Karatay Yine Ezber Bozdu!

Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez de zeytinyağı açıklamalarıyla gündemde. Karatay, yaptığı açıklamada zeytinyağının anne sütüne eş değer olduğunu söyledi.
Karatay Yine Ezber Bozdu!

Yaptığı birçok konuşmada zeytin ve zeytinyağının vücudumuz için çok yararlı olduğunun üzerinde duran Canan Karatay, zeytinyağına dair bir gerçeği daha su yüzüne çıkardı.

Gurme İzmir Fuarı'nda yapılan "Zeytinli Sohbetler " etkinliği çerçevesinde, "Zeytin, zeytinyağı ve sağlık" başlıklı toplantıda konuşmacı olan Prof. Dr. Canan Karatay, zeytinyağının, diğer tüm yağlardan daha farklı olup bir "meyve suyu" olduğunu ifade ederek, zeytin ve zeytinyağının yararlarını anlatan bir konuşma yaptı.

Karatay, zeytinyağının, içerisindeki yağ asitlerinin anne sütüne eş değer olduğunu öne sürerek, bunun çocuklara hiç düşünmeden içirilmesi gerektiğini, çocukların kemiklerini kuvvetlendirdiğini ve sağlıklı yetişmelerine katkıda bulunduğunu ifade etti.

Zeytinyağının, kolesterolü dengeleyici etkisi ile kalp hastalıkları riskini düşürdüğünü söyleyen Karatay, "Zeytinyağı, damar tıkanıklıklarını önlemede yardımcı olur, tansiyonun kontrol altında tutulmasında önemli rol üstlenir, ayrıca kanseri önleyici maddeler içerir. Trigliserid metabolizmasına olan tesiriyle deri, kalın bağırsak ve meme kanseri riskini azaltan zeytinyağı, sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı önleyerek, bağırsakların daha düzgün çalışmasını sağlar" şeklinde konuştu.

Karatay, zeytinyağının, içerisindeki antioksidan maddelerle hücreleri gençleştirip yenilediğini, doku ve organların ölmesini geciktirdiğini söyleyerek, birçok hastalığı önleyici ve tedavi edici etkiye sahip olduğunu vurguladı.

Zeytinyağının bunun yanında ağrıyı keseceğini de söyleyen Karatay, kendisini dinleyenlere günde en az 30 zeytin tüketmelerini, zeytin yaprağından çay demleyip en az bir fincan zeytinyağı içmelerini tavsiye etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.