Tüylerinizi Ürpertecek En İyi 12 Disney Plus Gerilim Dizisi

Tırnaklarınızı kemirip tüylerinizi diken diken etmeye hazır mısınız? Disney+'ın en iyi 12 gerilim dizisini sizler için derledik.
Tüylerinizi Ürpertecek En İyi 12 Disney Plus Gerilim Dizisi

Tırnaklarınızı kemirip tüylerinizi diken diken etmeye hazır mısınız? Sizler için Disney+ içerisinde yer alan gerilim dizilerini derledik. Listemizdeki dizilerde gerginlikten kalbiniz duracakmış gibi hissedeceğinize emin olabilirsiniz. 

İşte En İyi 12 Disney+ Gerilim Dizisi...

1. Big Mouth

En İyi Disney+ Gerilim Dizisi
 Kazanma oranı çok yüksek olan bir avukat, bir cinayet davasına dahil olur. Lakin bir gecede avukattan kötü şöhretli ve dahi bir dolandırıcı olan Büyük Fare’ye dönüşür. Hayatta kalmak ve ailesini korumak için ise, kendisine karşı kurulan komployu ortaya çıkartması gerekmektedir.

TürAksiyonDramGerilim
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularLee
Jong-Suk
Lim
Yoona
Kim
Juhun

2. Tierra Incognita

En İyi Disney+ Gerilim Dizisi
Eric, sekiz yıl önce ailesinin ortadan kaybolmasına dair var olan gizemi çözmek için memleketine geri döner. Anneannesi ve büyükbabası tarafından büyütülmüş olan Eric, ebeveynlerinin son kez canlı olarak göründükleri yer bir korku parkı olduğunu öğrenir. Kasabada yeni tanıştığı arkadaşları ile birlikte korku parkının altında yatan gizemleri çözmek üzere harekete geçerler.

TürKorkuGizemGerilim
IMDb5,1
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularPedro
Maurizi
Mora
Fisz
Tomas
Kirzner

3. Shadow Detective

En İyi Disney+ Gerilim Dizisi
Emekliliği yaklaşmış olan yaşlı dedektif Taekrok tanımadığı bir adamdan tehditkar bir arama alır. Bu arama sonucunda haksız yere cinayetten suçlandığında ise işler değişmeye başlar. Şantajcı kendisine dost der ve Taekrok’a bir oyun önerir. Eskiden sorumlu olduğu vakalara yeniden göz atması gerektiğini dile geçirdiğinde ise işler tamamen geçmişe döner.

TürDramGerilim
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularLee
Sung-min
Jin
Goo
Lee
Hak-joo

4. The Patient

En İyi Disney+ Gerilim Dizisi
Alan, seri katil olduğu ortaya çıkmış olan hastası tarafından esir alınan bir terapisttir. Sam’in Alan için alışılmadık bir teklifi vardır. Bu teklif cinayet dürtülerini dizginlemektir. Alan, hayatta kalabilmek ve kurtulabilmek için Sam’in hasta zihnini çözmeli ve tekrardan öldürülmesini engellemelidir. Lakin Sam kritik konulardan kaçarak Alan’ın tüm planlarını zora sürükler.

TürDramGizemGerilim
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJoel
Fields
Joseph
Weisberg
OyuncularSteve
Carell
Domhnall
Gleeson
Laura
Niemi

5. Ben Gri

En İyi Disney+ Gerilim Dizisi
Başarılı ve saygın avukat olan Fuat’ın hayatı kızının yaşamış olduğu talihsiz bir olay ile tamamen değişir. Kızının intikamını almak üzere harekete geçen Fuat’ın hayatı telefonuna gelen gizemli mesajlarla daha da yıkılmaya başlar. Karanlığın ve aydınlığın içinde sıkışmış olan Fuat’ın geçmişi ile yüzleşmesi ise an meselesidir.  

TürSuçGizemGerilim
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularTimuçin
Esen
Ebru
Özkan
Alican
Yücesoy

6. Big Sky

En İyi Disney+ Gerilim Dizisi
Özel dedektifler Cassie ve Cody, Cody’nin görüşmediği eşi, eski polis Jenny ile güçlerini birleştirerek bir ekip oluştururlar. Bu ekibin amacı Montana’daki uzak bir otobanda bir kamyoncu tarafından kaçırılmış olan iki kız kardeşi aramaktır. Lakin bölgede ortadan başka kızlarında kaybolduğu öğrenilmeye başladığında ekip katil ile bir yarış içerisine girmeye başlar.

TürDramSuçGerilim
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenDavid
E. Kelley
OyuncularKatheryn
Winnick
Kylie
Bunbury
Dedee
Pfeiffer

7. Harrow

En İyi Disney+ Gerilim Dizisi
Daniel kimsenin çözemediği vakaları çözebilen, zeki bir adli tıp uzmanıdır. Geçmişine ait bir sır kariyerini ve ailesini tehdit edecek şekilde ortaya çıktığında bu sırrı yeniden gömmesi gerekmektedir. Bunun için de zekasını ve adli dehasını sonuna kadar kullanması gerekmektedir.

TürDramPolisiyeGerilim
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenStephen
M. Irwin
Leigh
McGrath
OyuncularIoan
Gruffudd
Darren
Gilshenan
Damien
Garvey

8. Emergence

En İyi Disney+ Gerilim Dizisi
Bir polis şefi gizemli bir kaza alanının yakınında bulduğu bir şey ile hayatını tamamen değiştirir. Neler olduğunu ve nereden geldiğini hatırlamayan bir çocuk polis şefinin evinde misafir olarak kalmaya başlar. Soruşturma şefin hayal ettiğinden de büyük bir komplonun içine çekerken her şeyin merkezinde de bu çocuğun olduğu ortaya çıkmaya başlar.

TürGerilimGizemBilim Kurgu
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenTara
Butters
Michele
Fazekas
OyuncularAllison
Tolmas
Alexa
Swinton
Owain
Yeoman

9. Homeland

En İyi Disney+ Gerilim Dizisi
Irak’da öldürüldüğüne inanılan bir Amerikan askeri, kaybolduktan 8 koca yıl sonra geri döner. Lakin eve dönüşün sevinci aniden bittiğinde onun gerçekten de bir Amerikan kahramanı olup olmadığı düşünülmeye başlar. İnsanlar onun bir terör saldırısı planlayan bir eleman olduğu düşünülürken gerçeğin bulunması gerekmektedir.

TürSuçGizemGerilim
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenAlex
Gansa
Howard
Gordon
OyuncularClaire
Danes
Mandy
Patinkin
Damian
Lewis

10. The Passage

En İyi Disney+ Gerilim Dizisi
Bilim insanlarının tüm hastalıkların tedavisini getirebilecektir. Lakin bu duruma eş zamanlı olarak insan ırkını yok etme potansiyeli bulunan bir virüs üzerinde deneyler yapılmaya başlanır. Bu deneyi tüm detayları ile yapabilmek için bir kız seçildiği zaman bir federal ajan kızı getirmek üzere görevlendirilir. Lakin ajan, kızın vekil babası olup ne olursa olsun onu korumaya yemin eder.

TürDramBilim KurguGerilim
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenLiz
Heldens
OyuncularMark-Paul
Gosselaar
Saniyya
Sidney
Jamie
McShane

11. Scream Queens

En İyi Disney+ Gerilim Dizisi
Wallace Üniversitesi bir dizi cinayet ile sarılmıştı. Rehin için en çok rağbet gören kız öğrenci yurtu olan Kappa House, Kraliçe Chanel Oberlin taratından yönetilmektedir. Lakin Kappa karşıtı olan Dekan Cathy, kız öğrenci yurdu yemininin sadece okulun gümüş kaşıklı seçkinlerine değil, tüm öğrencilerine açık olması gerektiğini savunmaktadır.

TürKomediKorkuGerilim
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenIan
Brennan
Brad
Falchuk
OyuncularEmma
Roberts
Lea
Michele
Abigail
Breslin

12. The Walking Dead

En İyi Disney+ Gerilim Dizisi
Yaşayan ölülerle dolu bir dünyaya hoş geldiniz. Kasabanın sevilen polis şefi Rick, bir gün vurularak hastaneye kaldırılır ve uzun süre komada kalır. Onun komada kaldığı günler boyunca dünya tamamen alt üst olmuştur. Uyandığında zombilerle dolu bir dünya içerisinde kendisini bulan Rick ailesini bulmak ve hayatta kalmak için her şeyi yapmaya hazırdır.

TürDramKorkuGerilim
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenFrank
Darabont
OyuncularAndrew
Lincoln
Norman
Reedus
Melissa
McBride

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.