İnsan Davranışlarını Konu Alan En İyi Psikoloji Kitapları

Psikoloji severleri heyecanlandıracak en derin travmalardan, sürükleyici romanlara kadar eşsiz eserleri sizlere sıraladık. İşte en iyi 10 psikoloji kitabı;
İnsan Davranışlarını Konu Alan En İyi Psikoloji Kitapları

Psikoloji, yüzyıllardır insan davranışlarını inceleyen bir bilim dalıdır. İnsan davranışlarını konu alan bilim dalı, yüzlerce filme ve kitaba konu oluyor. Bu sayede insan davranışlarını öğrenmek ve hayata başka gözle bakmak mümkün. Psikoloji ve Felsefe, hayatı sorgulamanızı, anlamlandırmanızı ve insan davranışlarını incelemenizi sağlar. Eğer insan psikolojisi hakkında detayları öğrenmek ve keyifli eserlerden ders çıkarmak istiyorsanız sizlere hazırladığımız listeye göz atabilirsiniz. En derin travmalardan, sürükleyici romanlara kadar eşsiz eserleri sizlere sıraladık.

En İyi Psikoloji Kitapları

#KitapYazarTür
1Nietzsche AğladığındaIrvin D. Yalom

Roman, Biyografik Kurgu

2Bir Psikiyatristin Gizli Defteri

Gigi Vorgan,

Gary Small

Otobiyografi
3DivanIrvin D. YalomPsikolojik Kurgu
4Sofie'nin DünyasıJostein GaarderRoman, Felsefi Kurgu
5İyi HissetmekDavi BurnsKişisel Gelişim
6Keşfedilmemiş BenlikCarl Gustav JungFelsefe, Düşünce, Psikoloji
7Olağan PsikopatlarKevin Duttonİnsan ve Toplum, Psikoloji
8İnsan ve DavranışıDoğan Cüceloğlu

Araştırma- İnceleme, İnsan ve Toplum, Psikoloji

9Beden Kayıt TutarBessel Van Der KolkAraştırma- İnceleme, Psikoloji
10Veronika Ölmek İstiyorPaulo CoelhoRoman, Psikolojik Kurgu

Bilgilendirici, kurgusal ve sürükleyici roman içeriklerine sahip farklı eserleri inceleyebilir ve bir çırpıda bitirebilirsiniz. Dünyaca ünlü yazarların yer aldığı en eşsiz eserleri araştırdık. Psikoloji severlerin büyük heyecanla okuyacağı, ders alarak insanları daha iyi tanıyacağı en iyi psikoloji eserleri sizlere sıraladık.

İşte en iyi psikoloji kitapları;

1. Nietzsche Ağladığında (Irvin D. Yalom)

İnsan Davranışlarını Konu Alan En İyi Psikoloji Kitapları

Nietzsche Ağladığında, Irvin D. Yalom tarafından yazılan eşsiz eserlerden biridir. Psikoloji severlerin mutlaka okuması gereken, etkisinden uzun süre çıkamayacağınız bir eser olduğunu söyleyebiliriz. Öncelikle kitapta Nietzsche’nin hayatı kurgusallaştırılarak sizlere sunuluyor. Psikoloji, felsefe ve edebiyatı harmanlanarak akıcı bir dille anlatılan bir eser olduğunu söyleyebiliriz. Kitapta Nietzsche’nin henüz tanınmadığı ve henüz iki eserinin yayınlandığı dönemlerde yaşadıklarını anlatır.

Kitapta Freud’a da yer verilir. Freud henüz kariyerine yeni başlayan, düşünürlerin ve sanatçıların tedavisini üstlenen bir doktor olarak kitapta yer alıyor. Kitapta psikanaliz, ihtiras, aşk ve Nietzsche’nin hayatıyla ilgili birçok konuya yer verildiğini görebilirsiniz. Sürükleyici ve akıcı dile sahip olan kitap, felsefe ve psikoloji dünyasına damga vuran eserlerden biridir. İlk tavsiyemiz olan Nietzsche Ağladığında, bir çırpıda bitireceğiniz akıcı, sürükleyici ve heyecan duyacağınız bir eserdir.

2. Bir Psikiyatristin Gizli Defteri (Gigi Vorgan, Gary Small )

İnsan Davranışlarını Konu Alan En İyi Psikoloji Kitapları

Terapi koltuğunun ardındaki sırları öğrenebileceğiniz Bir Psikiyatristin Gizli Defteri, Gigi Vorgan tarafından yazılan ve 2013 yılında yayına giren eşsiz eserlerden biridir. Öncelikle eserin uzun yıllardır çok satanlarda yer aldığını ve sizleri uzun süre etkisinde bırakacağını söyleyebiliriz. Psikoloji severlerin mutlaka okuması gereken eser, ilginç hikayeleri sizlere sunuyor. Öncelikle kitaptaki hikayelerin gerçek hikayeden alındığını görüyoruz. Dr. Small’ın isim vermeden hastalarından edindiği tecrübeler sizlere anlatıyor. Daha önce hiç duymadığınız ilginç vakaları ve tedavi süreçlerini hayran kalarak okuyabilirsiniz.

Gerçek hikayeler, ilginç vakalar ve tedavi öykülerinin anlatıldığı eser, oldukça akıcı bir dille sizlere sunuluyor. Bu sayede bir çırpıda bitireceğiniz bir kitap olduğunu söyleyebiliriz. Kitap sayesinde psikiyatrist koltuğuna oturmanız ve vakaları değerlendirmeniz mümkün. Bir Psikiyatristin Gizli Defteri, kimi zaman tuhaf, kimi zaman da gizemli vakalarla sizleri ilginç bir deneyime hazırlıyor.

3. Divan (Irvin D. Yalom)

İnsan Davranışlarını Konu Alan En İyi Psikoloji Kitapları

Dünyaca ünlü psikoloji yazarı Irvin D. Yalom’un Nietzsche Ağladığında eseri sizlere ilk önerimizdi. Psikoloji severlerin bir çırpıda bitireceği ve etkisinde kalacağı bir başka eseri ise Divan eseridir. Divan, okurlarla birlikte psikanaliz yapmaya davet eden bir kitap. Çünkü kitabın ismi olan ‘’Divan’’, terapi koltuğunu simgeliyor.

Kitabın konusunda genç bir hekim hastasıyla ilişkiye giren bir meslektaşını sorgulamakla yükümlendiriliyor. Genç hekimin tüm hayatını değiştiren bu sorgulamada sevgi, hakikat, doğruluk, otorite ve yalanlarla dolu bir macera başlıyor. Kitabı okuduğunuzda karakterlerin yansıttığı hırs, ego, kibir, cinsellik ve dürüstlük adına birçok insani dürtüye yer verildiğini görebilirsiniz. Divan, genel anlamda etkisinde kalacağınız sürükleyici psikoloji kitaplarından biridir.

4. Sofie’nin Dünyası (Jostein Gaarder)

İnsan Davranışlarını Konu Alan En İyi Psikoloji Kitapları

Psikoloji ve Felsefe dendiğinde akla gelen ilk kitaplardan biri de Sofie’nin Dünyası’dır. Kitap, sizlere akıcı ve basit bir şekilde felsefe tarihinde sorulan soruları ve cevapları anlatır. Roman kurgusu içinde birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Akıcı bir dille anlatılan Sofie’nin Dünyası, uzun yıllardır felsefe ve psikoloji yönüyle dikkat çeken sürükleyici bir kitaptır.

Sofie’nin Dünyası, 15 yaşındaki Sofie’nin ilginç macerasını anlatan bir eser olarak karşımıza çıkıyor. Posta kutusunda ‘’Kimsin’’ yazan bir not bulan Sofie başlarda şaşırır. Kimden geldiğini bilmediği bu notlara ve sorulara cevap aramaya, sorgulamaya başlar. Bu şekilde birçok felsefi soruları not olarak alan Sofie’nin felsefeye dair çoğu konuda bilgi edindiğini görüyoruz. 1991 yılında ilk kez yayınlanan eserin uzun yıllardır en sevilen eserlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Romanlaştırılan eserle felsefeye dair soruları inceleyebilir, sorgulayabilir ve psikoloji yönünü keşfedebilirsiniz.

5. İyi Hissetmek (Davi Burns)

İnsan Davranışlarını Konu Alan En İyi Psikoloji Kitapları

İyi Hissetmek Davi Burns tarafından ele alınan iyi hissetmenizi sağlayacak pozitif bir kitaptır. Psikoloji severlerin pozitif duygulara bürüneceği bu eser, 1980 yılında ilk kez yayınlanıyor. Öncelikle kitabın pozitif, umut dolu ve iyi hissettirdiğini söyleyebiliriz. En iyi psikoloji kitapları arasında önerdiğimiz İyi Hissetmek, duygularınızı harekete geçirerek hayata olumlu bakmanızı sağlıyor.

Kitapta suçluluk duygularıyla başa çıkmanın yöntemlerini öğrenebilir ve olumsuz duygulardan arınabilirsiniz. Özgüveninizi artıran ve sizleri olumsuz düşüncelerden kurtaran kitap, kaygılarınızdan kurtulmanızı da sağlar. Genel olarak eserin ilaç kullanmaya gerek kalmadan kaygılardan kurtulmanızı sağlayan öneriler sunduğunu görüyoruz. Bu sayede depresyonun dipsiz kuyusundan ve kaygılı düşüncelerden kurtulmanıza katkı sağlayacak bir kitap olduğunu söyleyebiliriz.

6. Keşfedilmemiş Benlik (Carl Gustav Jung)

İnsan Davranışlarını Konu Alan En İyi Psikoloji Kitapları

Keşfedilmemiş Benlik, Carl Gustav Jung tarafından sizlere sunulan eşsiz eserlerden biridir. Psikoloji severlere önerdiğimiz eserlerden biri olan Keşfedilmemiş Benlik, 1957 yılında ilk kez basılarak bizlere sunuluyor. Kitabın ana konusu ise benliği bulmanın önemi olarak karşımıza çıkıyor. Kitapta vurgulanmak istenen asıl konular ise psikolojinin, benliğin ve bireyin kendini tam anlamıyla anlamasıdır.

Kitabı okuduktan sonra kendinizi tanıyabilir ve benliğinizde yatan duyguları keşfedebilirsiniz. Felsefi ve dinsel ögelerden yararlanarak sizlere sunulan eser, yıllar önce yazılmasına rağmen modern çağda sevilerek okunuyor. Toplumu bireylerin oluşturduğunu savunan yazar, yalnızca kaliteli bireylerin oluşturduğu toplumun gerçek bir toplum olduğuna değinir.

7. Olağan Psikopatlar (Kevin Dutton)

İnsan Davranışlarını Konu Alan En İyi Psikoloji Kitapları

Olağan Psikopatlar, isminden de anlaşılacağı üzere merak uyandırıcı bir kitaptır. Psikoloji sevenler için dikkat çekici ve sürükleyici bir eser olduğunu söyleyebiliriz. Psikopat denince aklımıza ilk gelen şey suçlular ya da şiddet yanlısı insanlar gelebilir. Ancak kitapta sizlere psikopat insanların günlük hayattaki iş arkadaşınız, yolda karşılaştığınız herhangi bir insan olabileceği anlatılıyor.

Olağan Psikopatlar, psikopatların dünyasında yolculuk etmenizi sağlarken, psikopatlık eğilimlerinin insan doğasında olduğunu ortaya koyuyor. Hayattaki idolünüz, sevdiğiniz başarılı insanların dahi bir psikopat olması mümkün. Her sayfasında ilginç ve kışkırtıcı önermelerin yer aldığı kitap, karanlık yanımızla tanışmamızı sağlıyor.

8. İnsan ve Davranışı (Doğan Cüceloğlu)

İnsan Davranışlarını Konu Alan En İyi Psikoloji Kitapları

İnsan ve Davranışı, Doğan Cüceloğlu’nun en çok satan eserlerinden biridir. Kitap sizlere modern psikolojiyi Türk bilim insanlarının katkısıyla Türk kültürüne özdeşleştirerek sunuyor. Açıkçası Türkiye’deki psikoloji alanı boşluğunu dolduran önemli eserlerden biridir.

İnsan ve Davranışı, on beş bölümden oluşan ve psikoloji bilimiyle ilgili açıklamaların yer aldığı bir eserdir. Bireyin, toplumu ve kendisini daha iyi tanımasını ve sonucunda daha sağlıklı davranış sergilemesini sağlaya önemli bilgiler içerdiğini söyleyebiliriz. Açıkçası kitabın ders kitabı niteliğinde olduğunu söyleyebiliriz. İnsan ve Davranışı, psikoloji severler için önerdiğimiz önemli eserlerden biridir.

9. Beden Kayıt Tutar (Bessel Van Der Kolk)

İnsan Davranışlarını Konu Alan En İyi Psikoloji Kitapları

Beden Kayıt Tutar, travmaların beyin üzerindeki etkilerini açıklayan değerli kitaplardan biridir. Psikoloji alanında merak edilen konulara ışık tutan eser, bilimsel bilgiler ve travmalar üzerinde uygulanan yeni nesil tedavileri anlatıyor. Bu sayede geçmişe dönmek ve travmaların oluşturduğu etkiyi öğrenmek mümkün.

Kitap sayesinde travmaların kökenini, sebeplerini ve sonuçlarını ayrıntılı olarak anlamanız mümkün. Hem bilgi hem de ders niteliğine sahip olan kitap, insanları daha iyi anlamanızı sağlayabilir. Travma izlerini bildiğinizde insanları daha iyi anlayabilirsiniz. Bu sayede insanların davranışlarını anlamlandırabilir ve hayata daha farklı bakmaya başlayabilirsiniz.

10. Veronika Ölmek İstiyor (Paulo Coelho)

İnsan Davranışlarını Konu Alan En İyi Psikoloji Kitapları

Veronika Ölmek İstiyor, Paulo Coelho tarafından yazılan ve 1998 yılında yayımlanan psikolojik dram temalı bir romandır. Psikoloji severler için etkileyici ve sürükleyici roman olduğunu söyleyebiliriz. Kitabın ana karakteri Veronika, kitabın isminden de anlaşılacağı üzere ölmek istiyor. Hayatın rutinliğinden sıkılan ve ölmek isteyen Veronika’nın intihara teşebbüs ettiğini görüyoruz. Ancak bu teşebbüs başarısız oluyor ve Veronika akıl hastanesine kaldırılıyor.

Hali hazırda ölmek isteyen Veronika, kısa bir ömrü kaldığını öğrenir. Veronika’nın akıl hastanesinde yaşadığı olaylar, farklı insanları tanıması ve keşfetmesi hayatını değiştirir. Kendini keşfetmeye başlayan Veronika’nın aldığı dersler sayesinde kendinize ders çıkarabilirsiniz. Genel olarak en çok satanlar arasında yer alan kitap, psikolojik dram türünde akıcı, sürükleyici ve ders verici niteliklere sahiptir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.