Ehl-i Beyt Nedir? Kimlerdir ve İsimleri Nelerdir?

Bu içeriğimizde Peygamber Efendimizin soyundan gelenleri tabir eden Ehli Beyt kavramı hakkında bilgiler yer alıyor. İşte Ehli Beytten olanlar ve isimleri.
Ehl-i Beyt Nedir? Kimlerdir ve İsimleri Nelerdir?

Peygamber Efendimizin Ehli Beyti Hakkında Bilgiler

Hz. Muhammed (S.A.V)'ın soyundan gelenler Ehli Beyt olarak tanımlanmaktadır. Bu içeriğimizde sizlere Ehli Beyt kelimesinin anlamını ve kimlerin Ehli Beyt içerisinde yer aldıklarını sunacağız. İşte Ehli Beyt kavramı ve Ehli Beyt'ten olanların isimleri...

Ehli Beyt Nedir?

Ehl-i Beyt, kelime anlamı olarak bir ev içerisinde yaşayan aile fertleri manasına gelmektedir. Bu kavram Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in soyundan gelenler için kullanılmaktadır.

Ehlibeyt Kimlere Denmektedir?

Ehl-i Beyt’in dini terim olarak manası Hz. Muhammed (S.A.V) aile fertlerinin tamamını ifade etmektedir. Peygamber Efendimizin çocukları, torunları ve onların torunları Ehli Beyt kavramını oluşturuyor. Hz. Muhammed'in soyu kızı Fatıma r.a'dan devam etmiştir. Hz. Ali ile evlenen Fatıma'nın soyu ise çocukları Hasan r.a ve Hüseyin r.a'dan devam etmiştir.

Ehl-i Beyt Kimlerden Oluşur?

Ehl-i Beyt hakkında giriş bilgilerini yukarıda sizlere zaten belirttik. Peygamber Efendimiz’in soyunun olduğu aileler ehl-i beyt'i oluşturuyor. Yapılan incelemeler ve araştırmalar neticesinde Ehl-i Beyt; Resûl-i Ekrem Efendimiz ve âilesi, Hz. Ali, Câfer, Akîl, Abbâs ve âileleridir.

Ehl-i Beyt Soyu ve İsimleri

"Ehl-i Beyt kaç kişiden oluşur?" sorusu da en çok merak edilen sorulardan bir tanesidir. Bu sorunun net bir cevabı yer almamaktadır ancak dini kitaplara ve alimlerin araştırmalarına göre 14 kişiden oluşmaktadır. Hz. Muhammed (S.A.V) ve soyundan gelen kişiler aşağıdaki gibidir;

1. Hz. Muhammed (S.A.V)
2. Hz. Ali (R.a)
3. Hz. Fatıma (R.a)
4. Hz. Hasan (R.a)
5. Hz. Hüseyin (R.a)
6. Hz. Zeynelabidin (R.a)
7. Hz. Muhammed Bakir (R.a) 
8. Hz Cafer Sadik (R.a) 
9. Hz. Musa Kazim (R.a)
10. Hz. Ali Er-Rıza (R.a)
11. Hz. Muhammed Taki (R.a)
12. Hz. Ali Naki. (R.a)
13. Hz. Hasan Askeri (R.a)
14. Hz. Mehdi (R.a)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum