Hz. Muhammed (S.A.V) Hz. Hatice (R.A) Evlilik Süreci, Çocukları ve Aile İçi İletişimi

Hz. Muhammed (S.A.V)’in ve Hz. Hatice’nin evlilik süreci, çocukları ve Aile içi iletişimi konulu ders notu hakkında detayları bu içerikten öğrenebilirsiniz.
Hz. Muhammed (S.A.V) Hz. Hatice (R.A) Evlilik Süreci, Çocukları ve Aile İçi İletişimi

Kainatın efendisi Allah'ın en sevdiği Peygamber efendimiz (S.A.V) tüm hayatı boyunca Müslümanlara örnek bir hayat sürmüştür. Yaşayışı, ibadetleri, evlilikleri, çocukları ile ve ailesi ile olan iletişimi hep bir örnek teşkil etmiş, dinin en güzel örnekleri arasında gösterilmiştir. Peygamberimiz yetim olarak dünyaya gelmiş ve babasından hiçbir miras kalmamıştır. Evlenene kadar zahmet ve meşakkat içinde hayat sürmüştür.

hz muhammed evliliğ, çocukları aile içi iletişimi


Hz. Muhammed'in Evlilik Hayatı

Peygamber efendimiz 38 yıllık evlilik sürecinin 25 yılını annemiz Hatice ile yaşamıştır. Annemiz Hatice (R.A) çok zengin biri idi. Peygamber efendimiz ile evlenmeyi o istemiş onun ahlakından çok etkilenmiştir. Peygamber efendimiz Hatice ile evlendikten sonra, mütevazi hayatına devam etmiştir. Dünya malına hiçbir şekilde önem vermeyen Peygamberimiz her zaman gösterişten uzak sade bir hayat içinde yaşamıştır.

Peygamber efendimizin en büyük destekçisi Hatice (R.A) ölene kadar başka hiçbir evlilik yapmamıştır. Bu evlilikten 4 kız 2 oğlu toplam 6 çocuğu olmuştur. Peygamber efendimizin çok kadınla evliliği Medine döneminde başlamıştır ve bu evliliklerinin birçoğu siyasi ve din hükümler gereği gerçekleşmiştir.

hz muhammed evliliğ, çocukları aile içi iletişimi


Hz. Muhammed'in Çocukları

Peygamber efendimizin Hatice annemizden 6 çocuğu olmuştur. Bunlardan 4'ü kız, 2'si erkektir. Kızları Zeynep, Rukiye, Ümmü Gülsüm, Fatıma, oğulları ise Kasım ve Abdullah’tır. Daha sonraki evliliğinden İbrahim adında bir oğlu daha olmuştur. Peygamber efendimizin tüm çocukları Fatıma hariç ondan önce vefat etmiştir. Sadece Fatıma Peygamberimizden 6 ay sonra vefat etmiştir.

Peygamber efendimiz çocuklarına çok fazla düşkün, aile yaşantısına çok önem verirdi. Kızlarından Fatıma'yı çok fazla sevdiği rivayetler arasında yer almaktadır.


Hz. Muhammed'in Aile İçi İletişimi

Peygamber efendimizin aile fertlerinin tamamına ilgi ve kıymet gösterdiği onlarla çok alakalı olduğu pek çok rivayetlerde yer almaktadır. Peygamberimiz çocuklarına ve eşlerine çok düşkündü, onlara sınırsız şefkat göstermiş ölümlerinde ise çok fazla üzülmüştür. Çocuklarının vefatlarında çok fazla gözyaşı dökmüştür. Peygamberimiz çocuklar ve aile bireylerine her zaman eşit davranmayı emretmiş, aile içinde her zaman sevgi ve saygı olmasını buyurmuştur.


Önerilen İçerik: Hz. Muhammed'in Sünnetleri Nelerdir?

NeOldu.com / DİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum