Boyalı Saç Bakımı - Evde Boyalı Saçlara Bakım Nasıl Yapılır?

Boyalı saç bakımı nasıl olmalıdır? Bu içeriğimizde boyalı saçlara nasıl bakım yapılması gerektiği hakkında bilinmesi gerekenleri bir araya getirdik.
Boyalı Saç Bakımı - Evde Boyalı Saçlara Bakım Nasıl Yapılır?

Boyalı Saç Bakımı Önerileri

Boyalı saç bakımı nasıl yapılır? Genellikle saç boyamadan önce saçın rengi açılır. Bu işlem de bilindiği üzere saçı yıpratan bir işlemdir. Bu yüzden yıpranan saça onarıcı birtakım işlemler uygulanmalı ve bazı hususlara dikkat edilmelidir. İlk olarak yapmanız gereken artık boyalı saçınız olduğu için buna uygun bir şampuan seçmektir. Sadece şampuan değil, onarıcı maske ve serumlar da kullanmanız saçınızın hem görünümü hem de sağlığı açısından faydalı olacaktır.

Saçın onarımı ve bakımının yanı sıra artık saçınızdaki boyanın daha uzun kalmasını sağlamak için de çaba sarf etmelisiniz. Saç boyasının çabuk akmaması demek, saçınızın mümkün olduğu kadar uzun süre sonra yeniden boyanması demek. Bu da doğrudan saçın sağlığı ile ilgilidir. Hemen boyanan saç çok daha çabuk yıpranır. Gelin saç boyasının çabuk akmaması için neler yapılmalıdır, bunlara bakalım.

İşte boyalı saçlara yapılması gereken bakımlar;

1. Saçlarınızı Çok Fazla Islatmayın

Boyalı Saç Bakımı Önerileri

Sadece vücudunuzu yıkamak istediğiniz zamanlarda duşa girdiğinizde saçlarınızı ıslatmayın. Islanmaktan korumak için bone takın ya da topuz yapın. Saçlara su değdirmek boyanın daha hızlı akmasına neden olacaktır.

2. Saç Kremi Kullanın

Boyalı Saç Bakımı Önerileri

Boyalı saça bakım yaparken bazen şampuanı pas geçip direkt saç kremi kullanmanızı öneriyoruz. Böylece saçlarınız yumuşak ve nemli kalır. Şampuan, kremden daha çok saç rengini alır. İyi bir şampuan kullanmak saç renginizin uzun bir süre boyunca korunmasına ve daha sağlıklı olmasına yardımcı olur. Durulanmayan özel bakım kremleri ile saç renginizi koruma altına alabilirsiniz. Hem bu kremler saçlara bakım yaparak daha sağlıklı olmalarını sağlarlar.

3. Bakım ve Maske Yapın

Boyalı Saç Bakımı Önerileri

Boyalı saça bakımda kesinlikle yapmamanız gereken şey saçlarınızı boyadan sonra kendi haline bırakmaktır. Boya işleminden sonra da evde bakım ve maske mutlaka yapın. Saçlarınıza bakım yağınızı sürüp ısıtılmış bir havluyla sarın. Bu saçlara nemi hapseden çok etkili bir bakımdır. Sonra soğuk suyla saçınızı yıkayabilirsiniz.

4. Yüksek Isıdan Uzak Durun

Boyalı Saç Bakımı Önerileri

Saçlarınızı fön makinesine ya da düzleştiriciye, maşaya maruz bırakmadan önce ısı koruyucu bakım kremlerinden kullanın. Bunlar yüksek ısının saça zarar vermesini önlerler. Yüksek ısıdan uzak durmak boyalı saçlar için oldukça yararlıdır.

5. SPF Değeri Yüksek Ürünler Kullanın

Boyalı Saç Bakımı Önerileri

Boyalı saç bakımındaki bir diğer önerimiz ise SPF'li bakım ürünleri kullanmanızdır. Yazın saçlarınızı mutlaka güneşin zararlı ışınlarından koruyacak SPF’li bakım ürünleri kullanın. SPF'i yüksek saç bakım ürünleri saçlarınızdaki boyanın akmamasını sağlar.

6. Saçları Sık Boyatmaktan Kaçının

Boyalı Saç Bakımı Önerileri

Saçları sık boyatmak onlara zarar verir. İdeali 6 haftada bir boyatmaktır. Perma saça çok zarar verir çünkü çok kimyasal içerir. Mümkünse yaptırmayın. Eğer saçlarınıza iyi bakarsanız boya 6 hafta sonrasında dahi akma yapmayacaktır.

7. Saçınızı Çok Sıkı Bağlamayın

Boyalı Saç Bakımı Önerileri

Bazen ne kadar bakım yaparsanız yapın saçlarınızda dökülmeler olur. Bunun nedeni ise boyaları saça bakım yaptıktan sonra saçlarınızı şekillendirmenizdir. Saçlarınızı çok sıkı topuzlara ve at kuyruklarına hapis etmeyin. Bu saç modelleri dökülmelere sebep olur çünkü saç havasız kalır.

8. Şampuan ve Saç Kremini Mutlaka Kullanın

Boyalı Saç Bakımı Önerileri

Şampuanınızla eş özellikli krem kullanmaya çalışın. Böylece etkisini güçlendirmiş olursunuz. Örneğin renk koruyucu bir şampuan ise krem de renk koruyucu olmalı. Besleyici bir şampuan kullanıyorsanız, saç kremi de öyle olmalıdır. Ayrıca Boya sonrasındaki saç bakımında saçlarınızın rengini koruması için amonyaksız saç kremleri kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

9. Sülfat İçeren Şampuanlardan Uzak Durun

Boyalı Saç Bakımı Önerileri

Boyalı saçlar için bakım yaparken kesinlikle sülfat içeren şampuanlardan uzak durmanız gerekiyor. Sülfatlı şampuanlar tuz içerir ve renk, nem kaybına sebep olurlar. Sülfatsız şampuan kullanın. Haftada 2 ya da 3 kez size az geliyorsa ve saçlarınız yağlanıyorsa kuru şampuanlardan kullanın. Bu ürünler saçtaki yağı emer ve saçlarınızı temiz gösterir. Başınızı öne eğin ve saç köklerine kuru şampuan spreyi sıkın.

10. Beslenmenize Dikkat Edin

Boyalı Saç Bakımı Önerileri

Boyalı saçlarınızın bakımı için beslenmeniz de çok önemlidir. Protein bakımından zengin besinler tüketerek saçlarınızı daha sağlıklı bir hale getirebilirsiniz. Ayrıca E ve C vitamini tüketimine de dikkat etmelisiniz. Boyalı saçlarınız için beslenmenize dikkat etmezseniz saçlarınız yıpranmış gözükür ve matlaşır.

Saç Boyasının Akmaması İçin Ne Yapılmalıdır?

boyalı saç bakımı

Kullandığınız saç kreminin içerisinde amonyak bulunmaması çok önemlidir.

Boyalı saçlarınıza bakım sırasında haftada bir defa bile olsa renk koruyucu saç kremi kullanabilirsiniz.

Saçınızı çok fazla yıkamamalısınız. Her gün saç yıkamak boyalı saçlar için tavsiye edilmez. En fazla 3 defa saç yıkayarak boyanın daha kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz. Eğer bu size yetmiyorsa kuru şampuan kullanabilirsiniz.

Saçınızı yıkarken sıcak su kullanmayın. Ilık ya da soğuk su ile saçınızı yıkarsanız saçın renginin daha kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz.

Her yıkamada saçı şampuanlamak zorunda değilsiniz. Sadece kremleyebilirsiniz, böylece saçı yumuşatmış olursunuz.

Boyalı saça bakım yaparken aynı özellikteki ürünleri kullanmanızı öneriyoruz. Çünkü kullanılan şampuan ile krem aynı özellikte olursa etkiyi artırmış olursunuz.

Saçlarınıza bakım yağı ve maske de uygulayabilirsiniz.

Saçlarınızı mümkün olduğunca fön, maşa gibi işlemlerden uzak tutun. Bunlar olmadan yapamam diyorsanız ısıya karşı koruyucu kremleri kullanabilirsiniz.

Saçın sağlığı için B ve C vitaminleri son derece önemlidir. Saçınıza bu vitaminleri uygulayabileceğiniz gibi beslenmenizde de bu vitaminleri almaya özen gösterin. Aynı zamanda balık, ceviz gibi sağlıklı yiyecekleri yemeniz de saçınıza olumlu etkide bulunacaktır.

Saçlarınız ne kadar az güneşte kalırsa o kadar iyi. Yine güneşe çıkarken güneşin zararlı ışınlarından saçınızı koruyacak kremler kullanabilirsiniz.

Boya sonrası saç bakımı yaparken eğer havuza gireceğiniz bir dönemde saçınızı boyattıysanız havuzun klorlu suyuna karşı koruyucu krem kullanmalısınız.

1 ay ya da 6 hafta geçtikten sonra saçınızı boyatmanız her zaman daha iyidir.

Şampuanınızda sülfat bulunmamalı. Saçınızın rengini ve nemini kaybetmemesi açısından bu önemlidir.

Boyalı saçlara bakım yaparken saç kırıklarını ara sıra temizletmeyi unutmayın. Yoksa çabalarınız boşa gidecektir.

Sıkı at kuyruğu ve topuz yapmamaya dikkat edin, saçlarınız dökülebilir.

Boyalı Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır?

boyalı saç bakımı

Saç boyatmadan önce yapılan bakım, saç renginin kalıcı olmasını sağlayacaktır. Boya sonrası aynı gün bakım yapılıyorsa bu bakımlar rengin solmasını sağlayabilir. Eğer boya sonrası hemen bakım yapılacaksa renk koruyucu ve renk sabitleyici bakımlar yapılmalıdır. Özellikle kızıl boyalarda bakım çok önemlidir. Kızıl rengi destekleyici renkli şampuanlarla birlikte boyalı saçlar için olan kremler de kullanılırsa daha iyi sonuç alınacaktır. Bu bakımla birlikte hala saçta renk akıyorsa kuaförlerde uygulanan boya bakımı yapılabilir. İçinde amonyak olmayan boyalarla yapılan boya bakımları kalıcılık ve parlaklık sağlar. Saçta boya varsa saça protein yükleyecek bir şampuan ve maske önerilir. Saçlar kızıl, bakır gibi kolay atan renklerdeyse renk koruyucu şampuanlar ya da maskeler kullanılmalıdır.

Sık Boyanmaktan Yıpranan Saça Ne Yapılır?

boyalı saç bakımı

Saç sık boyamadan değil, yanlış boyamadan yıpranır desek daha doğrudur. Aylık boyama süresi idealdir denilebilir. Çok sık renk açmak, saçın rengini koyultup tekrar açmak veya yanlış ürün kullanımı gibi sebepler saçı yıpratır. Yıpranan saçı doğru boyamak, zararı minimuma indirecektir. Bununla birlikte kozmetik ürün seçimi de çok etkilidir. Saçı onarıcı ürünler tercih edilmeli.

Boyalı Saçlarınıza Yapabileceğiniz 4 Maske Önerisi

Boyalı saçlar için en çok tavsiye edilen şey sık yıkamamaktır. Bu yüzden bazı günlerde saçlarınızı yıkamak yerine bir maske kullanabilirsiniz. İşte boyalı saçlarda kullanılabilen en iyi saç maskeleri.

1. Aloe Vera ve Bira Maskesi

boyalı saç için maskeler

Saç yeni boyandığında parlak ve sağlıklı görünür. Ancak birkaç yıkama sonrası kurulaşır ve matlaşır. Sonucunda endişelenmemize yol açan soluk bir renk alır. Bira saçınızı beslemek ve daha da ötesinde parlaklık kazandırmak konusunda birebirdir. Biranın özelliklerini aloe veranın iyileştirici gücüyle birleştiren bir maske boyadan yıpranmış saçlarınıza çok iyi gelecek. Bir bardak bira alın ve aloe veranın özünü bunun içine sıkın. Bir kaşık zeytinyağı ekleyerek malzemeleri karıştırın. Bu karışımı saçınıza uygulayın ve 15 dakika boyunca saç kökünden ucuna kadar masaj yapın. Bunu haftada 2-3 kez uygulayın.

2. Avokado Maskesi

boyalı saç için maskeler

Avokado cildin yenilenmesi ve tamiri için en iyi ilaçlardan biridir. Ayrıca saçı onarır ve tekrar sağlıklı, renkli ve parlak olmasını sağlar. Kırık saç uçlarını iyileştirir ve kuru saçı yumuşatır. Bu maske için olgun bir avokadoyu ezin. Bir çorba kaşığı buğday tohumu yağı ekleyin. Çatalla karıştırın ve saçınıza uygulayarak bir saat bekletin. Sonra saçınızı ılık suyla yıkayın.

3. Mayonez Maskesi

boyalı saç için maskeler

Mayonezin içindeki yumurta ve sirke saç bakımı konusunda harikadır. Tek yapmanız gereken nemli saça mayonez uygulamaktır. Yarım saat beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. Saçınız pırıl pırıl olacak.

4. Elma Sirkesi Maskesi

boyalı saç için maskeler

Elma sirkesinin kullanım alanları arasında saç bakımı da vardır. Boya nedeniyle yıpranmış saçlar söz konusu ise, saçlarınızı onarmak ve bakımını yapmak için elma sirkesiyle saçınızı durulayın. Bu işlem saçınızın pH seviyesini düzenleyecek ve kepeği de önleyerek parlaklık verecektir. Yarım bardak elma sirkesini alın ve üzerine yarım bardak su ekleyin. Sprey şişesine koyarak saçınıza uygulayın. 15 dakika bekletip ılık suyla durulayın.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç Bakım YağlarıSaç Maskesi

Boyalı Saçlar İçin En İyi Ürün Listesi

SıraÜrünlerEtkisiFormneoldu Puanı
1ElseveSaçları Güneşten KorurŞampuan10/9.8
2Colorinn StardustSaçı BeslerŞampuan10/9.7
3L'oreal ProfessionnelSaçları Canlı ve Parlak GösterirKrem10/9.6
4DIAMOND HAIRSaçı BeslerSerum10/9.9
5Yves RocherSaçı GüçlendirirŞampuan10/9.6
Amazon
Fiyatlarını Gör
Boyalı Saçlar için
Şampuanlar
Aradığın
Fiyatları Gör

Boyalı Saçlar İçin En İyi 5 Ürün Tavsiyesi

Yukarıdaki kısımda boyalı saçların bakımı hakkında bilinmesi gereken tüm bilgileri anlattık. Bu kısımda ise boyalı saçlar için üretilen bakım ürünlerini bir araya getirdik.

İşte boyalı saçlar için en iyi bakım ürünleri...

1. Elseve Turunculaşma Karşıtı Mor Şampuan

boyalı saç için bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Elseve
Boyalı Saçlar için Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

İlk kullanımdan itibaren saçların daha parlak ve güzel görünmesini sağlayan Elseve mor şampuan, UV filtresi içeren formülü sayesinde saçınızı güneşin olumsuz etkilerinden koruyor. İçeriğindeki mor renklendiriciler sayesinde karşıt tonları nötralize eden ve istenmeyen turuncu yansımaları ortadan kaldıran şampuan, bu sayede kusursuz saçlara sahip olmanızı destekliyor. Son olarak bu şampuanın düzenli kullanımlarda saçın yumuşaklığını arttırdığını belirtelim.

2. Colorinn Stardust Silver Mor Şampuan

boyalı saç için bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Colorin
Boyalı Saçlar için Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Formülündeki Pro-5 vitamini sayesinde saçı kökten uca kadar besleyen Colorinn şampuan, bu sayede kırılmaların ve yıpranmaların önüne geçiyor. İlk kullanımdan itibaren etkisini hissedeceğiniz bu şampuan, düzenli kullanımlarda istenmeyen turuncu yansımaları ortadan kaldırıyor. Bu sayede saçlarınız daha canlı ve güzel gözükür.

3. L'oreal Professionnel Serie Expert Silver Krem

boyalı saç için bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
L'oreal Professional
Boyalı Saçlar için Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Güneşin etkisiyle saçlarınız solabilir ve rengi değişebilir. Bu ürün tam da bu durumun önüne geçmek için geliştirildi. Özel formülü sayesinde güneşin olumsuz etkilerinin önüne geçerek saçlarınızın daha canlı ve parlak olmasını sağlayan krem aynı zamanda saçınıza bakım uygulayarak daha yumuşak bir hal almasını destekliyor. İçeriğindeki aminoasit ve katyonik moleküller sayesinde yeni kök oluşumunu destekleyen bu ürünü gri ve beyaz saçlara sahip okurlarımıza öneriyoruz.

4. DIAMOND HAIR Saç Serumu

boyalı saçlar için bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Serum
Aradığın
Fiyatı Gör

Boyalı saçların ne kadar özenli bir bakım istediğini hepimiz biliyoruz. Diamond Hair'in bu saç serumu boyalı saçlarınızın ihtiyaç duyduğu tüm bakımı karşılayabiliyor. İçeriğindeki 12 farklı bitki özü sayesinde saçın ihtiyacı olan tüm besinleri karşılayan Diamond Hair saç serumu, bu sayede kırılma, yıpranma ve kepek oluşumu gibi durumların önüne geçiyor. İçeriğindeki Ozon sayesinde yeni kök oluşumunu destekleyen ürün aynı zamanda saçın uzama hızını da arttırıyor. Ek olarak bu ürünün düzenli kullanımlarda saçınızı daha parlak ve canlı yapacağını belirtelim.

5. Yves Rocher Boyalı Saçlar İçin Renk Koruyucu Şampuan

boyalı saç için bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Yves Rocher
Boyalı Saçlar için Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Organik Acai üzümünden üretilmiş olan Yves Rocher renk koruyucu şampuan, kimyasal işlemler yüzünden kırılan, yıpranan ve dökülen saçlar için özel olarak geliştirildi. Bitkisel içeriği sayesinde saçların üzerine kalkan oluşturan şampuan, saçlardaki matlığı ortadan kaldırarak yerini daha canlı renklere bırakıyor. İçeriğinde silikon ve sülfat bulundurmaması sayesinde saçınızı yıpratmayan ürün, anti oksidan özelliğiyle renkleri solduran oksitleyici maddeleri yok ediyor. Bu sayede saçlarınız çevresel etkenler yüzünden rengini kaybetmez.

Boyalı saçlar için en iyi bakım ürünleri hangisi?

Boyalı saça sahip olanların mutlaka kullanması gereken en iyi saç bakım ürünleri arasında: Elseve Turunculaşma Karşıtı Mor Şampuan, Colorinn Stardust Silver Mor Şampuan, L'oreal Professionnel Serie Expert Silver Krem, Diamond Hair Saç Serumu ve Yves Rocher Boyalı Saçlar İçin Renk Koruyucu Şampuan ürünleri fazlasıyla tercih ediliyor.

Boyalı saç bakımı nasıl yapılır?

Saçlarınıza bakım yapmak istiyorsanız kesinlikle boya işleminden önce yapmanız gerekmektedir. Aksi takdirde yapılan boya rengini kaybedebilir. Boyalı saçlara içeriğinde protein olan maske ve şampuan ile bakım yaparak saçınızın hem sağlıklı hem de parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.

Boyalı saçlar için doğal maske önerileri

Boyalı saçlar için etkili olan bitkisel maskeler:

Aloe vera ve bira maskesi, avokado maskesi, mayonez maskesi ve elma sirkesi maskelerini evinizde yaparak saçınıza gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz. Bu maskeler sayesinde saçınızda olumlu yönde sonuç alabilirsiniz.

Boyalı saçlara evde bakım nasıl yapılır?

Boyalı saçlara evde bakım yapmak için saç kremi uygulaması yapabilirsiniz. Saç kremleri saçlarınızın rengini korur. Ayrıca saçınızı çok sıcak suyla yıkamamaya özen gösterin. Her yıkama saçı bolca şampuanlamayın. Saç kreminin içerisinde amonyak olmamasına dikkat edin.

Boyalı saç yağ bakımı yapılır mı?

Boyalı saçlar için yağ bakımı yapılabilir. Tercih etmeniz gereken yağlar ise zeytinyağı, badem yağı, buğday tohumu yağı olmalıdır. Bu yağlarla saçlara bakım yapmak hem boyanın korunmasını sağlayacak hem de saçları besleyecektir.

Boyadan yıpranmış saçlara ne iyi gelir?

Boyadan dolayı yıpranmış saçlara avokado, bal karışımı, hindistan cevizi yağı, sarımsak, zeytin yağı maskesi, badem yağı, elma sirkesi gibi maskeler ve karışımlar oldukça iyi gelmektedir. Saç kısa sürede kendini toparlar.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum