Netflix'ten Suç ve Gerilim Dolu Gerçek Yaşam Öyküsü: El Chapo Hakkında Bilgi, Oyuncu Kadrosu ve İzleyici Yorumları

Netflix’in suç ve gerilim dolu dizilerinde biri olan El Chapo hakkında detaylı inceleme yaptık. İşte El Chapo dizisinin konusu, oyuncu kadrosu, izleyici yorumları ve film hakkında tüm merak edilenler...
Netflix'ten Suç ve Gerilim Dolu Gerçek Yaşam Öyküsü: El Chapo Hakkında Bilgi, Oyuncu Kadrosu ve İzleyici Yorumları

El Chapo Dizi İncelemesi

Meksika başta olmak üzere tüm dünyanın birçok noktasındaki insanların ölümüne sebep olan madde bağımlılığı, bu kez de bir uyuşturucu baronunun gözünden anlatılıyor. Suç ve gerilim temalarının işlendiği El Chapo dizisi, Netflix ve Univision ortaklığında izleyiciyle buluşmuş ve kısa sürede en çok izlenen Netflix dizileri arasına girmeyi başarmıştır. Baştan sona dünyanın en büyük suç makineleri arasında yer alan Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquín Guzmán'ın yaşamını konu eden dizi, toplamda 3 sezonluk 34 bölümüyle izleyicileri büyülemeyi başarıyor. NeOldu.com takipçileri için hazırladığımız bu inceleme dizi içeriğinde insan hayatını tehlike altına alan ve yaptıklarıyla dünyada kırmızı alarm etkisi yaratan Meksikalı uyuşturucu baronunun yükselişini, yakalanışını ve kaçışını konu eden El Chapo dizisi hakkında tüm merak edilenleri araştırdık. Netflix'in Narcos tadında karanlık bir yaşam öküsü El Chapo izleyici yorumları, oyuncu kadrosu ve dizi incelemesi...


1. Meksikalı film yönetmeni  ve senarist Ernesto Contreras ve J. M. Cravioto'nun yönetmen koltuğunda yer aldığı El Chapo, Netflix ve Univision şirketlerinin ortak olarak ürettiği suç dizisidir. 

El Chapo Dizi İncelemesi


2. Meksikalı uyuşturucu karteli Joaquín Guzmán'ın hayatını konu alan dizinin senaryosunu Perulu film yazarı Silvani Aguirre ve Carlos Contreras yapmıştır. Ariel Ödüllü senarist Carlos Contreras Blue Eyelids, The Obscure Spring ve I Dream in Another Language filmleriyle hatırlanıyor.  

El Chapo Dizi İncelemesi


3. Ünlü oyuncu Marco de la O'nun başrolünde yer aldığı El Chapo dizisinin oyuncu kadrosunda Humberto Busto, Alejandro Aguilar, Juliette Pardau, Juan Carlos Olivars ve Rodrigo Abed gibi isimleri yer alıyor. Meksikalı aktör Maco de la O, 2019 yılında gösterime giren Rambo: Son Kan filminde ünlü oyuncu Sylvester Stallone ile oynamıştı. 

El Chapo Dizi İncelemesi


4. Netflix ve Univision ortaklığında üretilen El Chapo suç dizisi, dünya çapında Netflix'te yayınlanmadan önce ilk olarak 23 Nisan 2017 tarihinde Univision televizyon kanalında izleyiciyle buluşmuştur. Dizi 16 Haziran 2017'de dokuz bölümden oluşan ilk sezonuyla Netflix'te yayın hayatına başlamıştır. 

El Chapo Dizi İncelemesi


5. El Chapo dizisinin konusu, dünyanın en azılı suçluları arasında yer alan uyuşturucu baronu Joaquín Archivaldo Guzmán Loera'nın yani namı değer El Chapo'nun yükselişini, yakalanışını ve kaçışını anlatmaktadır. 

El Chapo Dizi İncelemesi


6. Suç, gerilim ve biyografi temalarının işlendiği El Chapo dizisi, 23 Nisan 2017 tarihinden bu yana toplamda 3 sezondan oluşmaktadır. Dizinin ilk sezonu 9, ikinci sezonu 12, üçüncü sezonu 13 olmak üzere toplamda 34 bölümden oluşmaktadır. Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquín Guzmán'ın hayatını konu alan dizinin her bir bölümü ortalama 45 dakikadır.

El Chapo Dizi İncelemesi


7. Netflix'te daha önce yayınlanan ve yüksek izleyici kitlesine sahip Narcos dizisiyle benzer temaların işlendiği El Chapo, bu kezde dünyanın en büyük uyuşturucu çetesinin lideri Meksikalı Joaquin Guzman'ın hayat öyküsünü anlatmaktadır. Namı değer El Chapo dünyanın en çok aranan suçluları arasında gelmektedir. 

El Chapo Dizi İncelemesi


8. El Chapo dizisinin temel konusu Joaquín Guzmán, gençlik yıllarında başladığı uyuşturucu satıcılığıyla yakın tarihte dünyanın en büyük baronu olarak bilinmektedir. 1990 yılında bu yana emniyet güçlerinden kaçan Joaquín Guzmán, 2014 yılında devlet güçleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderilmiştir. Tüm bunlara rağmen hapishane duşlarının altına 1,5 kilometrelik tünel kazdırıp firar eden Meksikalı uyuşturucu baronu, 2016 yılında yeniden yakalanarak hapse atılmıştır. El Chapo ismiyle tanınan Guzman'ın oğlu için Meksika'nın Culiacan şehrini ateşe verdiği biliniyor.

El Chapo Dizi İncelemesi


El Chapo İzleyici Yorumları

Meksikalı uyuşturucu karteli dizisi El Chapo hakkında film sitelerinde ve form sayfalarında izleyiciler tarafından yapılmış olumlu ve olumsuz yorumları inceledik. İzleyicilerin dünyanın en azılı suçlularının para uğruna neler yaptığını sorgulatacak sahnelere ev sahipliği yapan El Chapo dizisi hakkında genel olarak memnun kaldığını gördük. İşte sosyal medya platformları, form siteleri ve film sayfalarında yer alan El Chapo izleyici yorumları..

İzleyici 1

Mükemmel bir yapım, harika bir oyuncu kadrosu ve bitmek bilmeyen heyecan... İşin garibi narcos'un anlattıgı pablo escobart seneler önce hayatını kaybetmişti. Onun hayatını konu eden narcos filmi yapılmıstı. El Chapoda ise durum bambaşka. Adam hayatta ve kayıp:) Bence mükemmel bir dizi olmus kesinlikle izleyin..


İzleyici 2

İzlerken beni ekran basına kitlemeyi basardı. Gercekten bu kadar begeneceğimi düşünmezdim. Ne de olsa narcos izlemiştim ancak El Chapo hedef konu olarak aynı gibi görünsede bambaşka bir kurgu ortaya cıkmış. Harika.


İzleyici 3

İlk bölümünü izledim, bir narcos değil tabii ki ama güzel olmuş dizi. narcos'u sevmemin sebebi escobar'ın kendisine duyduğum sevgiden geliyordu o yüzden karşılaştırmam doğru olmaz.


İzleyici 4

Dizi gerçek bir yasamı anlatıyor. Çok basarılı bir yapım ama el chapo guzman'la ne zaman escobar kiyaslansa hep el chapo'nun ne kadar gaddar, vicdansiz adam oldugundan falan bahsedilir. efsaneleri cidden boldur, escobar'i da gecer cogu zaman. istisnasiz. ki escobar da binlerce insan oldurdu.


İzleyici 5

Bugün aldığım en güzel haber 3.sezonunun çıkmış olmasıdır. ilk başta narcos'un yeni sezonlarını beklerken idare ederim diye başlamıştım. ancak narcos kadar iyi bir dizi olduğuna kanaat getirdim. kesinlikle tavsiye ediyorum. müzikleri ve intro çok güzel.


İzleyici 6

Beklediğimden çok daha iyi çıktı. sanırım narcos'un atmosfer yaratmadaki becerisinden dolayı çıtayı çok yükseğe çıkardı izleyenler. o yüzden ilk başta narcos'u bitirenlerin bu diziye bir önyargıyla başlaması normal. ama izlenir kötü değil.


İzleyici 7

Narcos tadında dizi ararken karşıma çıkan enfes bir dizi. her bölüm gerilimli ve merak ettiriyor. her bölümde acaba bu bölümde ne aksiyon olacak, sürekli bir gerilim halinde ve heyecanını hiç kaybettirmeyen bölümler, müthiş. netflix, narcosdan sonra yapılabilecek en güzel dizilerden birini çekmiş. guzman'ın escobarla yolu kesişmesi beni çok keyiflendirdi.


İzleyici 8

Netflix'in en iyi dizileri arasında kesinlikle yer alıyor. Bunu verilen puanlamalardan da görüntüleyebilirsiniz. Ben çok begendim. Aşırı suç ve gerilim dolu sahneleri var. He birde gerçek bir yaşamın öyküsü olunca iş değişiyor.


İzleyici 9

Narcos kadar kaliteli bir yapım olmasa da epey gideri vardır. aralarındaki değinilmemiş bir fark ise, narcos diyaloglarının büyük kısmı ispanyolca olsa da hikayenin amerika gözünden aktarıldığı bir diziyken, el chapo tamamen meksikalı perspektifinden yansıtmaktadır olayları. 3. sezonu beklemekteyiz.


İzleyici 10

Harika bir kartel öyküsü. Harika olan kartelin hayatı değik dizinin öyküsü. Gerçekten çok başarılı bir Netflix yapımı. Ben çok begendim. 


El Chapo Dizi Oyuncuları ve Karakter Analizi

Netflix'te yayınlanan, suç ve gerilim dolu sahneleriyle izleyicilere dünyanın en azılı suçlularından Joaquín Guzmán'ın  gerçek öyküyü konu eden El Chapo dizisi başrol oyuncuları ve karakter analizi...

Marco de la O / Joaquin Guzman

El Chapo Dizi İncelemesi

Meksikalı aktör Marco de la O, La Chapo dizisinin baş karakteri Joaquín Guzmán'ı canlandırmaktadır. Suç ve gerilim dolu hayatıyla dikkatleri üzerine çeken Guzman karakteri, Marco de la O tarafından son derece başarılı bir şekilde yönetiliyor.


Humberto Busto / Don Sol

El Chapo Dizi İncelemesi

Gerçek mesleği avukatlık olan Don Sol, Meksika'yı yönetmekte olan siyasi bir partide görev almaktadır. Hayatta tek amacı başkan olmak olan bu adam, dünyanın en azılı suç örgütlerinden biri olan Guzman ve çetesiyle savaşmaya hazırdır.


Alejandra/ Valentina Acosta

El Chapo Dizi İncelemesi

Kolombiyalı televizyon oyuncusu Valentina Acosta, La Chapo dizisinde dünyaca ünlü uyuşturucu baronunun eşi rolünü üstlenmektedir. Alejandra rolüyle dizide gördüğümüz güzel oyuncu, gösterdiği üstün oyunculuk performansıyla izleyenleri büyülemeyi başarıyor.


Luis Rabago / General Blanco

El Chapo Dizi İncelemesi

El Chapo dizisinde ki General Blanco karakterini canlandıran Meksikalı oyuncu Luis Rabago, sergilediği mükemmel performansıyla diziye damgasını vuran isimler arasında yer alıyor. Oyuncunun daha öncelerde Principio y fin ve Machete Language filmlerinde rol aldığı biliniyor.


Önerilen İçerik: Self Made Dizi İncelemesi

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum