Kadıköy'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kadıköy, Anadolu yakasında yer almaktadır. Tarihi yapıları, yeşil alanlardan oluşan parkları, deniz manzarasına sahip güzel bir ilçedir.
Kadıköy'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kadıköy'de Gezilecek Yerler

Kadıköy İstanbul’un Marmara Denizi kıyısındaki en merkezi ve en kalabalık ilçelerinde biridir. Tarihi yapılardan daha çok gençlerin yerli veya turistlerin eğlence merkezi halini almasından ötürü dikkat çeken bir mekan konumundadır. İsmini İstanbul’un fethinden sonra İstanbul Kadısının almasından dolayı burası Kadıköy diye anılmaya başlamıştır. Biz bu içeriğimizde Kadıköy’ün gezilip görülmesi gereken yerlerini konu aldık. İşte Kadıköy’de görülmesi gereken mekanlar;


Haydarpaşa Tren Garı

Haydarpaşa Tren Garı, Kadıköy’ün sembolü haline gelen bir yapıdır. İç ve dış mimarisi ile büyüleyen bir güzelliğe sahiptir. Görkemli ve gösterişli yapısı hayranlık uyandırmaktadır. İstanbul – Bağdat demir yolu başlangıcı olarak yapılmıştır. Osmanlı döneminde 1906 – 1908 yılları arasında inşa edilmiştir. Alman mimarlar tarafından yapılan tren garı, tüm yolculara ev sahipliği yapmıştır. Geçmişte iki büyük yangın yaşayan gar, günümüzde hala ayakta durmaktadır. Tarihin izlerini taşıyan, binlerce hatıranın olduğu tarihi yapının mutlaka görülmesi gerekir.

kadikoyde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-004.jpg

Adres: Rasimpaşa Mahallesi, 34716 Kadıköy/İstanbul

İlgili İçerik;

İstanbul Gezilecek Yerler


Fenerbahçe Feneri

Fenerbahçe Feneri, Fenerbahçe burnunda yer almaktadır. Fener, Osmanlı döneminde yapılmıştır. 1562 yılında Kanuni Sultan Süleyman, tarafından yaptırılmıştır. Fenerbahçe Feneri, Osmanlı döneminde yaptırılan ilk fenerdir.

kadikoyde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg

Adres: Fener Kalamış Cad. No:49 Kadıköy, İstanbul


Kazım Karabekir Paşa Müzesi

Kadıköy ilçesine bağlı Erenköy semtinde bulunan Kazım Karabekir Paşa Müzesi, 2005 yılında ziyarete açılmıştır. Bu müze daha önce Kazım Karabekir Paşa’nın evidir. Daha sonra restore edilmiş ve müze haline getirilmiştir. Müzede, 3500’den fazla eser yer almaktadır. Bu eserlerden bazıları Kazım Karabekir Paşa’ya ait özel eşyalar, madalyalar, üniforması ve kemanıdır. Müze, salı ve perşembe günleri 09:00 – 16:30 saatleri arasında ziyaretçi kabul etmektedir.

kadikoyde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg

Adres: Erenköy Mahallesi, Kazım Karabekir Sk. No:4, 34738 Kadıköy/İstanbul


Fenerbahçe Müzesi

Fenerbahçe kazandığı kupaların sayısının artmasıyla, müze açma fikrini faaliyete geçirmiştir. Müzede Fenerbahçe’nin kazandığı kupalar ve plaketler yer almaktadır. Aynı zamanda Fenerbahçe’ye ait eşyalar, orijinal formalar, eski maç biletleri ve eski üye kartları da sergilenmektedir.

kadikoyde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg

Adres: Recep Zühtüpaşa Mahallesi, Peker Caddesi, Fenerbahçe Stadı Maraton Girişi Yan Kadıköy, İstanbul, Türkiye

İlgili İçerik;

Kadıköy Kahvaltı Mekanları


Oyuncak Müzesi

Oyuncak Müzesi, Kadıköy’e bağlı Göztepe semtinde yer almaktadır. Bu müze, Yazar ve Şair Sunay Akın tarafında kurulmuştur. Müze, 2005 yılında ziyarete açılmıştır. Müze binası, Sunay Akın’ın ailesine ait bir konaktır. Müzede farklı ülkelerden farklı oyuncaklar sergilenmektedir. Pazartesi günü hariç 09:00 – 18:00 hafta sonu ise, 09:00 – 19:00 saatleri arasında ziyaretçi kabul etmektedir.

kadikoyde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-005.jpg

Adres: Ömerpasa Cad, Dr. Zeki Zeren Sokağı No:15, 34730 Kadıköy/İstanbul


Fenerbahçe Adası

Fenerbahçe Adası, daha önceleri Fenerbahçe Burnu olarak adlandırılmıştır fakat yat limanının inşa edilmesi ile karadan ayrılmış ve ada halini almıştır. Bu yüzden Fenerbahçe Adası denilmektedir. Sessiz ve sakin bir gün geçirmek istiyorsanız, Fenerbahçe Adası’nı tercih edebilirsiniz.

kadikoyde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg

Adres: Fenerbahçe Parkı/ İstanbul


Caddebostan Plajı

Kadıköy’e bağlı Caddebostan semtinde bulunan Caddebostan Plajı, yıllar önce denize girilen bir plaj olarak kullanılmaktaydı. Daha sonraları ise kullanıma kapatılmıştır. Aradan geçen 40 yıl sonra tekrar plaj olarak kullanıma açılmıştır. Yazın serinlemek, yüzmek ve güneşlenmek isteyen kişiler bu plajda keyifli vakit geçirmektedirler.

kadikoyde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-009.jpg

Adres: Caddebostan Mahallesi, Park İçi Yolu, 34728 Kadıköy/İstanbul


Kalamış Parkı

Kalamış Parkı, neredeyse Bostancı semtine kadar uzanmaktadır. Parkın içinde basketbol, futbol ve tenis sahası bulunmaktadır. Burada insanlar keyifle spor yapmaktadırlar. Eğer sporla ilgileniyorsanız, bu parkta rahatlıkla faaliyette bulunabilirsiniz.

kadikoyde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpeg

Adres: Münir Nurettin Caddesi Kadıköy/İstanbul, Türkiye


Fenerbahçe Parkı

Kadıköy’ de bulunan Fenerbahçe Parkı, dinlenmek için ideal parklardan biridir. Yeşil alanları ve renkli çiçeklerin bulunduğu park keyif ve huzur verici bir ortama sahiptir.

kadikoyde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-010.jpg

Adres: Fenerbahçe Mah, Tur Yolu Sk., 34726 Kadiköy/Kadıköy/İstanbul


Göztepe Özgürlük Parkı

Kadıköy’e bağlı Göztepe semtinde bulunan park, herkesin sevdiği bir park haline gelmiştir. Hafta sonu çocukların eğlendiği, ailelerin keyifli zaman geçirdiği gösterişli bir parktır.

kadikoyde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-008.jpg

Adres: Göztepe Mahallesi, 34730 Kadıköy/İstanbul


Bahariye Caddesi

Bahariye Caddesi, 1992 yılında trafiğe kapatılmıştır. Yürüyüş yolu ve Moda’ya doğru ilerleyen bir tramvay yolu bulunmaktadır. Bahariye Caddesi’nde birçok mağaza, kafe ve restoran vardır. Burada bulunan mağazalarda alışveriş yapıp, restoranlarda yemek yiyebilirsiniz.

kadikoyde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-014.jpg

Adres: Bahariye Caddesi Kadıköy/İstanbul


Bağdat Caddesi

Bağdat Caddesi, İstanbul’un hatta Türkiye’nin en ünlü caddelerinden biridir. Kadıköy ilçesine bağlı olan Bağdat Caddesi, dünyaca ünlü markalı dükkanlara sahiptir. Şık kafe ve restoranları bulunmaktadır. Bağdat Caddesi’nde alışveriş yapabilir, restoranlarında yemek yiyebilir ve yürüyüş yapabilirsiniz.

kadikoyde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-015.jpg

Adres: Bağdat Caddesi Caddebostan Mahallesi Kadıköy/ İstanbul

İlgili İçerik;

Bağdat Caddesi'nin Popüler Mekanları


Kadıköy Balıkçılar Çarşısı

Kadıköy’ün geçmesi en eğlenceli sokaklarından biridir. Sürekli hareketli ve kalabalık olan Kadıköy Balıkçılar Çarşısı size kendinizi gerçekten İstanbul’da hissettirecektir.Yan yana sıkı sıkı sıralanmış balık tezgahları, ara sıra alkol eşliğinde balık yiyebileceğiniz mekanlar, turşucu dükkanları size bu sokağı sevdirecek.

kadikoy-balikcilar-carsisi.jpg

Adres: Caferağa Mahallesi, Serasker Cad./tarihi Balıkçılar Çarşısı 10/A, 34710 Kadıköy/İstanbul


Moda İskelesi

Moda İskelesi, 1916 – 1917 yılları arasında yapılmıştır. Moda İskelesi, Adalar- Anadolu – Plaj hattına bağlı ilk iskelesidir. Günümüzde Moda İskelesi’nde restoran ve kafeterya işletilmektedir. Muhteşem bir manzarası bulunan iskelede, sabah kahvaltısı vazgeçilmez bir keyif oluyor. Siz de Moda İskelesi’nde mükemmel manzara eşliğinde, kahvaltınızı yapabilirsiniz.

kadikoyde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-013.jpg

Adres: Moda İskele Caddesi – Moda / İstanbul

İlgili İçerik;

Moda'nın Meşhur Mekanları


Barlar Sokağı

Barlar Sokağı, Kadıköy’ün en sevilen sokaklarından biridir. Canlı müziğin ve eğlencenin adresi olarak bilinmektedir. Barlar Sokağının asıl adı, Kadife Sokak’tır fakat sokakta bulunan barlardan dolayı adı Barlar Sokağı olarak anılmaktadır. Barlar Sokağı’nda dilediğiniz gibi bir mekan bulabilir, keyifli bir gece geçirebilirsiniz.

kadikoyde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.Jpeg

Adres: Caferağa Mah. Kadife Sok., İstanbul


Filizli Köşk

Kadıköy’e bağlı Göztepe semtinde bulunan Filizli Köşk, geçmişe tanıklık etmiştir. 19. yüzyıla ait bir eser olan Filizli Köşk, Art- Nouveau tarzına sahiptir. Mimarisi önem taşıyan bu köşk, yemyeşil güzel bir bahçeye sahiptir. Filizli Köşk’ün sahibi, döneminde Yıldız Saray’ında görevli Tahsin Paşa’dır.

kadikoyde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-012.jpg

Adres: Göztepe Mahallesi, Mustafa Mazhar Bey Cad, 34730 Kadıköy/İstanbul


Galip Paşa Camii

Kadıköy’e bağlı Erenköy semtinde bulunan Galip Paşa Camii, 19. yüzyıla ait bir eserdir. Bu camii, Sultan Hamit ve Sultan Aziz döneminde vali Galip Paşa tarafından 1898 yılında yaptırılmıştır. Camii, günümüzde hala ayakta duran bir eserdir.

kadikoyde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.JPG

Adres: Caddebostan Mahallesi, Bağdat Cad., 34728 Kadıköy/İstanbul


All Saints Moda Kilisesi

All Saints Moda Kilisesi, Osmanlı döneminde inşa edilen bir kilisedir. Kilise, Moda’lı İngilizler tarafında yapılmıştır. Günümüzde hala ibadete açık olan kilise, iç ve dış mimarisi ile farklılık yaratmaktadır.

kadikoyde-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-011.jpg

Adres: Caferağa Mahallesi, Moda Cd. 10/2, 34710 Kadıköy/İstanbul


Konaklama

Kadıköy'ün güzelliklerini daha yakından keşfedebilmeniz için en az iki günlük bir program yapmanızı öneririz. Çünkü Kadıköy bir gün içerisinde keşfedemeyeceğiniz kadar çok güzelliği içerisinde barındırıyor. İstanbul dışından Kadıköy'ü ziyarete gelen gezginlerin uygun fiyatlarla konaklama yapabilecekleri fırsatlar Odamax kalitesiyle ''İstanbul Otelleri'' sayfasında yer alıyor. Mutlaka göz atmanızı öneririz;)


Kadıköy Gezilecek Yerler Haritası

Kadıköy'de gezip görebileceğiniz mekanların, tarihi yerlerin ve kültürel alanların Kadıköy Gezi Rehberi eşliğinde harita ve konumlarıyla birlikte sunumu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.