Hayvanlar Hakkında Bilgi - Hayvanlar Aleminin Bilinmeyen 10 Yanı

İnsanların en yakın dostlarının da içerisinde bulunduğu hayvanlar alemi hakkında ne kadar bilgiye sahibiz? Hayvanlar alemi hakkında mutlaka bilinmesi gereken bilgiler neler? İşte, hayvanlar hakkında daha önce duymadığınız en ilginç özellikler…
Hayvanlar Hakkında Bilgi - Hayvanlar Aleminin Bilinmeyen 10 Yanı

Sadık, sevimli, neşeli, hırçın ve asabi olan birçok hayvan dostlarımız mevcuttur. Bunların her biri kendince özelliklere ve karakterlere sahiptir. Gerek yabani hayatta gerek günlük yaşantımız için de ve gerekse hayvanat bahçelerinde görmeye alışık olduğumuz birçok hayvan türleri vardır. İşte bu hayvanlar hakkında daha önce pek rastlamadığınız, duyunca ‘’hadi canım’’ diyebileceğiniz muhteşem yaratılış özellikleri olan hayvanlar şunlar;

1. Köpek Balığı ve Balinalar

hayvanlar alemi

Köpek balıkları aşırı hassas olan koku duyularıyla hareket eder, ona göre avlanırlar. Örneğin 100 litre suyun içinde bulunan zerre kadar kan damlasının kokusunu yaklaşık 6 kilometre öteden alabilirler. Yani okyanus ortasındaysanız ve en ufak bir yaranız varsa işiniz oldukça zordur. Bunun yanı sıra denizlerin en iri hayvanlarından biri olan mavi balinanın dili neredeyse bir fil ağırlığındadır. Ayrıca denizlerde yaşayan en gürültücü balık türüdür. O kadar ki yaymış oldukları ses frekansı 800 km öteden duyulabilir.


2. Sinek ve Pireler

hayvanlar alemi

Özellikle sessiz ortamlarda baş belası olan sineklerden olan karasineğin çıkardığı ses frekansları müzikte bulunan ‘’Fa’’ notasıdır. Pireler ise aşırı derece küçük olmalarına rağmen kendilerinin 100 katına kadar sıçrayabilirler. Bunun insan için geçerli olduğunuz düşünebilir misiniz?


3. Çekirgeler

hayvanlar alemi

Özellikle pilotluk eğitimlerinden biri olan ‘’Ci’’ kuvveti testi, bilindiği gibi çok ama çok zor bir testtir. İşte bu Ci kuvvetine dayanabilen insan en fazla 9.0’a kadar dayanabilmektedir ki buna dayanan kişideki yüz ve vücutta gerçekleşen değişiklik inanılmazdır. Çekirgeler ise her sıçrayışlarında 20 derece Ci kuvvetine maruz kalırlar.


4. Alouatta Maymunu

hayvanlar alemi

Sanırım kara parçası üzerinde ses çıkarma konusunda bu maymundan daha üstü yoktur. Çünkü çığlık sesi en az 5 kilometre öteden duyulacak kadar fazladır. Karşınızda bağırdığını düşünürseniz, kulak zarlarınızı patlatma ihtimali oldukça yüksektir.


5. Çita

hayvanlar alemi

Birçok araba üreticisinin örnek aldığı çita, 3 saniye içerisinde 95 kilometreye kadar hızlanabilir.


6. Deniz Atı

hayvanlar alemi

Tek eşli bir canlı olan bir canlı olmasının yanı sıra yaşamları boyunca yalnızca tek eşleri olur. Üstelik erkeği hamile kalabilen tek canlıdır. Aynı zamanda deniz atları hakkında daha detaylı bilgi almak için "Sıra Dışı Denizatları" içeriğini okuyabilirsiniz.


7. Ok Kurbağası

hayvanlar alemi

Yeryüzünde en zehirli hayvanlardan biri de kurbağalardır. Fakat çoğu bunu kullanmayı bilmez. Lakin bir türü vardır ki 6 santimetre boyunda olup en az 8 yetişkin insanı öldürebilecek güce zehre sahip ok kurbağasıdır.


8. Sincap

hayvanlar alemi

Sevimli mi sevimli hayvanlar listesinde yer edinmiş olan sincaplar, başka bir zamana saklamak için yer altına sakladıkları ceviz kabuklarının yerini bir daha bulamaması nedeniyle yüzlerce ceviz ağacının yetişmesini sağlar. Onlara bir teşekkür borçluyuz.


9. Zürafa

hayvanlar alemi

En uzun hayvanlardan olan zürafanın ses telleri yoktur ki olsaydı nasıl oldurdu tahmin edebilirsiniz.


10. Köpek

hayvanlar alemi

En yaygın insan dostu olan köpeklerin burun izi, tıpkı her insanda farklılık gösteren parmak izleri gibi farklıdır. Köpek cinsleri de farklılık göstermektedir. Koruma amacıyla eğitilen köpekler hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz "En İyi Koruma Köpekleri Cinsleri ve Özellikleri" içeriğini okuyabilirsiniz.


Önerilen İçerik: Dünyanın En İlginç Hayvanları

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum