Apple Watch OS2'yi Duyurdu

Apple firması dün gerçekleştirdiği tanıtım etkinliğinde birçok yeni ürününü duyurdu. Bunlardan bir tanesi de Apple Watch OS 2 oldu. İşte Apple Watch OS2’nin özellikleri…
Apple Watch OS2'yi Duyurdu

Bilindiği gibi Apple geçtiğimiz aylarda akıllı saat piyasasına son derece yüksek performanslı bir saatle giriş yapmıştı. Akıllı saat pazarını da ele geçirmek isteyen Apple saatinin geliştirmesine devam ediyor. Dün gerçekleştirilen tanıtım etkinliğinde firma saat için yeni işletim sistemi olan Watch OS2’yi tanıttı.

Yeni işletim sistemi için sahneye ilk olarak Şirketin CEO’su Tim Cook çıktı. Cook yaptığı açıklamada Apple Watch’un müşteri memnuniyetinin %97 olduğunu açıkladı.

Tim Cook’un yaptığı bu konuşmadan sonra sahneye Apple’ın akıllı saatlerinin yetkilisi SVP Jeff Williams çıktı. Yeni işletim sistemi ve yeni uygulamalar hakkında bilgi veren Williams, Watch için şu andaki uygulama sayısının 10 bini geçtiğini ifade etti.

Apple Watch OS2

Gerçekleştirilen tanıtımda en çok dikkat çeken Apple uygulamaları oldu. Firma sırayla Transit, Facebook Messenger, iTranslate, GoPro ve AirStrip uygulamalarını tanıttı.

Transit uygulaması toplu taşıma kullanan kişilerin işine yarayacak ve adeta rehber görevi görecekken, iTranslate uygulaması ile artık rahatlıkla saatiniz üzerinden çeviri yapabileceksiniz. 90 dil bulunan uygulama ilke mikrofonu kullanarak sesli çevirme yapabilmeniz mümkün kılınmış.

Watch GoPro kullanıcılarını da unutmamış. Geliştirilen Watch uygulaması sayesinde artık GoPro kameramızın kadrajını akıllı saatimiz üzerinden görebileceğiz ve yönetebileceğiz.

Apple akıllı saatlerinde belki de üzerine düştüğü en büyük uygulama Facebook Messenger olmuştur. Bu tanıtım etkinliğinde de geliştirilmiş Facebook Messenger ile artık kullanıcılar Messenger üzerindeki mesajlarını saatleri ile takip edebilecek.

Apple Watch OS2

Tanıtım gecesindeki belki de en dikkat çeken uygulama Airstrip oldu. Uygulama hastaların ve doktorların iletişimini daha iyi sağlayacak ve hastadan aldığı veriyi doktora iletecek. Böylece sağlık takibi de Apple Watch sayesinde rahatlıkla takip edilebilecek.

Apple Watch’ın bu uygulamaları barındıran yeni işletim sistemi Watch OS2, 16 Eylül tarihinde kullanıcılar için indirilebilir olacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.