Çocuk Dergileri

Eskiden daha az ve zengin içeriğe sahip olan çocuk dergileri, günümüzde nasıl hiç merak ettiniz mi ?
Çocuk Dergileri

Eskiden daha mı değerliydi çocuk dergileri, biriktirir kütüphanenin bir köşesinde koleksiyon yapardık. Peki hiç merak ettiniz mi günümüzdeki çocuk dergilerinin durumu nasıl?

İşte günümüzde yer alan çocuk dergileri, bunları göz atıp cevabı siz verin istiyorsanız.

TRT Çocuk Dergisi 

trt-cocuk.jpgTrt Çocuk dergisi; spor, mektup, kitap,şiir, Ata’mdan hatıralar, sıra sende, test, bulmaca ve maceradan maceraya koşan kahramanlarıyla her ay minik okuyucularıyla buluşuyor.

Bilim Çocuk

bilim-cocuk.jpg

Bilimi küçük yaşlarda çocuklara sevdiren dergi olan Biim Çocuk'ta her ay yayınlanan dergiler arasında. Çocuklarda araştırma yapma, soru sorma, merak etme ve okuma isteği uyandırmayı hedefleyen Bilim Çocuk dergisi, aynı zamanda çocuklara bilimin yaşamın bir parçası olduğunu göstermek istiyor.

Dünyalı 

dunyali.jpg

Aylık olarak yayımlanan bir genel kültür dergisi olan ​Dünyalı, 8 ve üzeri yaş aralığı için uygundur. Dergi içerisinde bilim, sanat, spor, gezi, dünya kültürleri, hayvanlar, doğa, çevre meseleleri, güncel haberler yer alıyor.

 

Araştırmacı Çocuk

cocuk-004.jpg

“Araştırmacı Çocuk” dergisi 8 – 12 yaş grubu okuyucularına yönelik hazırlanan ve bilimsel düşünmeyi destekleyen, üç aylık eğlenceli bir dergi. Araştırmacı Çocuk Merkezi'nin hazırladığı derginin amacı Türkiye’deki ilköğretim çağındaki çocuklara araştırma yapma beceri kazandırmak ve bu becerilerin kazandırılmasına yönelik hazırlanan programı yaygınlaştırmaktır.

Atlas Çocuk

atlas-cocuk.jpg

Atlas Çocuk dergisi, 8-12 yaş grubuna hitap ediyor. Derginin amacı doğasever, korumacı, keşfetmek için bakan; Anadolu’yu, dünyayı ve evreni merak eden gezgin bir kuşak yetiştirmek. Atlas Çocuk’un konuları arasında doğal yaşam, hayvanların dünyası, çevre, bilim, uzay, keşifler, farklı coğrafyaların tarihleri ve kültürleri var.

National Geographic Kids

sbb.jpg

Ülkemizde de yayımlanan National Geographic Kids, 7-12 yaş arasındaki çocuklara yönelik olarak hazırlanan çocuk dergilerinden. Türkiye’den ve dünyadan yaban hayatı, hayvanlar alemi, coğrafya, tarih, bilim, teknoloji ve sinema gibi konulara geniş yer veren dergi, çocukları farklı konularda bilgilendirmeyi hedefliyor.

Meraklı Minik

merakli.jpg

Meraklı Minik, her ay yayınlanan üç ve üzeri yaşlardaki çocuklara hitap ediyor. Derginin sayfalarında çocukların keşif, araştırma ve merak duygularını harekete geçirecek, öğrenme gereksinimlerini karşılayacak fotoğraflı ve çizimli yazılara yer veriyor.

Dergilerin çoğunluğu reklam dolu ve uzun uzun okuyabileceğiniz ve elinize her aldığınızda yeni bir sayfasını keşfedeceğiniz derginizi bulmak artık çok zor. Neyse ki son birkaç yılda çıkan ve çocukların merak ve keşif duygularını beslemeye özen gösteren, eğlenceli ve bilgilendirici çocuk dergileri, hem anne babalara hem de çocuklara yeniden umut verdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.