolmasına sebep olan kahve beraberinde vitamin ve minerallerin de yok olmasına sebep olur. Ancak buna fazla kahve tüketimi neden olmaktadır. Yağ yakımını arttırıcı etki yapan kahve yağlarla birlikte vitaminleri de yakar.

9. Doğurganlığı Olumsuz Etkiliyor

Hamilelik döneminde son derece tehlikeli olan kahve tüketimi hamilelikten önce de doğurganlığı olumsuz yönde etkilemektedir. Hormonal dengeyi bozan fazla kahve tüketiminin olumsuz yönlerinden biri de budur.

10. Gerginlik ve Sinirlilik Yaratıyor

Enerji veren ve zindelik katan kahve fazla kullanımı halinde vücuttaki kafein oranını arttırarak sinirlilik ve gerginlik vermektedir.

En İyi Türk Kahvesi Listesi

SıraModellerEtkisineoldu Puanı
1Kuru Kahveci Mehmet EfendiKan Dolaşımını Hızlandırır10/9.9
2Kahve Dünyası Kavrulmuş Türk KahvesiRahatlatıcı10/9.9
3Tchibo Türk KahvesiZinde Tutar10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Türk Kahvesi
Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi Türk Kahvesi Markaları

Aşağıda bulunan türk kahvesi markaları birbirinden kaliteli ürünlerin markalarıdır. Sizler için detaylıca araştırılıp makalemize koyulmuştur.

1. Kuru Kahveci Mehmet Efendi

En İyi Türk Kahvesi Markaları

Amazon
Fiyatını Gör
Mehmet Efendi
Türk Kahvesi
Aradığın
Fiyatı Gör

1870'li yıllardan bu yana Türk kahvesi üreten Kurukahveci Mehmet Efendi gerek eşsiz kokusu gerekse ihtişamlı tadı ile adından söz ettiren başlıca markalardan biridir. Tamamen doğal olarak üretilen bu Türk kahvesi gün içerisinde metabolizmanızı hızlandırarak zinde kalmanıza yardımcı olur. Ayrıca Türk kahvesi tüketimi kan dolaşımını arttırır, kansere karşı korur ve idrar söktürücü görev görür.

2. Kahve Dünyası Kavrulmuş Türk Kahvesi

En İyi Türk Kahvesi Markaları

Amazon
Fiyatını Gör
Kahve Dünyası
Türk Kahvesi
Aradığın
Fiyatı Gör

İçerisinde yüksek oranda lif ve protein bulunduran Kahve Dünyası türk kahvesi gün içerisinde tüketildiği takdirde yüksek oranda enerji sunmaktadır. Eşsiz tadı ile fark yaratan bu ürün besin değerleri sayesinde kalori yakımını destekler ve sindirimi kolaylaştırır.

3. Tchibo Türk Kahvesi

En İyi Türk Kahvesi Markaları

Amazon
Fiyatını Gör
Tchibo
Türk Kahvesi
Aradığın
Fiyatı Gör

Ağır ağır kavrulan ve tamamen doğal kahve çekirdeklerinden elde edilen Tchibo Türk kahvesi uzmanlar tarafından özenle toplanan Arabica kahve çekirdeklerinden üretiliyor. Kokusu ve tadı ile hayranlık uyandıran Tchibo Türk kahvesi içmek ise insan sağlığına birçok fayda sunuyor. Bu faydaların başlıcaları ise düşünme yetisini arttırmak, kan dolaşımını hızlandırmak ve metabolizmayı hızlandırmaktır.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Türk Kahvesi MakineleriFiltre Kahve Makinesi

Kahve Tüketimi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kahvenin faydalarını ve zararlarını sizlere sunduğumuz bu içeriğimizde kahve severlerin en çok merak ettiği soruların cevaplarını da araştırdık. İşte kahve tüketimi hakkında sıkça sorulan sorular...

❓ Kahve Nasıl Yetiştirilir, Kahve Çeşitleri Nelerdir?

Kahvenin başkenti Arabistan ve Habeşistan'dır. Yaklaşık 4000 yıl önce tüketilmeye başlanan kahve çok hızlı bir şekilde yayılmış ve her coğrafyada görülmüştür.

❓ Kahve Tüketimi Nasıl Olmalıdır?

İçeriğimizde yer alan kahvenin yararları ve zararları göz önüne alındığında kahve tüketimi normal bir insan için en az seviyede olmalıdır.

❓ Günde Kaç Bardak Kahve İçmeliyiz?

İyi bir enerji verici ve metabolizmayı hızlandırıcı etkisi olan kahveyi günde en fazla iki fincan veya iki bardak olarak içmeliyiz. Kahve iki bardağa kadar vücuda faydalıyken fazla kahve tüketimi birçok probleme yol açmaktadır.

❓ Türk Kahvesi Gün İçerisinde Ne Kadar Tüketilmelidir?

Kahve çeşitleri arasında en ağır türlerden biri olan Türk kahvesi gün içerisinde sadece 2 fincan içilmelidir. 3-4 fincan içilen Türk kahvesi kalp çarpıntısına ve hatta kalp krizine yol açabilir.

❓ Türk Kahvesi Ne Zaman İçilmelidir?

Türk kahvesi içmek için en iyi vakit sabah uyandıktan 1 saat sonrasıdır. Kortizol seviyesi ilk uyandığımızda %50 seviyelerindedir. Bu sebeple günün ilk kahvesi 1 saat sonra içilmelidir. 07.00 - 08.00 , 12.00 - 13.00 ve 18.00 - 19.00 saatleri içerisinde kahve tüketimi daha faydalı olacaktır.

❓ Adet Döneminde Türk Kahvesi İçilir mi?

Regl döneminde aşırı kahve tüketimi anksiyete oranını arttırmaktadır. Kahvenin adeti geciktirme yada yarıda kesme gibi bir durumu yoktur. Ancak bu süreçte vücuttaki su tutarak şişkinliğe ve ödemlere sebep olmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum