Apple TV Duyuruldu

Apple’ın dün düzenlediği lansmanda iPhone 6S ve iPhone 6S Plus ile bilikte Apple TV’nin de duyurusunu gerçekleştirdi.
Apple TV Duyuruldu

San Francisco’da gerçekleşen lansmanda Apple adeta gövde gösterisi yaptı. iPhone 6s ve iPhone 6S Plus’ın yanında farklı birçok yeni ürününü sergiledi ve bu ürünlerden biri de Apple TV oldu.

Son olarak 2013 senesinde çıkartılan Apple TV uzun bir aradan sonra güncellendi ve yeni modeliyle kullanıcılara sunuldu. Dördüncü seri olarak adlandırılan Apple TV farklı kullanıcı arayüzü, Apple Store desteği ve kullanıcı araçlarıyla birlikte sunulacak.

Apple TV

Geçmiş Apple TV’lere göre değişiklik gösteren dördüncü seri Apple TV’lerin en büyük farkı ise kumandası oldu. Dokunmatik panel bulunan kumanda birçok işlemin rahatlıkla halledilmesini sağlıyor. Ayrıca çeşitli sensörler eklenen kumanda Wii kumandasına benzetilerek, Apple TV üzerinden oyun oynamamızı sağlıyor. Apple TV’de oyun oynanabilmesinin yanında bir de alışveriş yapılabiliyor.

Apple TV

Geliştirilen kumandaya bir de mikrofon eklenmiş. Eklenen mikrofon sayesinde Apple TV üzerinden kişisel asistanımız Siri’yi rahatlıkla kullanabileceğiz. İstediğiniz diziyi ses komutuyla açabilecek, dizilere alt yazı ekleyebileceğiz ya da ileri geri oynamayı Siri sayesinde gerçekleştirebileceğiz. Cihazda bir de müzik desteği olacak. Apple Music ile birebir eşleşebilen Apple TV üzerinde iOS’un bu cihaza döndürülmüş hali olan tvOS işletim sistemiyle çalışacak.

Apple TV

Apple TV’nin kendine özel Amerikan Baseball Ligi uygulaması bulunuyor. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar bütün lig maçlarını izleyebiliyor hatta bununla da yetinmeyenler aynı anda iki maçın izlenmesini mümkün kılabiliyor.

Apple TV 32GB ve 64GB olmak üzere iki farklı modelde bulunuyor. Fiyatlandırma da dahili hafıza seçeneğine göre değişiyor. 32GB’lık modeller 150 dolardan, 64GB’lık modeli ise 200 dolardan satışa çıkacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.