iPhone 6S ve 6S Plus Resmi Olarak Tanıtıldı

Apple’ın San Francisco’dan gerçekleştirdiği etkinlikte iPhone ailesinin yeni üyesi iPhone 6S ve 6S Plus resmen tanıtıldı.
iPhone 6S ve 6S Plus Resmi Olarak Tanıtıldı

Apple’ın uzun zamandır merakla beklenen telefonu iPhone ailesinin yeni üyeleri 6S ve 6S Plus dün San Francico’da gerçekleştirilen etkinlikle resmen tanıtıldı.

Hem teknoloji uzmanları hem de Apple hayranları tarafından sabırsızlıkla beklenen telefonların tanıtılmasıyla ortalıkta gezen dedikodular da son bulmuş oldu. Bir önceki modele göre daha güçlü işlemci, ekran basıncını algılayan dokunmatik sistemi ve yeni gül kurusu renk seçeneği eklenen telefonlar görenlerden tam not aldı.

Tasarım Detayları
iPhone 6S ve 6S Plus
Apple’ın iPhone 4 serisinden sonra her sene çıkarttığı “S” modeliyle birlikte tasarımda değişiklik yapılmıyordu. Bu sene de aynı politikadan şaşmayan Apple bir önceki model olan iPhone 6 serisiyle aynı tasarıma sahip olan ailenin yeni üyelerinde sadece kasada kullanılan malzeme kalitesi yükseltilmiş. Yeni teknoloji olan 7000 Serisi alüminyum kullanılan kasa bir önceki modele göre neredeyse %60 daha dayanıklı olarak karşımıza çıkıyor.

Telefonların boyutlarına bakacak olursak iPhone 6S, 7.1 mm kalınlıkla karşımıza çıkıyor. Telefonnun ağırlığı ise 143 gram. 4.7 inç ekran kapasitesi bulunan cihaz kullanıcılarına ağırlık ve kalınlık konusunda son derece yardım ediyor.

Bir diğer telefon iPhone 6S Plus ise büyük boyutlarından dolayı 7.3 mm kalınlığa sahip. 192 gram olan bu cihazda da 5.5 inç ekran büyüklüğü bulunuyor.

3D Touch Teknolojisi

iPhone 6S ve 6S Plus

Apple yeni teknoloji Force Touch özelliğini de cihazlarında kullanmış. Buna kendi cihazlarında 3D Touch adını veren Apple bu teknoloji sayesinde kullanıcılarına son derece kolay kullanım sağlamak istiyor. Özellik kullanıcının ekrana dokunma basıncını ölçüyor ve böylece farklı menüler açılabiliyor.

iPhone 6S ve 6S Plus

Basınç hareketleri sayesinde hafif ve sert bir baskıya göre telefon üzerinde kısayol oluşturulabiliyor ve böylece kullanıcılar için daha kolay ve basit kullanım elde edilmiş oluyor. Peek ve Pop adı verilen baskı kuvvetleri farklı menülere kapı açabiliyor.

Kamera Yetenekleri

iPhone 6S ve 6S Plus

Yeni iPhone 6S ve iPhone 6S Plus gelişmiş kamera özelliğiyle de karşımıza çıkıyor. 4s modelinden bu yana sürekli 8 megapiksel kamera ile devam eden Apple bu modellerinde kameralarını geliştirmeye gitmiş.

Yeni cihazlar 8 megapiksel yerine 12 megapiksellik iSight teknolojisine sahip arka kamera ile kullanıcılarla buluşuyor. Full HD video ve 4K çekim özelliğine sahip kameralar son derece kaliteli fotoğraf ve video çekmenizi sağlıyor.

iPhone 6S ve 6S Plus

Ön kısımda ise 1,2 megapiksel kamera yerine 5 megapiksel çözünürlüğünde kamera kullanılmış. Ayrıca parlaklık sağlayan ekran aynı zamanda flaş desteği de sağlıyor. Böylece karanlık ortamlarda da rahatlıkla selfie çekebilmeniz mümkün oluyor.

Teknik Özellikler

iPhone 6S ve 6S Plus

Telefonların teknik özellikleri boyutlarına göre de değişim gösteriyor. Özellikleri sıralayacak olursak;

iPhone 6S;

  • iOS 9 İşletim Sistemi
  • 4.7 inç (1334x750) IPS Ekran
  • Alüminyum 7000 Kasa
  • Apple A9 İşlemci (M9 Motion Yardımcı İşlemci de Dahil)
  • 2 GB RAM
  • 16/64/128GB Dahili Hafıza
  • 12 Megapiksel Arka Kamera (Diyafram açıklığı f/2.2), 5 Megapiksel Ön Kamera
  • Parmak İzi Okuyucusu
  • 3D Touch

iPhone 6S Plus;

  • iOS 9 İşletim Sistemi
  • 5.5-inç (1920x1080) IPS ekran
  • Alüminyum 7000 Kasa
  • Apple A9 İşlemci (M9 Motion Yardımcı İşlemci de Dahil)
  • 2 GB RAM
  • 16/64/128GB Dahili Hafıza
  • 12 Megapiksel Arka Kamera (Diyafram açıklığı f/2.2) ve OIS, 5 Megapiksel Ön Kamera
  • Parmak İzi Okuyucusu
  • 3D Touch

Fiyatlandırma ve Çıkış Tarihi

Apple’ın yeni cihazlarının 12 Eylül’de ön siparişlere açılacağı ve 25 Eylül’de de 130 ülkede raflardaki yerini alacağı belirtildi. Türkiye maalesef bu 130 ülke içine alınmadı. Renk seçekleri olarak ise gümüş gri, altın, gül kurusu ve uzay grisi bulunuyor.

Cihazların fiyatlandırılması dahili hafıza özelliklerine göre değişiklik gösteriyor. Fiyat etiketleri ise şu şekilde belirlenmiş;

  

iPhone 6S Fiyatları
   iPhone 6S 16 GB    649 Dolar
   iPhone 6S 64 GB

   749 Dolar

   iPhone 6S 128 GB 

   849 Dolar

 

iPhone 6S Plus Fiyatları
   iPhone 6S Plus 16 GB    749 Dolar

   iPhone 6S Plus 64 GB  

   849 Dolar

   iPhone 6S Plus 128 GB

   949 Dolar

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.