Akvaryum İlaçları

Akvaryumda beslediğiniz balıklarınızın hastalıklarına özel kullanabileceğiniz ilaçları sizler için derledik.
Akvaryum İlaçları

Akvaryum Balıkları İçin Hastalık İlaçları

Beslediğiniz balıklarda birçok hastalık görülebilmektedir. Bu rahatsızlık oluşmadan önce balıklarınızın ve akvaryumunuzun bakımı tam yapmanız gerekmektedir.

Eğer balıklarınız çeşitli sorunlardan dolayı herhangi bir hastalığa yakalanırsa bunun için de çeşitli çözümler bulunmaktadır. Bunun için akvaryum bakımı yapıldıktan sonra hastalıklara uygun ilaçlar kullanılması gerekir. 

İşte akvaryum balıklarınızın hastalıklarına uygun kullanabileceğiniz ilaçlar...

Beyaz Benek Hastalığı İlaçları

  • Azoo Anti White Spot

Beyaz benek hastalığı için kullanılan bir ilaçtır. Tatlı su ve tuzlu su akvaryumu balıkları için kullanılabilmektedir. Hastalık yok olana kadar 24 saatte bir kullanılması gerekmektedir. 

 

  • Biyo Ichthyo Antiseptik Çözelti

Balıklarda görülen beyaz benek hastalığı için kullanılmaktadır. Büyüyen parazit ve beyaz beneklerin önlenmesinde son derece etkilidir. Ortalama doz ayarı 20 litre akvaryuma bir kapak kadardır. Düzenli kullanıldığı takdirde 2-5 gün arası bir sürede hastalık geçmektedir. 

Balık İlaçları

  • Contra Ichthyo

Beyaz benek rahatsızlığına yakalanan balıkların tedavisinde kullanılır. Ortalama 3 günde balıklarınızı hastalıktan kurtarır. Hastalık geçtikten sonra tekrarlamaması için 20 günde 1 damla damlatmanız önerilmektedir.

 

  • Prodac Micomedik

Tatlı su balıklarında görülen beyaz benek hastalığı için kullanılmaktadır. Akvaryum suyu sıcaklığı ve pH değeri ayarlandıktan sonra ilacı kullanmanız tavsiye edilmektedir. İlaç 5-6 gün düzenli olarak uygulandığında hastalığı yok edebilmektedir.

  • Sera Costapur

Hem tatlı su akvaryumu balıkları hem de deniz balıklarında görülen beyaz benek hastalığı için kullanılabilmektedir. Beyaz benek hastalığı için bu ilacı kullanırken başka ilaçlar kullanmamanız gerekmektedir. Yosun ve omurgasız canlılar için uygun olmayan ilaç daha çok karantina akvaryumlarında kullanılmalıdır.

 

Dış Parazit İlaçları

  • Azoo Anti Oodinium

Tatlı ve tuzlu su balıklarının kadife hastalığı için kullanılmaktadır. Ayrıca akvaryuma koyacağınız yeni balıklara önlem olarak da kullanılabilmektedir. Ortalama 10 gün boyunca kullanılmalıdır.

Akvaryum Dış Parazit İlacı

 

  • Prodac Micomedik

Tatlı su balıkları için kullanılmaktadır. Özellikle beyaz pamukcuklar halinde görülen mantarlar için kullanılır. Normal koşullarda 5-6 gün kullanılması yeterlidir.

 

  • Red Sea Paracure

Deniz parazitleri için kullanılması gereken bir ilaçtır. Akvaryuma yeni konulacak balıkları korumak amacıyla da kullanılabilir. Ayrıca sudaki bakır seviyesini dengelemeye yardımcı olur.

 

İç Parazit İlaçları

  • Azoo Anti Endoparasites

Tatlı su akvaryum ve bitkileri için kullanılan iç parazit ilacıdır. Süs balıkları için herhangi bir riski olmayan ilaç, hastalık önleyici olarak kullanılmaktadır.

 

Akvaryum İç Parazit İlaçları

 

  • Sera Baktopur

Tatlı su ve deniz akvaryumları için kullanılan iç parazit ilacıdır. Şiddetli bakteriyel iç hastalıkların tedavisi için de kullanılmaktadır. Yaklaşık 50 litre akvaryumu 1 hap koyulması tavsiye edilmektedir.

Mantar ve Yüzgeç İlaçları

  • Sera Bactopur

Tatlı su balıklarında oluşan kuyruk çürümesi ve mantar gibi hastalıklarında kullanılmaktadır. Hastalıkların belirtileri görüldüğünde ilacın hemen kullanılması gerekmektedir.

 

  • Tetra Fungi Stop

Enfeksiyon kapmış yaralanmalar ve mantar hastalığı için kullanılmaktadır. Enfekte olan bölgeye gerekli müdahaleyi yaparak iyileşme sürecine yardımcı olur.

 

Akvaryum Mantar ve Yüzgeç İlaçları

 

  • Azoo Fungus Treater

Tatlı ve tuzlu su balıkları için ideal olan ilaç, mantar hastalığı ile mücadele etmektedir. İlaç düzenli olarak 3 gün aralıksız uygulanmalıdır.

 

  • Prodac Aquamedik

Parazit ve mantarların bulaşmasını önleyen dezenfektandır. Tropical ve deniz akvaryumu balıklarında kullanım için son derece idealdir. Düzenli uygulama yapılırsa 5-6 gün içerisinde sorun sona erer.

 

  • Seachem Reef Dip

Mercanları güvenli ve dikkatli bir şekilde dezenfekte ederek, tabanını korumaya yardımcı olmaktadır. Hem sert hem de yumuşak mercanlar için kullanılabilmektedir.

 

Salyangoz İlaçları

  • Azoo Nano Tech Snail Treater

Tatlı su ve su bitkileri için  salyangoz gidericidir. Akvaryum içerisindeki bitkilere ve canlılara zarar vermeden salyangozları önlemektedir. Kullanmadan önce çalkalayınız. Kullandıktan sonra ölü salyangozları akvaryumdan toplayabilirsiniz.

 

  • Biyo Salyocid 

Tatlı su akvaryumlarında salyangoz ve kurtçuklara karşı kullanılır. Uygulamadan 2 saat önce ve sonra yemleme yapmayınız. Aşırı doz kullanımından kaçının.

 

Akvaryum Salyangoz İlaçları

 

  • Prodac Snail Stop

Tatlı su akvaryumlarındaki salyangoz ve parazit sorununa kökten çözüm sağlamaktadır. Düzenli kullanım ile sorunun tamamen çözülmesini sağlamaktadır.

 

Dezenfektanlar

  • Biyo Aqua Clean

Hem tatlı su akvaryumlarında hem de deniz akvaryumlarında kullanılabilen dezenfektandır. Tedavi amacı ile kullanılmaz. Sadece akvaryumun su kalitesini yükseltmek için kullanılmaktadır.

 

Akvaryum Dezenfektanları

 

  • Prodac Aquamedik

Parazit ve mantarların oluşmasını engelleyen dezenfektandır. Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında kullanılabilir.

 

Su Düzenleyiciler

  • Prodac Aquasana Su Hazırlayıcı

Sudaki ağır maddelerin ve klorun yok edilmesini sağlamaktadır. Yeni kurulan akvaryumların pH değerini düzene sokmaktadır.

 

Akvaryum Su Düzenleyiciler

 

  • Sera Aquatan

Hem tatlı hem de tuzlu sularda kullanılabilmektedir. Akvaryumun içerisinin anında daha temiz ve sağlıklı olmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.