Damla Sakızının İnsan Sağlığını 9 Mucizevi Faydası

Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan damla sakızı hakkında bilgileri derledik. İşte damla sakızının insan sağlığına faydaları...
Damla Sakızının İnsan Sağlığını 9 Mucizevi Faydası

Damla Sakızının Faydaları

Damla sakızı, sakız ağacından temin edilen bir besindir. İlaç sanayisinde kullanıldığı gibi Türklerin ve Yunanlıların yemek kültüründe önemli bir yere sahiptir. Özellikle birçok tatlının ve dondurmanın yapımında da kullanılır. Damla sakızının ham hali sıvıdır. Kurutularak sertleştirilir ve küçük damlalara dönüştürülür. Dişlerinizle ezdiğiniz zaman bembeyaz bir renge bürünür ve hayli şeffaflaşır. Zamanla ağzınızda çam kokusunu hissettiren ferah bir koku yayılmasını sağlar. Bu içeriğimizde damla sakızının insan sağlığına faydalarını sıraladık.

Damla Sakızının Faydaları Listesi

SıraFaydaEtki
1Üreme Sağlığını İyileştirirKısırlığı Önler
2Mideyi KorurReflü/Gastrit Korur
3Mide Bulantısına İyi GelirHalsizlik Giderir
4Sindirimi DüzenlerHazımsızlık Giderir
5Göğüs HastalıklarıNefes Darlığı Giderir
6Kalbi KorurKan Dolaşımını Düzenler
7Çene Kaslarını GeliştirirKasları Güçlendirir
8Ağız Kokusunu ÖnlerFerah Nefes Sağlar
9Şişkinlik GiderirMideyi Rahatlatır

İşte damla sakızı kullanımının önemi ve faydaları...

1. Kısırlığı Önler

Damla Sakızının Faydaları

Pek çok faydası bulunan damla sakızı, en önemli sağlık sorunlarından bir tanesi olan kısırlığa da etki etmektedir. Kısırlık riskini azaltan damla sakızı her zaman tüketilmesi gereken besinler arasında yer almaz. Ancak damla sakızını hayatımıza alır ve ara sıra yiyecek, içeceklerde kullanırsak genel olarak kısırlık hastalığına yakalanma oranı düşecektir.

2. Mide Rahatsızlıklarını Önler

Damla Sakızının Faydaları

Mide rahatsızlıkları yaşayan kişilerin damla sakızı çiğnemesi bu sorunu ortadan kaldırmaya yarayacaktır. Midedeki asit seviyesini düşürerek yanmaları ortadan kaldıran damla sakızı, reflü ve gastrit hastaları için doğal bir ilaçtır.

3. Mide Bulantısını Önler

Damla Sakızının Faydaları

Damla sakızı mide bulantısı, baş dönmesi, denge kaybı gibi çeşitli sağlık sorunlarına da iyi gelmektedir. Hoş kokusu ile bitkinlik halini ortadan kaldıran damla sakızı uyarıcı bir etki yaparak dirençli bir hale gelmemizi sağlar. Sadece mide bulantısını değil vücut kırıklıkları ve halsizlik gibi durumları da ortadan kaldırmada etkilidir.

4. Sindirim Sistemini Düzenler

Damla Sakızının Faydaları

Sindirim sistemine de yardımda bulunan damla sakızı hazımsızlık sorunlarına da iyi gelmektedir. Besinlerin kolayca sindirilmesini sağlayan damla sakızı, midedeki enzimlerin normal seviyeye gelmesini sağlar. Ayrıca gaz sancısı ve diğer sindirim sistemi problemlerinde de etkilidir.

5. Göğüs Hastalıklarına İyi Gelir

Damla Sakızının Faydaları

Toz haline getirilerek de tüketilebilen damla sakızı göğüs hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Astım, bronşit gibi rahatsızlıklara karşı hoş kokusu ve nefes açıcı etkisi ile iyi gelmektedir. Ayrıca damla sakızı nefes darlığı problemlerini de ortadan kaldırmaktadır.

6. Kalp Sağlığını Korur

Damla Sakızının Faydaları

Damla sakızı doğal bir şekilde üretilirse kalp sağlığı açısında oldukça etkili olabilmektedir. Bağışıklık sistemine ve kan dolaşımına dolaylı da olsa etki yapan damla sakızı, kalp rahatsızlıklarını da en aza indirir. Hayatı boyunca ara sıra da olsa damla sakızı tüketmek kişilerin kalp rahatsızlıklarına yakalanma oranını düşürür.

7. Çene Kaslarını Geliştirir

Damla Sakızının Faydaları

Sert bir yapıya sahip olan damla sakızı çiğnenmesi sonucu çene kaslarınızın gelişmesini sağlamaktadır. Aslında bunun gerçek bir fayda olduğunu düşünemeyebiliriz ancak çene kaslarının gelişmiş olması, konuşmayı ve diksiyonun doğrudan etkilemektedir.

8. Ağız Kokusunu Giderir

Damla Sakızının Faydaları

İnsanların günlük hayatında karşılaştığı sorunlar arasında yer alan ağız kokusu sorunsalına damla sakızı adeta deva oluyor. Damla sakızını çiğneyerek ağız kokunuzun daha hoş bir hal almasını sağlayabilirsiniz. Damla sakızı içerdiği enzimlerle ağız içindeki bakterileri temizlerken ferah kokusu ile nefesinizi tazeler ve hoş kokmasını sağlar.

9. İlaç Yapımında Kullanılır

Damla Sakızının Faydaları

Damla sakızının kullanım alanları ilaç yapımı, Türk ve Yunan mutfağında yer alan bir çok besinin yapımında, muhallebi, Türk kahvesi ve dondurmada da yer almaktadır. Ayrıca yöresel mutfaklarda yemeklerin içerisine de giren damla sakızı, hafif bir yemek deneyimi yaşamamızı sağlıyor. Hem mide hem de solunum yolu için faydalı olan damla sakızı, yiyecek ve içeceklerle beraber tüketildiğinde yemek sonrası yaşanan şişkinlik hissini en aza indiriyor.

Damla Sakızı İçeren En İyi Ürünler Listesi

SıraMarkaFormneoldu Puanı
1Aktar DiyarıTatlandırıcı10/9.7
2W-LabDiş Macunu10/9.9
3Kahve DünyasıTürk Kahvesi10/9.9
Amazon
Fiyatlarını Gör
Damla Sakızlı
Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Damla Sakızı İçeren Ürün Tavsiyesi

1. Aktar Diyarı Damla Sakızı

Damla Sakızı Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Aktar Diyarı
Damla Sakızı
Aradığın
Fiyatı Gör

Damla sakızı ağacından elde edilen özlerle güneş ışığında kurutularak üretilen bu ürün günlük tüketime uygun olup tatlılarda ve yemeklerde kullanılabilir formdadır. Tatlandırıcı özelliği sayesinde muhallebilerde kullanılan bu ürün antiseptik içeriği ile ilaç etkisi göstermektedir.

2. W-Lab Damla Sakızlı Diş Macunu

Damla Sakızı Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
W Lab
Diş Macunu
Aradığın
Fiyatı Gör

Yeşil çay ve misvak özü içeren bu diş macunu damla sakızlı formülü sayesinde yüksek seviyede hijyen sağlar. Nefes alıp vermede ferahlık sunan bu diş macunu ayrıca ağız içerisinde oluşan yaraları da önler.

3. Kahve Dünyası Damla Sakızlı Türk Kahvesi

Damla Sakızı Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Kahve Dünyası
Türk Kahvesi
Aradığın
Fiyatı Gör

Türk kahvesi severlerin beğenerek tükettiği damla sakız aromalı bu kahve hem tadı hem de kokusuyla dikkat çekiyor. Özel olarak kavrulan Türk kahvesi taneleri damla sakızı aroması ile birleşerek mükemmel bir kahve keyfi sunuyor.

Damla Sakızı Nasıl Kullanılır?

Damla Sakızının Faydaları

Damla sakızının faydalarının olduğu gibi kullanım alanlarının da oldukça geniş olduğunu söyleyebiliriz. Damla sakızı en çok Türk kahvesinde kullanılmaktadır. Ailenizle veya herhangi bir ortamda damla sakızlı Türk kahvesi içmek son derece keyif dolu olacaktır. Damla sakızı tozunu bal ile karıştırarak elde ettiğiniz karışımın ağız tadınızı yerine getireceğini söyleyebiliriz. Damla sakızı yağı tüketerek, kalp, astım, şeker hastalığı gibi çeşitli sağlık sorunlarının önüne geçebilirsiniz. Bir fincan suya üç damla sakızı yağı atarak tüketebilirsiniz. Damla sakızı aromalı şampuanlar kullanarak saç sağlığınıza önemli etkilerde bulunabilirsiniz.

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.