Horoz Burcu Genel Özellikleri

Çin astrolojisine göre horoz burcu batı astrolojisinde başak burcuna denk gelir. Peki, horoz burcu başak burcuyla ne gibi benzerlikler gösterir? Horoz burcu bireyi nasıl olur? Horoz burcunun genel özellikleri nelerdir? İşte, detaylar...
Horoz Burcu Genel Özellikleri

Horoz Burcu 

Antik Çin takvimine göre uygulanan Çin astrolojisinin temeli Ay'ın devirlerine ve Güneş-Ay hareketlerine istinaden oluşturulmuştur. Çin Astrolojisinde batı astrolojisinde olduğu gibi 12 burç bulunur. Bu burçların hepsi birer hayvanı sembolize eder.

Örneğin bilinen batı astrolojisinde başak burcu, Çin astrolojisinde horoz burcuna tesadüf eder. Horoz burcu ile başak burcunun benzerliklerini merak ediyor musunuz? İşte, horoz burcunun genel özellikleri, horoz burcu aşk hayatı, horoz burcu cinsel hayat, horoz burcu sosyal yaşamı, horoz burcu duygusal hayatı...

Horoz Burcunun Rengi: Beyaz - Sarı

Horoz Burcunun Uğurlu Sayısı: 6

Horoz Burcunun Ayı: Eylül

Horoz Burcunun Mevsimi: Sonbahar

Horoz Burcunun Elementi: Metal

Horoz Burcunun Gezegeni: Venüs

Horoz Burcunun Karşılığı: Başak Burcu

Horoz Burcunun Uyumlu Olduğu Burçlar: Öküz, yılan

Horoz Burcunun Özellikleri: Sadakatli, cesaretli, mizah yönü güçlü, romantik, gururlu, konfor düşkünü, becerikli, bonkör

horoz-burcu .gif


Çin Astrolojisine Göre Horoz Burcunun Genel Özellikleri Nelerdir?

Horoz kümes hayvanlarının lideri olarak bilindiği için bu burca mensup olan bireyler güçlü, önder ve insanlara tepeden bakan kişilerdir. İlk felsefeleri sadakattir. Eveleyip gevelemeden konuşur ve sıcak kanlıdır. Yalanı sevmez ve hakikati konuşur. Sözünde durur. Hayatı boyunca hayranlığın ve saygının peşinde koşan horozlar otoriter yapısının altındaki güçsüz duygularının açığa çıkmasından hayli endişe duyar

Mükemmel bir gözlem becerisine sahip olan horozlar her şeyi en ince ayrıntısına kadar inceler. Hiçbir detayı es geçmez. Bu burca mensup olan bireylerin arkasından iş çevirmek zordur. Adeta arkalarında da gözleri vardır. Toplum içinde bir yer edinebilmek için önemli şeyler başarabilir. 

Horoz insanı saygınlık görmekten, onurize edilmekten ve dikkat çekmekten aşırı hoşlanır. Dış görünüşüne, elbiseleri ve diğer aksesuarlarına çok önem verir. Etrafındaki insanların giyimi, takıları vs. hakkında değerlendirmelerde bulunmayı da esirgemez. Aşırı toplumsaldır ve hep yeni ortamlarda bulunmak ister.

Herhangi bir durumda ortaya çıkan belirsizlikler horozların gözünü korkutmaz. Dış görünüşüne gösterdiği önem onu hırslı davranışlar sergilemeye yönlendirebilir. Son derece kültürlü ve cesaretlidir. Desteğe ihtiyacı olanlara bigane kalamaz. 

horoz-burcunun-ozellikleri-001.jpg


Horoz Burcunun Kişisel Özellikleri

Horoz kişisi maddi meselelerde de son derece beceriklidir. Başkalarını o bireylerin kendilerini yönetmesinden daha iyi bir şekilde sevk ve idare edebilme yeteneğine sahiptirler. Sivri akıllıdırlar ve sistemli bir zekaya sahiptir. Bulunduğu her ortamda lider şekilde hareket ederek insanları sevk ve idare ederek düzen oturtmaya bayılırlar. Organizasyon konusundaki yeteneklerinin başkaları tarafından da takdir edilmesini arzularlar. Yaptığı işlerden dolayı böbürlenmek ve kasılmak horoz bireyinin kanında vardır.

Horoz insanı kimi zaman aşırı konuşkan tavırlar içerisinde bulunabilir ancak bu durum karşısındakine bir şeyler öğretmek istediğinde ortaya çıkar. Bulundukları her ortamda ortaya herkesin müdahil olmak isteyeceği bir mesele atmakta ustadır. Hoşsohbet ve sıcakkanlı oluşları sayesinde gevezelikleri fazla göze batmaz. 

Becerilerini herkese göstermekten büyük haz duyan horoz bireyleri övgüye ve takdir edilmeye ihtiyaç duyarlar. Herkesin ilgi duyduğu biri olmak, horozları çok mutlu eder. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra horoz burcu insanında esrarengiz ve beklenmedik tavırlar gösterme eğilimi vardır. Horoz insanı meşhur olmak için yaratılmış gibi davransa da samimiyetini ve sıcakkanlılığını yitirmez. İyi yönleri kötü yönlerine nazaran çok daha fazladır.

horoz-burcunun-sahsi-ozellikleri-001.jpg


Horoz Burcunun Sosyal Hayatı

Horoz burcu bireyi birilerinden akıl almakta güçlük çeker. Özgür kimlikleri bu kişilerin çalışma hayatında her zaman kendi gelişimini ve maddi çıkarlarını korumasına yardımcı olur. Horozlar kendi fikirlerine, değerlendirmelerine ve tercihlerine güvenen insanlardır.

Bir meseleyi inada bindirirlerse gururları nedeniyle çevresindeki kimsenin hakkını gözetmeksizin bu tutumlarını uzun süre devam ettirebilirler. Çalışma yaşamında yorulmayan, özverili ve organizatör bir kimliğe bürünür. Haklı olduğu durumlarda sonuna dek ısrarcı olur.

Horoz kişisi kimi zaman dik başlıdır ve kendi düşüncelerini etrafındakilere kabul ettirme konusunda yersiz bir ısrara ve hırsa kapılabilir. Bu onun çevresine karşı egoist olduğunu göstermez. Horoz burcu insanı her zaman iyi bir dost ve güvenilir yoldaş olmayı başarır. 

horoz-burcunun-toplumsal-hayati.jpg


Horoz Burcunun Duygusal Hayatı

Horoz burcu mensupları cinsiyetinden asılı olmayarak dakikası dakikasına tutmayan, tutarsız, kararsız ve huysuz özellikler gösterebilirler. Bahsedilen durumlar horoz kişisi ya çok neşeliyken ya da talihsiz oldukları anlarda ortaya çıkar. Hayatı uç noktalarda yaşarlar. Bir şeyi çok seviyorlarsa aksi bir şeyi hiç sevmezler, hatta ondan nefret ederler. 

Bir şeylere kayıtsız kalmaları söz konusu değildir. Tavşan, köpek ve maymun burcu bireyleri ile anlaşamadıkları gibi diğer burçlara mensup kimselerle iyi beraberlikler kurabilirler. 

Horoz insanı duygusal ve aşırı romantiktir. Karşı cinse duyduğu ilgiyi değerli armağanlar ve güzel sözlerle belli etme eğilimindedir. Partnerinin de romantik tutum sergilemesini arzular. Ömrü boyunca hakiki sevgiyi ve aşkı arar. Bulduğunda ise sadakatinden ödün vermez. Mutluluğunun daim olması için aynı sadakati de partnerinden bekler.

horoz-burcunun-duygusal-hayati.jpg


Horoz Burcu Aşk Hayatı

Horoz burcu insanı, aşk hayatında konuşmalarıyla sevdiği insanı derinden etkilemeyi başarır. Esprileriyle sizi kendisine bağlar. Horoz burcu insanı, kolay kolay kimseyi beğenmez. Oldukça duyarlı olan horoz burcu insanı, dostlarının veya sevdiğinin zor günlerinde yanında olmasını iyi bilir. İlişkilerinde cıvık olmayı sevmez daha çok ciddi olur. Sevdiğine saygılıdır ve aynı saygıyı ondan da bekler. Horoz burcu insanı kolay kolay aşık olmaz ama aşık olursa bırakmaz.

horoz-burcu-ask-hayati.jpg


Horoz Burcu Cinsel Hayatı

Horoz burcu insanı, cinsel ilişkiyi çok fazla sevmez ve aşık olmadığı birisiyle birlikte olmak istemez. Horoz burcu kişisinin birisiyle birlikte olması için ona deli gibi aşık olması gerekir. Cinsel ilişkide ilk adımı hiçbir zaman kendisi atmaz. Her daim karşı taraftan ilgi bekler. 

Horoz burcu cinsel ilişkide oldukça titiz davranır ve ilişkisinin kusursuz olmasını ister. Cinsel ilişkide bile detaycıdır küçük dokunuşlar kendisini etkiler. Horoz burcu insanı, cinsel ilişkisini tutkulu ve arzulu yaşamak ister.

horoz-burcu-cinsel-hayati-001.gif


Horoz Burcu Evlilik Hayatı

Horoz burcu evlilik hayatında, belli bir düzenin olmasını ister. Evlenmeden önce partnerinin yeterince maddi durumu iyi olması ona güven verecektir. Evlendikten sonra maddi sıkıntı çekmek istemez.

Horoz burcu insanı evinde bir sıkıntı veya tartışma olduğu zaman işleri yoluna koymak için elinden geleni yapar. Bir eş olarak üzerine düşen görevi başarıyla yerine getirir. Aynı zamanda ev işlerini kendisi üstlenebilecek kadar cömerttir.

horoz-burcu-evlilik-hayati-001.jpg

Önerilen İçerik; Horoz Burcu Erkeği Genel Özellikleri

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.