Kolay Yemek Tarifleri - Üniversite Öğrencileri İçin 10 Basit Yemek Tarifi

Üniversite okuyan ancak yemek yapmak ile çok ilgisi olmayan okurlarımız için oldukça faydalı olacağını düşündüğümüz pratik yemek tarifleri ile karşınızdayız. İşte, üniversite öğrencilerinin bile zorlanmadan yapabileceği en kolay yemek tarifleri…
Kolay Yemek Tarifleri - Üniversite Öğrencileri İçin 10 Basit Yemek Tarifi

Üniversite hayatında gençleri en çok zorlayan konuların başında yemek yapmak gelir. Öğrenciler sürekli fast food tarzı yiyecekler yemekten bunalır ve öğrenci evlerinde kolay ve ucuz yemek yapmak ister. Aynı zamanda kısa sürede hazırlanması gereken bu yemekler, doyurucu da olmalıdır. Öğrencilere uygun birçok basit ve doyurucu yemek hazırlanabilir. Peki, üniversite öğrencileri başta olmak üzere herkesin kolay bir şekilde yapabileceği en pratik yemek tarifleri arasında neler yer almaktadır? İşte, işinizi kolaylaştıracak en kolay - pratik yemek tariflerinden bazıları…

1. Sucuklu Menemen

en kolay yemek tarifleri

Öğrenci yemekleri listesinde ilk sırada olmayı hak eden menemenin hazırlanması on dakika sürer. Bir domates, bir biber ve beş altı dilim sucukla tek kişilik doyurucu bir yemek yiyebilirsiniz. Sucuklar kızartılır, üzerine doğranmış biberler eklenir, biberlerle sucuklar kavrulur ve domatesler ilave edilir. Domatesler sulandıktan bir iki dakika sonra sucuklu menemen hazır olur. İstediğinize göre baharat da ekleyebilirsiniz. Tarifin detayı için "Menemen Tarifi" içeriğini ziyaret edebilirsiniz. 


2. Ton Balıklı Makarna

en kolay yemek tarifleri

On beş dakika içinde hazırlayabileceğiniz bu lezzetli ve pratik tarif, öğrenciler için çok uygundur. Haşlanarak hazırlanmış sade makarna üzerine kavrulmuş ton balıkları eklenir ve bir iki dakika kavrulur. Ton balıklı makarna vitaminli ve doyurucu bir yemektir.


3. Kaşar Peynirli Patates Kızartma

en kolay yemek tarifleri

Patates kızartması öğrenciler için hoş ve sevilen bir aperatiftir. Peki kaşarlı patates kızartması... Patatesler kızartılır ve sıcak olan kızartmanın üzerine, rendelenmiş kaşar peynirleri dökülür. Kaşarlar eridiğinde sıcak olarak yenilir. Gerçekten harika bir lezzet ortaya çıkacağından emin olabilirsiniz.


4. Mantar Sote

en kolay yemek tarifleri

Üniversite öğrencilerinin en çok tercih ettiği basit yemek tarifleri arasında gösterilen Mantar Sote, 10 dakikada hazırlanır. Soğan ince doğranır, sıvı yağ ile kavrulur, tuz ve salça eklenir. Kavrulduktan sonra doğranmış mantarlar eklenir ve beş dakika kavrulur. Mantar sotenin doyurucu ve besleyici olduğuna da özellikle vurgu yapmak isteriz. Mantar Sote'yi tavuklu yapmak isteyen okurlarımız "Tavuklu Mantar Sote" sayfasını ziyaret edebilirler.


5. Krep

en kolay yemek tarifleri

Bir su bardağı su, yarım bardak sıvıyağ, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı un ve tuz derin bir kap içinde pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpılır. Bir kepçe yardımıyla tavaya tek bir kepçe olacak şekilde dökülür ve her iki tarafı da kızartılır. Krepin içine, peynir, salam, sosis konularak yenir. 10 dakikada hazırlanır, öğrenciler için hoş bir alternatiftir.  Krep yapımı hakkında daha detaylı tarif isteyen okurlarımız " Kahvaltılık Krep Tarifi" içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


6. Kıymalı Yumurta

en kolay yemek tarifleri

Kıymalar sıvı yağ ile kavrulur, üzerine baharat eklenir. Yumurtalar kıymanın üzerine kırılır ve sıcak olarak yenir. Tek kişi için az miktarda kıyma kullanılır. Güzel bir lezzettir. Kıymalı yumurtanın daha detaylı tarifini öğrenmek isterseniz "Kolay Kıymalı Yumurta Tarifi" içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


7. Patates Köftesi

en kolay yemek tarifleri

Hazırlanması on dakika sürer. Patatesler rendelenir, kuru soğan doğranır. Bir kaşık un, baharatlar ve bir yumurta ile karıştırılır. Kızgın yağa kaşık kaşık dökülerek kızartılır, kolay ve lezzetlidir. Oldukça lezzetli olan bu yemeğin tarifi hakkında daha detaylı bilgi almak için "Patates Köftesi Tarifi" sayfasını ziyaret edebilirsiniz.


8. Omlet

en kolay yemek tarifleri

Yumurtanın içerisine peynir, biber ve baharatlar eklenir. Tavada iki taraflı olmak üzere kızartılır. Beş dakikada hazır olur. Tavada yapılmasının yanı sıra fırında da yapılmaktadır. Ben fırında da yapabilirim diyenleriniz varsa "Fırında Omlet Tarifi" içeriğini okuyabilirsiniz.


9. Tavuk Kızartma

en kolay yemek tarifleri

Pratik yemek tarifleri arasında oldukça popüler olan Tavuk Kızartması, yapımı sırasında tavukgöğsünü güzelce yıkadıktan sonra bıçak yardımıyla et kısmından üç dört delik açılır. Hafif yağ ile tavada kızartılır. On beş dakika içinde hazır olur, isteğe göre baharat eklenir.


10. Yumurtalı Ekmekler

en kolay yemek tarifleri

Kalan ekmeklerden de yapılan yumurtalı ekmekler, kısa sürede hazırlanır. İnce dilimlenmiş ekmekler, çırpılmış yumurtaya bulanır ve kızgın yağda kızartılır. Yumurta ve ekmek miktarı kişi sayısına göre arttırılır.


Önerilen İçerik: Yapması ve Yemesi Kolay Yemek Tarifleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum