Hayao Miyazaki'nin En İyi Animeleri

Anime diyince akla gelen ilk isim şüphesiz ki Hayao Miyazaki gelir. İşte Miyazaki’den seçmeler. Aklınızdaki hayao miyazaki kimdir? hayao miyazaki filmleri nelerdir? en iyi animeleri gibi soruları araştırdık ve cevaplarını derledik.
Hayao Miyazaki'nin En İyi Animeleri

Günümüzde bir çok iyi film bulunmaktadır. Filmler, herkesin canı sıkıldığında veya boş vakitlerinde açıp izlediği aktivitelerden birisidir. İnsanların film  zevkleri çok farklı olabilmektedir. Bazı insanlar, dram filmleri severken bazıları macera filmlerini tercih etmektedir. Bu içeriğimizde Hayao Miyazaki'nin efsaneleşmiş başyapıtlarını araştırdık ve derledik. işte animasyon filmleri türünün önde gelen yönetmenlerinden Hayao Miyazaki'nin unutulmaz anime filmleri...

Neoldu.com'un Film Arşivine erişim için Google Search penceresine ''neoldu film önerileri'' yazarak kolayca ulaşabilirsiniz.

filmonerileri.jpg


Hayao Miyazaki Kimdir?
5 Ocak 1941’de Tokyo’da dünyaya gelen Hayao Miyazaki, ilk başlarda bir uçak firmasında yöneticiydi. İzlediği bir animasyondan etkilenip çizer olmaya karar verir. Ardından Toei Animasyon Şirketi’nde animatör olarak görev aldı. Japonya’da pek çok çizgi romana imzasını atan Miyazaki, 2002’de Oscar’ı alıp geniş çevrelerce tanınmaya başladı. Ardından 1992’de Prenses Mononoke filmi ile geniş bir alanda popülerliğini artırdı. Metin yazarlığı da yapan Hayao Miyazaki, kendi mangasından uyarlayarak Rüzgarlı Vadi isimli animeyi hazırladı. Rüzgarlı Vadi’den sonra kendi stüdyosu Ghibli’yi kurdu. Türkiye’de ise Isao Takahata ile birlikte hazırladığı Heidi dizisi ile bilinmekte.

miyazaki.jpg


Hayao Miyazaki’nin En Başarılı 6 Animesi!

1. Ruhların Kaçışı (2001) IMDB Puanı; 8,6

Hayao Miyazaki’nin 2001’de yönettiği animedir. Chihiro isimli küçük kız kasabasından başka bir kasabaya anne ve babası ile birlikte taşınır. Chihiro kasabadan ayrılacağı için üzülsede yol çıkarlar. Anne ve babasının mola vermelerinin ardından macera başlıyor. Kısa süreliğine anne ve babasını mola yerinde kaybedip tekrar bulan Chihiro, onları sahipsiz bir restoranda yemek yerken buluyor. Çatlarcasına yemek yiyen anne ve babasından ayrılmak zorunda kalıyor. Ve böylece macera başlıyor. Gitti ruhlar aleminde Haku, Yubaba, Kamanji gibi bir çok ruhla tanışıyor. Bu macera Chihiro'ya hem bir çok şey öğretiyor hem de onun büyümesine neden oluyor. 

ruhlarin-kacisi.jpg

Tür: Animasyon, Macera, Aile


2. Rüzgar Yükseliyor (2013) IMDB Puanı; 7,8

Yönetmenliğini yaptığı anime 2013'te vizyona giriyor. Animede uçak tasarımcısı olmak isteyen Jiro'nun hikayesini anlatıyor. Küçük bir çocukken uçak tasarımcısı Caproni'nin hayronı olan ve görme problemleri yaşayan Jiro genç bir çocuk olduğunda hayallerini gerçekleştirme adına ilk adımı atıp Japonya'da yer alan bir uçak firmasına girer ve harikalar yapar. O kadar başarılı olur ki patronları ona özgün bir şekilde çalışma fırsatı verir. Ve tarihler İkinci Dünya Savaş'na getirir günleri. Artık Jiro'nun hayatına pek çok şey değişecektir. 

Rüzgar Yükseliyor

Tür: Animasyon, Biyografi, Dram


3. Komşum Totoro (1988) IMDB Puanı; 8,2

Miyazaki bu kez hem senaryo hem de yönetmenliğini üstlenir Komşum Totoro'da. Her animede olduğu gibi Komşum Totoro'da da ruhlar alemi ve mucizevi yaratıklar, iyiler ve kötüler yer almakta. 1988'de yayınlanan anime, hasta olan annelerine daha yakın olmak isteyen Mei ve Satsuki'nin hikayelerini anlatmakta. Küçük kardeş Mei yeni taşındıkları köyde orman ruhlarını ve komşuları Totoroyu görmeye başlar. Animede aç gözlü olmayan insanları, doğayı ve Miyazaki'nin müthiş hayal gücünü göreceksiniz. Her halde kedi otobüsü görüp, Miyazaki'nin hayal dünyasına hayran kalmayan yoktur. 

komşum totoro

Tür:  Aile, Animasyon, Fantezi


4. Prenses Mononoke (1997) IMDB Puanı; 8,4

1997'de yapılan animenin hem senaryo hemde yönetmenliğinde Miyazaki yer aldı. Prenses Mononoke'de lanetlenmiş prensi, kurt kızı ve orman tanrılarına karşı gelen demir şehrinin kadınlarını görüyoruz. Köyünün son prensi olan Ashitaka, köye saldıran ve içine kötü ruh kaçmış bir domuzla savaşır ve bu savaşı kazanır fakat domuz ölmeden prensi de lanetlemiştir. Ashitaka, bu lanetten kurtulmak için batıya gider. Orman tanrılarını araken kendini demir şehirde bulur. Şehir kadınlar tarafıdan yönetilir ve orman tanrılarına itaat etmezler. Demir şehirle sürekli bir kavga içerisinde olan, kurt kızla tanışır prens. Ve bu animenin macerası da bu şekilde başlar. . .

prenses-mononoke.jpg

Tür: Animasyon, Macera, Fantezi


5. Küçük Cadı Kiki (1989) IMDB Puanı; 7,9

1989'da yayınlanan Küçük Cadı Kiki'nin yönetmen ve senaristliğini Hayao Miyazaki üstlendi. Anime gençlerin çalışma ve kişiliklerini bulmalarının üzerinden durmuştur. Aynı zamanda Disney ortaklığıyla hazırlanan ilk animedir. Animede, on üç yaşındaki Kiki isimli küçük kızın cadılık eğitimini tamamlaması için her sene ailesinden ayrı kalması gereklidir. Kiki seçimini hiç cadısı olmayan bir şehirden yanan yapar. Şehirde uçma yeteneğini kullanarak bir fırında çalışmaya başlar. Ancak her şey yolunda gitmez çünkü cadılık yeteneklerini kaybetmeye başlamıştır. Hem yeteneklerini yeniden kazanmak hem de başı dertte olan bir arkadaşını kurtarması gerekmektedir. 

kucuk-cadi-kiki.jpeg

Tür: Animasyon, Macera, Dram


6. Yürüyen Şato (2004) IMDB Puanı; 8,2 

Yürüyen şato, Hayao Miyazaki tarafından yönetilmiş olup, Diana Wynne Jones'un yürüyen şato adlı kitabından uyarlanmış olan bir anime filmidir. Yapımcısı Studio Ghibli'dir. Filmin ilk gösterimi, 5 eylül 2004 tarihinde Vedenik Film Festivali'nde gerçekleşmiştir. 10 Haziran 2005 tarihinde ABD'de vizyona giren bu film, Eylül ayında Avustalya ve Birleşik Krallık'ta gösterime girmiştir. 

yuruyen-sato-001.jpg

Tür: Animasyon, Macera, Aile


Önerilen İçerik: 2018 Yılına Damgasını Vuran 15 Film

NeOldu.com / Sosyal Fayda

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum