En Etkili 10 Boy Uzatma Egzersizi ve Hareketi

Çeşitli nedenlerden dolayı duraksayan boy uzamasını, düzenli olarak uygulanan egzersizler ile önüne geçilebilir.
En Etkili 10 Boy Uzatma Egzersizi ve Hareketi

Boy Uzatma Hareketleri

Boy oranı birçok kişinin ortak şikayetlerindendir. Boyunun kısalığını takıntı haline getirenler ve bu durumlar rahatsız olanlar sağlıklı beslenmenin yanı sıra doğru egzersizler ile boylarının uzamasını sağlayabilirler.

Ancak egzersizlerin doğru ve düzenli yapılması durumunda olumlu sonuçlar alınabilir. Sağlıklı beslenme ve düzenli uykunun başlıca koşul olduğunu unutmamalı ve egzersizleri düzenli olarak uygulamalısınız.

Aynı zamanda büyüme, insanın yanlış hareket ve davranışları nedeniyle duraksayabilir. Doğru beslenme ve doğru uygulanan egzersizler ile bu duraksamanın önüne geçilebilir.

İşte en etkili boy uzatma egzersizleri;

1. Doğru Duruş

Boy Uzatma Hareketleri

Öncelikle en önemli unsurların başında duruş gelmektedir. Duruş bozukluğu kas ve eklemlerinize zarar verebileceği gibi gelişme çağında boy uzamanızın da duraksamasına neden olmaktadır. Gün içerisindeki duruş bozukluğunun yanı sıra egzersizlerin uygulanması sırasında da doğru duruş ve hareketler oldukça önemlidir. Aksi halde sakatlanmalara varan olumsuzluklar söz konusu olabilir.

2. İp Atlama

Boy Uzatma Hareketleri

Boy uzatma egzersizi denilince ilk akla gelen şüphesiz ki ip atlamadır. Özellikle bacak boyunun uzatılması amacıyla yapılan ip atlama profesyonel sporcuların başlıca tercihlerindendir. Bacak boyunun uzatılması ve kasların güçlenmesine yardımcı olan ip atlama, her gün düzenli olarak en az 10 dakika uygulanmalıdır.

3. Zıplama

Boy Uzatma Hareketleri

Boy uzatma egzersizlerinin temel hareketlerinden olan zıplama, kasların uzamasını ve kıkırdakların esnemesini sağlamaktadır. Basketbolcularının uzun boyunun sırrı düzenli olarak günde 2 saat boyunca zıplamaktır.

Her gün düzenli olarak zıplamak kısa sürede sonuç almanızı sağlayacaktır. Boy uzatma egzersizlerinin olmazsa olmazı zıplamadır. Gün içerisinde zıplama süresini ne kadar uzun tutarsanız o kadar çabuk sonuç almanıza yardımcı olacaktır. Oldukça hızlı ve bacaklarınız gergin olacak şekilde zıplamaya çalışınız. Ancak 3-4 dakika dinlenme süresini ihmal etmeyiniz.

4. Ön Tekme Atma

Boy Uzatma Hareketleri

Kasların esnemesini sağlayan ön tekme hareketi, kemiklerin üzerindeki baskıyı azaltarak kemiğin daha kolayca uzamasını sağlamaktadır. Ayağınızı düz bir şekilde havaya kaldırın ve ileriye doğru tekme atın. Sağ ve sol ayağınızla tekrarladığınız bu uygulama bacak kaslarınızın esnemesine yardımcı olur. Böylelikle kasların üzerindeki baskıyı azaltarak bacak boyunuzun uzamasını sağlar.

5. Asılma ve Gerilme

Boy Uzatma Hareketleri

Boy uzatma egzersizlerinin temel hareketlerinden olan asılma ve gerilme birçok farklı yöntem ile uygulanabilir. Bu uygulanan yöntemler ile omurganızdaki baskının azalmasını ve rahatlamanızı sağlayabilirsiniz.

Asılma ve gerilme hareketini yatay bir çubuğa tutunarak asılabilir ve omurganızdaki baskıyı hafifletebilirsiniz. Ters asılma, Aynı hareketi ters bir şekilde uygulayabilir ve yatay düzleme ayaklarınızı sabitleyerek ters bir şekilde başınız aşağıya gelecek şekilde sarkıtabilirsiniz.

6. Kobra Hareketi

Boy Uzatma Hareketleri

Yere yüz üstü yattıktan sonra ellerinizin üzerine kalkın ve çeneniz yukarı bakacak şekilde geriye doğru gerilin. Kısacası geriye doğru ters bir şekilde kamburlaşın. Aynı uygulamayı bacaklarınızı kaldırarak ve ters “V” oluşturacak şekilde uygulayınız. Böylece omurganızın esnemesini ve rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

7. Bacak Germe Hareketi

Boy Uzatma Hareketleri

Temel boy uzatma egzersizlerinden bir diğeri olan bacak germe hareketinde bacaklarınızı yanlara doğru açarak oturun ve başınızı dizinize doğru yaklaştırarak elinizle parmaklarınıza kadar uzanın.

Ancak bu uygulamayı yaparken dizlerinizin olabildiğince düz olmasına ve omurganızın dik durmasına dikkat ediniz. Omurga ve bacakların esneyip çalışmasını sağlayan bu uygulamayı her gün düzenli ve dikkatli bir şekilde uygulayınız. Uygulamayı yaparken tekrarların arasında dinlenmeyi ihmal etmeyiniz.

8. Yay Hareketi

Boy Uzatma Hareketleri

Sporcuların sıkça uyguladıkları esneme hareketlerinden olan yay hareketinde öncelikle dik durunuz. Ellerinizi kalçalarınızın üzerinde konumlandırın ve başınızı öne doğru eğiniz. Bu uygulamada dizlerinizin bükülmemesine dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda çenenizi göğsünüze doğru yaklaştırmalısınız. Yay hareketi ile kaslarınızın esnemesine yardımcı olursunuz.

9. Köprü Hareketi

Boy Uzatma Hareketleri

Köprü hareketini yaparak boyunuzu uzatabilirsiniz. Bunun için ilk olarak sırtınızı zemine koyun. Ayaklarınızı yerle temas edecek şekilde kendinize doğru çekin, kalçanızı yukarıya doğru kaldırın ve yavaşça indirin. Bu egzersizi her gün yaparak boyunuzu uzatabilirsiniz.

10. Yüzme Egzersizi

Boy Uzatma Hareketleri

Yüzme en iyi boy uzatan şeylerden birisidir. Vücudun tüm kasları yüzme sırasında çalışır. Her gün düzenli olarak havuzda ve denizde yüzmek omurga sağlığı açısından faydalıdır. Aynı zamanda kişinin boyunun uzamasına da yardımcı olur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Boy Uzatan Vitaminler, Mineraller ve Doğal BesinlerÇocuklarda Boy Uzamasını Etkileyen Faktörler
Vücut Geliştirme Boy Uzamasını Engeller mi?

En hızlı boy nasıl uzar?

Boyu en hızlı şekilde uzatmak için zıplama egzersizlerinin sürekli olarak yapılması gerekir. Aynı zamanda boy uzatacak sporlara başlanması, yüzme, basketbol, voleybol oynamak boyunuzu hızlıca uzatacaktır.

Boyu en çok ne uzatır?

Boyu uzatmak için süt ve süt ürünlerini bol bol tüketmeli, yumurta yemeli, balık, kırmızı et, taze meyve ve sebze, yağlı tohumlar, kuruyemişler, baklagiller sık sık yenmelidir. Boyu en çok uzatan besinler bunlardır.

10 cm boy nasıl uzar?

Bir anda 10 cm uzamak istiyorsanız ilk olarak uykunuzu düzene sokmalısınız. Daha sonrasında sigara içiyorsanız bırakmalı, D vitamini takviyesi almalı, boy uzatma ayakkabısını denemeli, alkol içmemeli, iyi beslenmeli ve düzenli olarak egzersiz yapmalısınız.

1 haftada boy nasıl uzatılır?

1 hafta içerisinde boy uzatmak için bisiklete binin, bara asılın, ip atlayın, zıplayın, yüzmeye gidin, köprü egzersizi yapın, kobra egzersizi yapın, omuzlarınızın üzerinde durmaya çalışın. Bu egzersizleri düzenli olarak yapmaya özen gösterin.

Sallanma boy uzatır mı?

Bir yerden asılmak boyunuzu uzatabilir. Bunu sürekli olarak yapmanız gerekmektedir. Düzenli olarak yapıldığında hem kendinizi psikolojik olarak iyi hissedersiniz hem de boyunuz çok az da olsa uzayabilir.

Benim boyum neden uzamıyor?

Tüm insanlar "somatotropin" olarak bilinen büyüme hormonunu salgılamaktadır. Bu hormon kemik dokularını uyarır, adele kütlesini artırır. Büyüme hormonunun yetersiz salgılanması sonucunda boy uzaması etkilenir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum