En İyi Balık Yemleri

Akvaryumda beslediğiniz balıklarınızın sağlıklı gelişimleri için, ihtiyaçlarına yönelik kaliteli balık yemleri ile beslemeniz gerekmektedir. İşte akvaryumda balık besleme konusunda ayrıntılar ve en kaliteli yemler...
En İyi Balık Yemleri

Akvaryum balıklarının uzun ve sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için vitamin, mineral, eser elementler ve bitkilerle etkili besinlere ihtiyaç duyarlar. Balık yemlerinde pek çok marka doğal malzeme içerir fakat yine de balıkların sağlığı için, piyasadaki yemlerin arasından en kalitelilerini tercih etmek gerekmektedir.

Balıkların Beslenmesi

Balık yemleri vitaminlerin, minerallerin ve bitkilerin özünü koruyarak, dikkatli bir kurutma işlemi ile üretilmektedir. Bu nedenle akvaryum balıklarını beslerken bu yemleri kullanmak, balıkların sağlıkları açısından ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.

Akvaryum Balıklarının Beslenmesi

Süs balıkları, beslenme alışkanlıklarına göre doğada suyun farklı katmanlarında yaşamaktadır. Bu yüzden akvaryumda bulunan süs balıklarının bazıları su yüzeyine yakın yüzerken, bazıları diğerlerine göre daha çok ortalarda dolaşmayı tercih eder ya da dipte yiyecek ararlar.

Bütün balıkların yiyeceklerini alabilmeleri için, bu grupların her birine doğru besin çeşidini kullanmak son derece önemlidir.

Akvaryum Balıkları Nasıl Beslenir?

Akvaryum balıkları günde iki veya üç kez, iki ile beş dakika arasında bitirebilecekleri kadar küçük miktarlarda beslenmelidir. Yemleri verirken, suyun yüzeyine mümkün olduğunca eşit şekilde dağıtıldığından emin olmanız gerekmektedir.

Akvaryumun içerisine eşit miktarda yemi dağıtabilmek için, besleme için özel bir kaşık ayırmanız tavsiye edilmektedir çünkü bu sayede bölümleri eşit tutabilir ve kazara fazla besleme ihtimalini de önleyebilirsiniz. Ayrıca yemin kokusu ve kalitesi de bu şekilde etkilenmemiş olur.

Akvaryum Balıklarında Beslenme

Akvaryum Balıklarına Yem Dışında Ne Verilmelidir?

Balıklarınızı aylarca aynı litrelik kaptan aynı yemle beslemek, canlılıklarını kaybetmelerine, renklerinin solmasına, hatta hastalanmalarına neden olabilir. Bu nedenle arada meyve ya da sebzelerle balıklarınızı besleyebilirsiniz. Örneğin; haşlanmış ıspanak çoğu otçul balık tarafından tüketilmekte olan bir sebzedir.

Bunun yanı sıra, şeftali, dut, kivi gibi meyveler de soyulup, ezilmiş bir hale getirilerek balıklara verilebilir. 

Balıkların Fazla Beslenmesi

Yemler, balıkları besledikten bir saat sonra eğer hala akvaryumun tabanında ise, balıklarınızı aşırı beslemişsiniz demektir. Böyle durumlar için yapılması gereken öneriler şunlardır;

  • Bu yemleri akvaryumdan dip süpürgesi ile çıkartmanız gerekmektedir.
  • Mümkünse akvaryum tabanından beslenen balıkları akvaryumuza ekleyin. Böylece fazla kalan yemlerden, bu balıklar beslenmiş olur.

Akvaryum Balıklarına Yem Dışında Ne Verilir?

 

Akvaryum Balıkları İçin Ne Tür Yemler Vardır?

Akvaryum balıklarının beslenmesi için çeşitli yemler bulunmaktadır. Bunlar;

  • Granül ve Top Yemler
  • Pond ve Stick Yemler
  • Pul yem
  • Kurutulmuş canlı yemler
  • Sıvı yemler
  • Yavru yemleri
  • Tatil ve tablet yemler

En İyi Balık Yemleri

  • New Life Spectrum Cichlid Formula 

Balık Yemi - New Life

İçeriğinde herhangi bir hormon ve katkı maddeleri bulunmayan bu yem, balıklarınızın renklerini parlaklaştırarak, doğal renklerinin korunmasını sağlar.

 

  • Tetra Prima Discus Granül

Balık Yemi - Tetra Prima

Tüm gerekli besinleri, vitaminleri ve iz elementleri içeren bu yem, granüler formda diskus balıkları renk, şekil ve besinsel içeriğe göre diskus balıklarının özel beslenme ihtiyaçlarına uygundur. 

 

  • Jbl Grana Discus 

Balık Yemi - Jbl

İçeriğindeki önemli vitaminler balıklarınızın sağlıklı olmasına ve direncinin artmasına destek olmaktadır. Bu yem hızlı batmasından dolayı, akvaryumun farklı yerlerinde bulunan farklı türdeki balıkların beslenmesine de olanak sağlamaktadır.

 

  • Prodac Nutron Cichlid Sticks

Balık Yemi - Prodac

Büyük cichlidlerin beslenme ihtiyaçlarını sağlamak amacı ile formüle edilmiş, çubuklar halinde balık yemidir. Ayrıca balıkların yanı sıra suda ve karada yaşayan bazı sürüngen türleri ve kaplumbağalar içinde idealdir.

 

  • Sera Goldy

Balık Yemi - Sera Goldy

Sera goldy, bütün Japon ve havuz balıklarının günlük beslenmesi için ideal bir pul yemdir. Sonbaharda ve ilkbaharın başlangıcında, balıkların Sera Goldy ile beslenmesi, kış uykusundan önce ve sonra onların dirençlerini arttıracaktır.

 

  • Prodac Nutron Bloodworms Chironomus

Balık Yemi - Prodac

Yüzde yüz kuru dondurulmuş kan kurtlarını içeren hayvansal gıdalı yemdir. Akvaryum balık tipleri için protein ve aminoasitler açısından zengin olduğundan dolayı en iyi besin kaynaklarındandır.

 

  • Tetra Fresh Delica Brine Shrimps

Balık Yemi - Tetra

Vitaminler, iz elementler protein ve yağlarla zenginleşmiş besleyici bir jel içinde, doğal bir gıdadır. Tatlı ve tuzlu su akvaryumları için uygundur.

 

  • Azoo Artemia Cysts

Balık Yemi - Azoo

Yeni doğan balıklar için ve omurgasızlar için yemdir. Su ile karıştırılarak verilmesine dikkat edilmelidir.

 

  • Prodac Nutron Baby Food

Balık Yemi - Prodac

Yeni doğmuş balıklara özel geliştirilen, mikro ölçülerde pul yemdir. Yüksek kaliteli içeriği sayesinde, yeni doğmuş balıkların sağlıklı büyümesine yardımcı olmaktadır.

 

  • Jbl Holiday Tatil Yemi

Balık Yemi - Jbl

Evde olmadığınız zamanlarda, yaklaşık 14 gün boyunca balıklarınızın beslenmeleri için özel olarak üretilmiş, tablet tatil yemidir. Bir tablet yem ortalama 20-25 akvaryum balığı için yeterli olmaktadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.