Bilecik'in En Meşhur Lezzetleri

Bilecik ilimizin birbirinden nefis tatlarını sizlere sunuyoruz.
Bilecik'in En Meşhur Lezzetleri

Ovmaç Çorbası

Bileciklilerin meşhur çorbası olan ‘Ovmaç Çorbası’ alıştığınız çorbalardan biraz farklı. Çorba kıyma, un, soğan, domates ve baharatlardan elde edilir. Bilecik’te bu meşhur lezzet sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri haline gelmiştir. Siz de Bilecik seyahatinizde yörenin bu ünlü lezzetini denemeyi unutmayın.

ovmac-corbasi.jpg

 

Mercimekli Bozüyük Mantısı

Yörenin en ünlü hamur işi yemekleri arasında yer almaktadır. Mercimekli Bozüyük Mantısı yörenin kesinlikle denenmesi gereken tatları arasında bulunmaktadır. Bu yemek genellikle özel günlerde ve misafire sunulmak amacıyla yapılır.

mercimekli-bozuyuk-mantisi.jpg

 

Bilecik Güveci

Bilecik Güveci, bölge halkının en sevdiği yemeklerin başında gelmektedir. Güveçte pişen yemeklerin lezzetini bilmeyen yoktur. Bilecik Güveci kuzu eti, patlıcan, patates, soğan ve tereyağının harmanlanarak güvece konularak üzerine ise un, süt, tuz ve rende kaşar eklenerek pişirilmesiyle ortaya çıkar. Harika bir lezzettir. Bilecik’te acıktığınızda ilk alternatifiniz bu olmalı.

bilecik-guveci.jpg

 

Parmak Köftesi

Yöreye özgü etsiz bir köfte çeşididir. İnce bulgur, irmik, sarımsak, salça ve çeşitli baharatların karışımıyla elde edilir. Özel günlerin vazgeçilmez tatlarından biridir. Yörede sevilen bu lezzeti kesinlikle tatmalısınız.

parmak-kofte.jpg

 

Bıldırcın Kebabı

Bıldırcın eti yiyenler en lezzetli kuş etinin bu et olduğunu ifade etmektedirler. Bıldırcın yörede en fazla avlanan kuş türü olduğundan yemeği de meşhurdur. Bıldırcın Kebabı ise bıldırcınlarla beraber patates, domates, biber, soğan ve baharatların eklenmesiyle yapılır. Yörenin enfes tatları arasındadır.

bildircin-kebabi.jpg

 

Büzme Tatlısı

Yörenin en ünlü tatlısıdır. Hamurlu bir tatlı olduğundan çevre illerin tatlılarıyla benzerlik göstermektedir. Genellikle içi cevizli olarak yapılır. Kesinlikle tadına bakmanız gereken Bilecik’in en meşhur tatlısıdır. 

buzme-tatlisi.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.