Bilecik Jandarma Acemi Birliği Hakkında Her Şey

Bilecik'teki jandarma acemi birliği hakkında akıllara takılan bütün soruların cevaplarını sizler için derledik. İşte detaylı olarak tüm bilgiler...
Bilecik Jandarma Acemi Birliği Hakkında Her Şey

Bilecik Jandarma Acemi Birliği Hakkında Bilgiler

Bilecik birçok kişi tarafından merak edilen bir ildir. Nedeni ise Bilecek içerisinde bulunan Jandarma Acemi Birliği'dir. Acemi askerler buraya gelir ve eğitimlerini tamamlayıp uzman asker olarak ayrılır. Bu içeriğimizde sizlere hem Bilecik ili hem de jandarma acemi birliği hakkında bilgileri derledik.

İşte, Bilecik 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı’nda askerlik yapacak kişilerin bilmesi gerekenler;

Bilecik İli Hakkında Genel Bilgiler

Bilecik Jandarma Acemi Birliği

  • Yüzölçümü: 4.307 km2
  • Nüfusu: 209.925
  • İl Trafik No: 11
  • Alan Kodu: 228

Bilecik ili 3 bölgemizin (Marmara, İç Anadolu, Karadeniz) bağlantı yolu üzerinde yer almaktadır. Dolayısıyla çok önemli bir güzergaha sahiptir. Ayrıca muazzam doğal güzelliklere ve büyüleyici bir tarihe maliktir.

Bilecik'in İlçeleri; Bozüyük, Gölpazarı, İnhisar, Osmaneli, Pazaryeri, Söğüt ve Yenipazar olmak üzere 7 tanedir.

Bilecik'in yöresel yemekleri ile öne çıkan illerimizden biridir. Genellikle yemekleri hamur işlerinden oluşur. Bilecik'e özgü yöresel yemeklerin başlıcaları, büzme, nohutlu tavuklu mantı, keşkek, ovmaç çorbası, mercimekli mantı, kesme hamur, keklik kebabı, köpük helvası gibi yiyeceklerdir.

9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı Bilecik

1. Ulaşım İmkanları

Bilecik Jandarma Acemi Birliği

9'uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı, Bilecik ilinde yer almaktadır. Bölgeye çoğu ilden direkt olarak otobüs ile ulaşım imkanı olmadığı için genellikle Eskişehir ve Bursa illeri üzerinden ulaşım sağlanmaktadır.

Birliğe hava yolu ulaşımı bulunmamakla birlikte, Eskişehir istikametinden gelip İstanbul istikametine giden DDY'ye ait trenler Bilecik ilinden geçmektedir. Ancak tren istasyonu birliğe yaklaşık 10 km. mesafede olduğundan, trenden indikten sonra ulaşım ticari taksi veya şehir içi minibüsler ile sağlanmaktadır.

Bilecik Otobüs terminalinin kışlaya olan uzaklığı yaklaşık 1,5 km.'dir. Terminal ile birlik arasındaki ulaşım ticari taksi yada şehir içi minibüsleri ile sağlanabilmektedir. Birliğe ulaşım sağlayabileceğiniz şehir içi minibüslerinden H1, H2 ve H7 numaralı hatlardır.

2. Askeriyede Sunulan İmkanlar

Bilecik Jandarma Acemi Birliği

Her taburun ayrı ayrı kendi hizmet binası, yeteri kadar koğuşu ve acemi erlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alanları bulunmaktadır. Acemi erlere sunulan başlıca imkanlar şunlardır:

  • Kantinlerin yanında hazır yiyecek içecek makineleri ile acemi erlerin aileleri ile irtibata geçebilecekleri telefon kabinleri bulunmaktadır.
  • 2 adet yemekhane binası vardır.
  • Her tabur binasında acemi erlerin yararlanabileceği berber bulunmaktadır.
  • Acemi erlerin aileleri ile görüşebilmeleri için her tabur binası yanında ve eğitim bölüklerinde telefon kulübeleri vardır. Ayrıca birlik içerisinde bulunan internet salonu ile acemi erler aileleri ile görüşme programları üzerinden görüntülü olarak görüşebilmektedirler.
  • Acemi erlerin her türlü sağlık sorunları ile 1'inci Basamak Muayene Merkezi tarafından yakından ilgilenilmektedir. Acemi erlerin psikolojik sorunları ile ise Rehberlik ve Danışma Merkezi (RDM) tarafından yakından takip edilmektedir.
  • Acemi erlere hafta sonu ve boş zamanlarında halı saha imkanı sunulmakta ve spor yapmaları sağlanmaktadır. Okuma-yazma bilmeyen erlere okuma-yazma eğitimi verilmektedir.

3. ​Birlik İrtibat Telefon Numaraları

Bilecik Jandarma Acemi Birliği

Acemi erler ile telefon numaraları vasıtasıyla hafta içi 12:30-14:00/17:30-22:00 saatleri arasında, cumartesi günü saat 12:00-22:00 ile Pazar günleri saat 09:00-22:00 saatleri arasında görüşme yapılabilmektedir. Ailelerin acemi erler ile irtibat kurabilecekleri telefon numaraları şunlardır:

  • 0228 212 01 43
  • 0228 212 01 44
  • 0228 212 01 45
  • 0228 212 01 45
Benzer İçerik Önerileri
Askerde Kışlaya Sokulması ve Kullanılması Yasak EşyalarAskerlik İçin Gereken Evraklar ve Alınması Gereken Eşyalar

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum