Canan Karatay Kimdir

Televizyon programlarında verdiği sağlıklı yaşama formülleri ile tanınan Canan Karatay, 2 Mart 1943’de Elazığ’da dünyaya geldi.
Canan Karatay Kimdir

Canan Karatay Biyografisi

İlkokul eğitimini Elazığ’da aldıktan sonra İstanbul Amerikan Kız Lisesi’ne yatılı olarak gönderildi. Lise eğitiminden sonra ise İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde eğitim görmeye başladı. Başarılı bir eğitim dönemi geçiren Canan Karatay, İngiltere’ye burslu olarak gitti ve kardiyoloji alanında uzmanlaştı. Döndükten sonra ise bir ilk gerçekleştirdi, kalıcı ve geçici kalp pili implantasyon tekniğini uyguladı.  

Daha sonra ise Cape Town Üniversitesi’nde bulundu. Burada yaptığı çalışmalarla doktora tezinin bitiridi. Ardından felsefeci Ali Başak Karatay ile evlendi ve bu evlilikten bir çocuğu dünyaya geldi . Ardından eşinin işleri dolayısıyla Amerika’ya gittiler. New York State Üniversitesi’nde laboratuarda şef olarak birçok araştırma yürüttü. Aynı zamanda pek çok konferans verdi. 1998’de ise çalışmalarını bitirerek profesör oldu.

Daha sonra ise Yeditepe Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak yer aldı. 2002’de kardiyoloji alanında yaptığı çalışmalarından dolayı European Cardiologist diplomasını aldı. Kolestrole Kuşkuyla Bakanların Uluslararası Ağı’nda yer aldı. Birçok dergide bilimsel çalışmaları yayınlanan Canan Karatay, televizyon programlarındaki  ifadeleri nedeniyle dikkatleri epey üzerine çeken isimlerden biri oldu. Özellikle son dönemlerde internette yer alan capsleriyle de ün salmış durumda.

canan-karatay3.jpg

Yazdığı Kitaplar :

  • Karatay Diyeti
  • Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık
  • Karatay Mutfağı

Bilimsel Kuruluşlara Üyelikler:

  • 1968 - Türk Tabibler Birliği.
  • 1974 - Türk Kardioloji Derneği.
  • 2002 - Fellow of the Scientific Council of International Colege of Angiolog (FICA).
  • 2002 - Avrupa Tıp Eğitimi Derneği Üyesi (Association for Medical Education in Europe-AMEE
  • 2002 - Uluslararası Tıp Eğitimi Derneği Üyesi(An International Association Medical Education)
  • 2006 - Uluslararası Kadın Rektörler Komitesi Üyesi

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.