Disney Plus'da Mutlaka İzlemeniz Gereken 20 Film | 2024

Son yıllarda aramıza katılan Disney+ filmlerini sizler için derledik. İşte en iyi Disney+ Filmleri...
Disney Plus'da Mutlaka İzlemeniz Gereken 20 Film | 2024

Son zamanlarda aramıza katılan Disney Plus'ın bünyesinde yer alan filmleri sizler için derledik. Disney Plus'a girdiğiniz andan itibaren ne izleyeceğim sorusunu düşünmek yerine sizler için derlediğimiz filmleri izleyebilirsiniz. 

İşte en iyi 20 Disney Plus filmi... 

1. Disenchanted

Disney+ Filmleri
Giselle ve Robert’ın evliliği üzerinden on beş koca yıl geçmiştir. Giselle şehrin yaşamından uzaklaşmak ve peri masalına benzeyen bir yaşam bulma inancı ile yanıp tutuşmaktadır. Monroeville’ye taşındıklarında ise her şeyin çözümü olduğuna inansalar da işler o şekilde ilerlemez. Sonsuza dek mutlu olmak içim bir çözüm arayan Giselle Andalasia’nın sihrine başvurur lakin yine istedikleri tersine dönmeye başlar ve artık Giselle’in her şeyi eski haline döndürmesi gerekmektedir.

TürAnimasyonMaceraKomedi
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAdam
Shankman
OyuncularAmy
Adams
Patrick
Dempsey
Maya
Rudolph

2. Rosaline

Disney+ Filmleri
Romeo ve Juliet’in farklı versiyonunu izlemeye hazır mısınız? Juliet’in kuzeni olan Rosaline’in bakış açısından anlatılmakta olan bu hikayede; Rosaline ve Rob birbirleri için yaratılmış olduklarından eminlerdir. Yıllardır ondan alacağı tek öpücüğün özlemini bekleyen Rosalina’nın hayali sonunda gerçekleşir. Lakin eski en 

TürKomediRomantik
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKaren
Maine
OyuncularKaitlyn
Dever
Isabela
Merced
Sean
Teale

3. Grimcutty

Disney+ Filmleri
Modern yaratık özelliğinin bulunduğu Grimcutty adlı korkunç bir internet memesi, çocukların kendilerine ve başkalarına zarar verdiğine inanan kasabadaki tüm ebeveynler arasında büyük panik çıkmasına neden olur. Genç Asha’ya Grimcutty saldırmaya başladığında ise, aile onun bir meydan okumanın parçası olarak kendisini kestiğine inanmaya başlar. Ailesi telefonunu elinden aldığı andan itibaren Grimcutty’yi kesin olarak durdurabilmek için çözüm aramaya başlarlar.

TürDramKorkuGizem
IMDb4,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJohn
Ross
OyuncularShannyn
Sossamon
Sara
Wolfkind
Usman
Ally

4. Prey

Disney+ Filmleri
300 yıl önce Komançi Ulusunda, Büyük Ovalarda dolaşan en efsanevi avcıların gölgesinde yetişmiş olan vahşi ve yetenekli Naru yaşamaktadır. Tehlike onun kampına da vardığında ise halkını korumak için her şeyi yapmaya hazırdır. Takip ettiği avı teknik olarak gelişmiş bir cephaneliğe sahip bir uzaylı yırtıcı ortaya çıktığında ise işler değişmeye başlar.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDan
Trachtenberg
OyuncularAmber
Midthunder
Dakota
Beavers
Dane
DiLiegro

5. Matriarch

Disney+ Filmleri
Neredeyse ölümcül bir aşırı doz kullanmanın ardından hayattan ve tüm sevdiklerinden kopma noktasına bir kadın, geçmişinde yer alan kendi şeytanları ile yüzleşebilmek için ardında bıraktığı çocukluk evine döner. Burada sırlarda kalmış olan şeytanları ile yüzleşmeyi bekleyen genç kadın ise gerçek şeytanlar ile karşı karşıya kalır.

TürKorku
IMDb4,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBen
Steiner
OyuncularJemima
Rooper
Kate
Dickie
Sarah
Paul

6. The Princess Diaries

Disney+ Filmleri
Mia ortalama bir gençtir. En iyi arkadaşı Lilly ve Lilly’nin ağabeyi dışındaki kimse ile fazla konuşmaz. Liseyi bitirmek için zorlu bir şekilde uğraşırken bir gün kimsenin görüşmediği büyükannesi Kraliçe Clarisse ortaya çıkıp kimsenin hoş karşılamadığı bir haber verir. Bu haber Mia’nin hayatını tamamen değiştirmeye başladığında ise bu duruma alışmak zordur. Mükemmel bir prenses olabilmesi için makyaj yapılıyor ve sert ama tatlı bir görünüme kavuşturuluyordu. Artık Mia’nın yapması gereken seçimler onu bekliyordu.

TürKomediAileRomantik
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenGarry
Marshall
OyuncularJulie
Andrews
Anna
Hathaway
Hector
Elizondo

7. Venom: Zehirli Öfke

Disney+ Filmleri
Eddie’nin hayatı Life Foundation ile yapmış olduğu hatalı bir röportaj ile tamamen alt üst olduğunda ise nişanlısı dahil her şeyi kaybetmeye başlar. Hayatının en alt noktalarında yaşamaya çalışırken altı koca ayın sonunda uzaylı bir ortakyaşama ev sahipliği yapmaya başlar. Bedeninde yaşamaya başlamış olan uzaylı ile anlaşması ve karşısına çıkan bir diğer ortakyaşamlı rakibi ile de karşı karşıya gelmesi gerekmektedir.

TürAksiyonMaceraBilim Kurgu
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenRuben
Fleischer
OyuncularTom
Hardy
Michelle
Williams
Riz
Ahmed

8. Cruella

Disney+ Filmleri
Estella doğduğu andan itibaren herkesten ve her şeyden farklı bir gençtir. Kendisinin içinde Cruella isminde bir başka benliği daha bulunmaktadır. Ellerinde ve zihninde kusursuz bir yetenek bulunmaktadır. Lakin 12 yaşında Londra’da beş parasız ve öksüz kaldığında hayatı hiç iyiye gidecekmiş gibi durmaz. Sokakta tanıştığı ve şimdinin suç ortağı olan Jasper ve Horace ile sokaklarda çılgınlar gibi hırsızlık yapmaya başlar. Lakin tesadüfen ünlülerin dünyasına atıldığında tüm hayatı değişmeye başlar.

TürMaceraKomediSuç
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenCraig
Gillespie
OyuncularEmma
Stone
Emma
Thompson
Joel
Fry

9. Free Guy

Disney+ Filmleri
Hayata fazlaca pozitif bakabilen bir banka memuru, rutin bir şekilde gerçekleşmiş olan banka soygunlarından birisinde açık dünya video oyununda NPC olduğunu keşfetmeye başlar. Oyunun sahibi oyunu kapatmaya karar verdiğinde ise işler değişmeye başlar. Banka memuru hem insan hem de bir oyun karakteri olan kadın ile tanıştığında ise kendi hikayesinin kahramanı olmaya karar verir. 

TürAksiyonMaceraKomedi
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenShawn
Levy
OyuncularRyan
Reynolds
Jodie
Comer
Taika
Waititi

10. Bir Böceğin Yaşamı

Disney+ Filmleri
Karınca Adası’nda yaşamakta olan ve zor geçecek olan kışa hazırlanmanın telaşında bulunan karınca sürüsü tüm güçleri ile çalışmaktadır. Lakin Hooper isimli kötü kalpli bir çekirgenin önderlik ettiği sürüsü bu karınca sürüsünden haraç kesmektedir ve onların kışlık yiyeceklerine el koymaktadır. Çekirgelerle savaşmak istemeyen karınca halkı, Flik isimli bir karıncanın liderliği ile isyan başlatmaya hazırlardır.

TürAnimasyonMaceraKomedi
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenJohn
Lasseter
Andrew
Stanton
OyuncularKevin
Spacey
David
Foley
Julia
Louis–Dreyfus

11. Aladdin

Disney+ Filmleri
Aladdin, Agrabah şehrinde pazardan yiyecek çalarak yaşamaya çalışan bir gençtir. Ülkenin prensesi olan Jasmine’nın babası tarafından zorla evlendirilmeye çalışması noktasında Aladdin ile tanışması ikisinin de hayatını baştan aşağıya değiştirmeye başlar. Bilmeden Harikalar Mağara’sından almış olduğu sihirli lamba ile bir prense dönüşen Aladdin; lambadaki cin sayesinde Prensesi zorla evlendirmeden kurtarmaya çalışır.

TürMaceraKomediAile
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenGuy
Ritchie
OyuncularWill
Smith
Mena
Massoud
Naomi
Scott

12. Alice Harikalar Diyarında

Disney+ Filmleri
17 yaşında olan Alice, gerçek kaderini öğrenebilmek için çocukken girmiş olduğu tuhaf dünya Harikalar Diyarı’na yeniden gider. Şimdiye kadar görmüş olduğu diyar bu sefer bambaşka bir haldedir. Çılgın Şapkacı, Beyaz Kraliçe, Kırmızı Kraliçe ve daha fazlası ile yolları kesişen Alice kendisini hiç bilmediği bir maceranın göbeğinde bulur. 

TürMaceraAileFantastik
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenTim
Burton
OyuncularJohnny
Depp
Mia
Wasikowska
Michael
Sheen

13. Alien

Disney+ Filmleri
En ünlü uzay gemisi olan Nostromo görevini tamamlamış bir şekilde Dünya’ya geri dönerken başka bir gezegenden yardım çağrısı alır. Çağrıyı karşılıksız bırakmak istemeyen mürettebat bilinmeyen gezegene iniş yaparlar. Lakin bu çağrı sinyalleri aslında bir uyarı sinyali olduğunu çok geç fark eden ekip bilinmeyen bir yaşam formu ile birbirinden farklı bir maceraya atılırlar.

TürKorkuBilim Kurgu
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
1979
YönetmenRidley
Scott
OyuncularSigourney
Weaver
Tom
Skerritt
Veronica
Cartwright

14. Avatar

Disney+ Filmleri
Bir hırsızlık olayında ağabeyini kaybeden felçli Jake, Pandora isimdeki uzak bir gezegende misyonunun başına geçmeye karar verir. Bu gezegende Na’vi adında nesli tükenmekte olan bir halk yaşamaktadır. Jake, bu kendilerine özgü lisanların bulunduğu halkın arasına karıştığında ile doğa ile bütünleşmeye başlar. Jake, Pandora’ya geçtiği andan itibaren felçli bedeni da dahil vücudunda türlü değişimler geçirmeye başlar ve halkı kendi insanlarından korumak üzere harekete geçer.

TürAksiyonMaceraFantastik
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenJames
Cameron
OyuncularSam
Worthington
Zoe
Saldana
Sigourney
Weaver

15. The Avengers

Disney+ Filmleri
SHIELD adında tanınmakta olan uluslararası barış örgütünün başındaki Nick Fury, tüm dünyanın güvenliğine karşı büyük bir tehdit algılamıştır. Dünyayı bu tehditten korumak isteyen Fury ise süper güçleri olan bir ekip kurmak zorundadır. Bu ekibin içerisinde birbirinden farklı güçler sahip üyeler bulunduğunda ise dünya beklenmedik tehdit ile savaşmaya başlar.

TürAksiyonBilim KurguMacera
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenJoss
Whedon
OyuncularRobert
Downey Jr.
Chris
Evans
Mark
Ruffalo

16. Edward Scissorhands

Disney+ Filmleri
Bir tepede bulunan şatoda, bir mucidin en büyük eseri yaşamaktadır. Yaratıcı, Edward’ın ellerini bitirmeden öldüğünde ise; ellerin yerine metal makaslar bulunmaktadır. O zamandan bu yana Peg ismindeki bir hanımefendi Edward’ı keşfettiğinde, onu evinde ağırlamaya başlar. Bu serüvene kadar tamamen yalnız yaşayan Edward bu duruma başta alışamasa da toplumun onu kabul etmesi ile işler değişmeye başlar. Lakin kısa bir süre içinde işler daha da kötüleşmeye başlar.

TürDramFantastikRomantik
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
1990
YönetmenTim
Burton
OyuncularJohnny
Depp
Winona
Ryder
Dianne
Wiest

17. Eternals

Disney+ Filmleri
Deviantlar olarak adlandırılmakta olan, uzun süredir görülmemiş canavar yaratıklar yeniden dünyaya geldiğinde Eternals bir kez daha insanlığı savunmak için bir araya gelmek zorunda kalırlar. Bu birleşme herkes için iyi olmasa da insanlığın kaderi onların elindedir.

TürAksiyonMaceraFantastik
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenChloe
Zhao
OyuncularGemma
Chan
Richard
Madden
Salma
Hayek

18. Karlar Ülkesi

Disney+ Filmleri
Koca bir krallık, Karlar Kraliçesi’nin laneti ile ebediyen sürecek bir kış mevsimine mahkum edilmişti. Kraliçenin kız kardeşi olan iyi kalpli Anna ise laneti sona erdirmek için kraliçeyi bulmaya gidecektir. Yolda karşılaştığı usta dağcı Kristoff ile birbirinden tehlikeli maceralara atılırken Anna’nın düşündüğü gibi bir gerçekliğin olmadığı ise ortadadır.

TürAnimasyonMaceraKomedi
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenChris
Buck
Jennifer
Lee
OyuncularKristen
Bell
Idina
Menzel
Jonathan
Groff (II)

19. The Hills Have Eyes

Disney+ Filmleri
Ailecek çıkmak üzere planlanmış olan bir tatil yolculuğu temelde Bob ve Ethel adından bir çiftin fikridir. Onlar esasında evlilik yıldönümlerini kutlarken tüm ailenin de yanlarında olmasını istemişlerdir. Kaliforniye’ya doğru çıktıkları yolculukta tüm aile yan yanadır. Lakin şartlar Bob ile Ethel’in hayal ettiği gibi değildir ve bebekleri için endişe duyan arkadaşlarından ayrı kalmanın keyifsizliğini sürerler. Bütün bunların yanında, aile kendilerini ansızın ıssız bir çölde mahsur kalmış bulurlar ve kan isteyen mutantların ev sahipliği yapmış olduğu bir çölde yaşamak için mücadele etmeleri gerekmektedir.

TürKorkuGerilim
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenAlexandre
Aja
OyuncularAaron
Stanford
Kathleen
Quinlan
Vinessa
Shaw

20. Aramızdaki Sözler

Disney+ Filmleri
Ben ve Alex aynı uçakta yolculuk yapan iki farklı insandır. İçinde bulundukları uçak trajik bir şekilde kaza yaptığında ise bu kazadan ikili yaralı olarak çıkmayı başarırlar. Merkezden uzakta karlarla kaplı bir dağda mahsur kalan ikili uzun süre kendilerine yardım edilmesini beklerler. Lakin her geçen gün yardım gelmediği için yüzlerce kilometrelik vahşi doğada korkunç bir yolculuğa çıkmak zorunda kalırlar.

TürDramGerilim
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenHany
Abu-Assad
OyuncularKate
Winslet
Idris
Elba
Beau
Bridges

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.