Erkeklerin ve Kadınların Ayrılık Sebepleri

Kadın ve erkeklerin ilişkideki beklentileri birbirinden bambaşkadır. Bu içeriğimizde kadınların ve erkeklerin ayrılık nedenlerini sizler için derledik...
Erkeklerin ve Kadınların Ayrılık Sebepleri

Sevgililer Neden Ayrılır?

İlişkilerdeki belli başlı olması gereken uyumların olmaması sonucu çiftler arasında sorunlar çıkmaktadır. Bir ilişkinin olmazsa olmazları; sadakat, sevgi ve saygıdır. Zaten bunların temelinde bulunmayan bir ilişkide ayrılıklar an meselesidir. Bunlar az çok olur ama belli başlı davranışlar da ilişkilerin bitmesine neden olmaktadır. Çiftler arasındaki kıskançlık krizleri, uyumsuzluk ve paylaşım azlığı da ilişkilerin bitmesinde önemli rol oynuyor. Yapılan araştırmalara göre kadınlar için ve erkekler için en çok ayrılık sebepleri listelenmiştir.

İşte kadınların ve erkeklerin birbirlerini severlerken dahi ayrılma sebepleri;

1. Kadın İçin Ayrılık Sebepleri

Kadının sevgilisinden ayrılma sebepleri çok klişedir aslında. Kadınlar ya şiddet görmüştür, ya ihanete uğramıştır ya da erkek fazla kıskançtır ve kadın erkeğin kendisine güvenmediğini düşünür, ayrılmaya karar verir. Haydi beraber kadınların ayrılık sebeplerini inceleyelim.

1.1. Şiddet

Sevgililer Neden Ayrılır

Kadınların erkekleri terk etmelerinin başında şiddet geliyor. Fiziki ya da sözlü hiç fark etmiyor. Bakıldığı zaman kadınlarımızın çoğu şiddete maruz kalmakta, kadın yaralanmaları ve cinayetleri de hat safhadadır. Sevgililik döneminde ve evlilik dönemlerinde erkek tarafından görülen şiddet kadını ilişkiden soğutmaktadır, kadın sevse bile tek edecektir.

1.2. İhanet

Sevgililer Neden Ayrılır

Kadınlar aldatıldığında bazen affetseler de ihanet tekrar edince kadın daha fazla kendini kandıramaz terk eder. Zaten ihanetle birlikte sevgililer arası güven yıkımı yaşanır. Güvenin olmadığı bir birlikteliğin de kimseye faydası yoktur. Güvenle birlikte aslında birliktelik de bitiyor.

1.3. Aşırı Kıskançlıklar

Sevgililer Neden Ayrılır

Kadın, kıskanç erkeğin kendisine güvensiz olduğunu düşünür ve ayrılmaya karar verir. Kıskanan bir erkek ya kendine güvenmiyordur ya da karşısındaki kadına, bunun başka bir açıklaması yoktur.

2. Erkekler İçin Ayrılık Sebepleri

Bir erkek yeterli olmadığını, hatalarının göz ardı edilemeyecek kadar büyük olduğunu, veya yargılanmadan kendisi olamayacağını hissettiğinde, çıkış kapısına yönelir. Haydi beraber erkeklerin ayrılık sebeplerini inceleyelim.

2.1. Bağlanma Korkusu

Sevgililer Neden Ayrılır

Erkekler kadınlar gibi değildir. Çoğu erkek evlilikten korkar çünkü evliliklerin kendilerinin özgürlüğünü yok edeceklerini düşünürler. Bir erkek çok sevdiği bir kadını bile terk eder, bunun nedeni bağlanma korkusudur.

2.2. Sürekli Dırdır

Sevgililer Neden Ayrılır

Erkekler çok konuşan ve eleştiren kadınları sevmezler. Bir kadının sürekli dırdır etmesi ve hiçbir şeyi beğenmemesi zamanla erkeği kendisinden uzaklaştıracaktır.

2.3. Anlayışsızlık

Sevgililer Neden Ayrılır

Erkekler anlaşılmak ister. Yaptığı şeylerin üzerine giden, sürekli erkeği çevresinden koparmaya çalışan, sıkboğaz eden kadınları terk ederler. Erkekler geniş bir alan isterler ve küçük bir alana sıkışıp kalmak istemezler. Bunun için anlayışlı olmakta fayda var.

Benzer İçerik Önerileri
Sağlıklı Bir İlişkinin 10 KuralıSevgilinizle Sorunlarınızı 5 Adımda Çözün

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.