Deniz Canlıları İlaçları

Tuzlu su balıkları da insanlar gibi bazen ilaçlara ihtiyaç duyabilir. İşte T-tuzlu su balıklarının sağlıklı gelişimlerini sağlamak ve hastalıklardan korumak için, piyasadaki en güvenilir ilaçları sizler için derledik.
Deniz Canlıları İlaçları

Deniz Canlıları İçin Gerekli İlaçlar

Tuzlu suda beslenen canlılar, iyi beslenmez ve bakılmaz ise birçok hastalığa yakalanabilmektedir. Bu nedenle düzenli bakımlarına özen göstermek gerekmektedir. Balıklarınız çeşitli hastalıklara yakalandıysa bunları önleyebilmek için piyasada çeşitli markaların ilaçları bulunmaktadır. İşte piyasada satılan en iyi deniz canlıları hastalık ilaçları...

deniz-canlilari-icin-gerekli-ilaclar.gif


Deniz Canlıları Hastalık İlaçları

1. Azoo Pathogen Preventer

Tuzlu su, tatlı su ve mercan akvaryumları için zararlı su parazit gidericidir. Suda yaşayan saprolegnia, protozoa gibi parazitlerin yok olmasını sağlamaktadır. Ayrıca balık yumurtalarında mantar enfeksiyonu oluşmasını engeller. Balıklarınızın hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlamaktadır. Kullanırken her su değişiminde ya da 15 günde bir 100 litre suya 10 ml eklemeniz önerilmektedir. (Bir kapak 20 ml eşittir.)

azoo-pathogen-preventer.jpg


2. Prodac Aquamedik

Tropical ve deniz akvaryumları için özel üretilmiş olan bu ilaç, parazit ve mantarların bulaşmasını önleyen dezenfektandır. Balıkları enfeksiyonlara karşı dezenfekte eder ve oluşmuş herhangi bir enfeksiyonun tedavi için kullanılmaktadır. Tedaviye başladığınızda her 20 litre için 10 ml solüsyonu akvaryuma eklemeniz önerilmektedir. Tedavi süresince aktif karbonu filtreden çıkartmanız ve suyu 29-30 dereceye yükseltmeniz tavsiye edilmektedir. Düzenli olarak hergün uygulayabilirsiniz. Yaklaşık 6 günde tedavi sona ermektedir. Tedavi süresinde suyun pH seviyesini düzenli olarak kontrol etmeniz gerekmektedir.

prodac-aquamedik-001.jpg


3. Prodac Aquasana Su Hazırlayıcı

Tuz su ve tatlı su akvaryumları için özel olarak geliştirilmiş, sudaki ağır maddelerin ve klorun yok edilmesini sağlayan bir ilaçtır. İçeriğindeki Aloe Vera sayesinde deniz canlılarının derilerinin korunmasına da yardımcı olmaktadır. Ayrıca yeni kurulan akvaryumların pH oranını düzenleyerek, balıkların akvaryuma alışma sürecini kısaltmaktadır. Her 100 litre suya 25 ml. ekleyerek kullanmanız tavsiye edilmektedir.

prodac-aquasana-su-hazirlayici-001.jpg


4. Prodac Oodimedik Fishes

Tuzlu suda yaşayan canlıların oodinium ve ichtyophthirius gibi bakteri türlerinde korunması sağlamaktadır. Omurgasızlar için kullanılması tavsiye edilmez. Ayrıca balıklarda oluşabilen beyaz benek hastalığı için de kullanılabilen bir antiseptik solüsyondur. Tedavinin ilk günü 40 litre suya 10 ml diğer günler ise 40 litre suya 5 ml eklemeniz tavsiye edilmektedir. Yaklaşık 5-6 gün kullanmanız yeterlidir. Tedavi süresi boyunca aktif karbonu filtreden çıkartarak suyu 29-30 dereceye yükseltmeniz önerilmektedir.

prodac-oodimedik-fishes.jpg


5. Seachem Reef Dip

Mercanların korunup dezenfekte edilmesini sağlamaktadır. Hem sert hem de yumuşak mercanlar için kullanılabilen bu ilaç bakteri, mantar ve protozoanlara karşı koruyucudur ve bu hastalıkların tedavisinde etkilidir.

seachem-reef-dip.jpg


6. Sera Baktopur Direct

Tuzlu su ve tatlı su akvaryumlarında kullanılabilen bu ilaç, şiddetli bakteriyel iç hastalıklarda oldukça etkilidir. Hastalıkların geç saptanması durumunda bile etkili olan Sera Bactopur Direcr tablet hastalıklı balıkları tedavi ederken, hastalık bulaşmamış olanları ise korumaktadır. Yaklaşık 50 litre akvaryum suyuna 1 tablet koymanız önerilmektedir. Akvaryum içerisindeki yararlı bakterilerinde yok olmasını sağladığı için tedavi sonunda Sera Aqutan ve Sera Nitrivec kullanmanız önerilmektedir.

sera-baktopur-direct.jpg


7. Sera Ectopur

Tuzlu su ve tatlı su akvaryumları için ideal olan bu ilaç, özellikle mantar ve ektoparazitleri önlemek için kullanılmaktadır. Oksijen çözücü özelliğe sahip çeşitli tuzlar içeren ilaç iyileşme sürecinin hızlı olmasını sağlamaktadır. Ayrıca akvaryum içerisindeki bitkilerin sağlıklı gelişimlerini de desteklemektedir. Kullanırken iki haftada bir 25 litre suya 2 çay kaşığı kadar eklemeniz tavsiye edilmektedir. 

Tuzlu Su Balıkları İlaçları


8. Sera Med Nematol

Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında rahatlıkla kullanabileceğiniz ilaç, yuvarlak kurtların tedavisi için etkilidir. Her 40 litre akvaryuma 1 ml kadar ilave edilmesi tavsiye edilmektedir. Uygulamadan yaklaşık 2 gün sonra akvaryum suyunun %80'i değiştirilmelidir. Uygulama 3 hafta sonra tekrar edildiğinde istenilen sonuca ulaşılmaktadır. (Tedavi süresinde ultraviole lambalar kapalı olmalıdır.)

sera-med-nematol.JPG

Önerilen İçerik; Balık Hastalıkları

Neoldu.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.