iPad Pro Resmen Tanıtıldı

Apple San Francisco’da gerçekleştirdiği tanıtım etkinliğinde iPad Pro’yu resmen tanıttı.
iPad Pro Resmen Tanıtıldı

Uzun zamandır konuşulan gelip gelmeyeceği merak konusu haline gelen iPad Pro nihayet Apple’ın ürün tanıtım toplantısında tanıtıldı. Diğer iPad’lere göre çok daha büyük ekrana sahip olan yeni iPad Pro bu ekranı sayesinde son derece başarılı görselleri kullanıcısına iletiyor. Teknoloji uzmanları bu büyük ekranı iPad’in yaşadığı en büyük değişim olarak görüyor.

iPad Pro

iPad’in tasarımı standart olarak karşımıza çıkıyor. Gerçek değişim işte teknik özelliklerinde başlıyor. 12,9 inç ekranı bulunan iPad Pro 2732x2048 piksel çözünürlüğü kullanıcısına sunuyor. Ekranındaki 5.6 milyon piksel bulunan tablet ile son derece küçük detaylar bile gözden kaçmıyor.

iPad Pro

iPad Pro’da geliştirilmiş A9X işlemci bulunuyor ve bu işlemci 64 bit olarak çalışıyor. Diğer iPad modellerinde bulunan A8X işlemciye göre iki kat daha fazla bellek bant genişliğine sahip tablet bu sayede performansını da iki kat fazla artırıyor. 8 megapiksel kamerası bulunan iPad Pro aynı zamanda 4 ayrı hoparlörü üzerinde taşıyor.

iPad Pro’nun pil ömründe de geliştirilme gösterilmiş. Tam 10 saat pil ömrü sunan tablet tüm bu özelliklere rağmen 6,9 milimetre kalınlığıyla da görenleri kendine hayran bırakıyor.

Stylus Desteği

ipad-pro-002.jpg

Apple sonunda inadından vazgeçti ve Apple Pencil stylus kalemi de iPad Pro ile duyurdu. Profesyonel kullanıcıların ihtiyacına yönelik ortaya çıkartılan tablet aynı şekildeki kalem ile muhteşem uyum sağlıyor. Tasarım işiyle uğraşanlara hitap eden ikili ile çok güzel eserler ortaya çıkartılabiliyor.

iPad Pro

Microsoft ve Adobe gibi büyük tasarım firmalarıyla yapılan anlaşma ile iPad Pro’ya özel geliştirilen tasarım uygulamaları sayesinde tablet ile çizim basit bir hal alıyor.

Kasım ayında satışa çıkacak olan iPad Pro’nun 32 GB’lık modeli 749 dolar, 128 GB’lık modeli ise 949 dolar ve hücresel veri destekleyen 128 GB’lık modeli ise 1079 dolar olarak fiyatlandırılmış durumda. Apple Pencil ise 99 dolardan alıcı bulacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.