Bilecik'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Marmara Bölgesine bağlı merkezlerden biri olan Bilecik tarihi ve doğal güzellikleri bakımından önemlidir. Bilecik ilimizin görülmeye değer güzelliklerini sizler için derledik.
Bilecik'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Bilecik ili 3 bölgemizin (Marmara, İç Anadolu, Karadeniz) bağlantı yolu üzerinde yer almaktadır. Dolayısıyla çok önemli bir güzergaha sahiptir. Ayrıca muazzam doğal güzelliklere ve büyüleyici bir tarihe maliktir. Bilecik'e seyahat etmek isteyenler için yörenin gezilip görülmeye değer yerlerini araştırdık. İşte, Bilecik'in gezilip görülecek yerleri...

Bilecik Müzesi

Bilecik gezinizde ilk ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri Bilecik Müzesi olmalıdır. Bu müzede birçok arkeolojik ve etnografik eser sunulmaktadır. Merkezde bulunduğundan zorluk çekmeden ulaşabilirsiniz. Ayrıca müzenin binası da tarihi bir yapıdır.

Adres: İstiklal Mah 11200 Merkez/Bilecik

Telefon: (0228) 212 80 81

bilecik-muzesi.jpg

 

Ertuğrul Gazi Türbesi

Osmanlı Devleti’nin tarih sahnesine çıkmadan önceki beylik döneminde beyliğin başında bulunan Ertuğrul Gazi’nin türbesi Bilecik’te bulunmaktadır. Mezar I. Mehmet Çelebi’nin emriyle türbe haline getirilmiştir. Daha sonra Osmanlı Devleti’nin diğer padişahları tarafından da onarılması sağlanmıştır. Osmanlı Devleti’nin bir beylikten koca bir çınara dönüş hikayesinin başlangıç noktasını görmek için bu türbeyi mutlaka ziyaret edin.

ertugrul-gazi-turbesi.JPG

 

Türbin Mesire Yeri

Balıkesir’de nerede dinlenebileceğinizi düşünüyorsanız Türbin Mesire Yeri en doğru adrestir. Bileciklilerin nefes alma noktalarından biri olan bu alana ulaşım da gayet rahattır. Koca bir yeşil alan ve şırıl şırıl akan nehrin başında huzur bulup rahatlayacaksınız.

turbin-mesire-yeri.jpg

 

Çelebi Sultan Mehmet Camii

Bilecik’in Söğüt ilçe merkezinde bulunan bu yapı, Osmanlı mimarisinin eşsiz örneklerinden biridir. 1300’lü yıllardan bu yana sağlamlığını ve ihtişamını korumaktadır. Bilecik Söğüt Osmanlı Devleti’nin kaynağı olduğundan buraya yaptığınız gezilerde Osmanlı’ya ait yapıları ziyaret etmeyi unutmayın.

celebi-sultan-mehmet-camii.jpg

 

Kaymakam Çeşmesi

1914 yılında Sait Bey olarak anılan biri tarafından yaptırılmıştır. Sait Bey kaymakamlık görevinde bulunduğundan çeşmenin adı Kaymakam Çeşmesi olarak kalmıştır. Çeşmenin mimarisi çok farklı özellikler taşımaktadır. Bilecik Söğüt’ü ziyaretinizde bu çeşmeyi görmek sizi heyecanlandıracaktır.

kaymakam-cesmesi.jpg

 

İnönü Şehitliği

Adından da anlaşıldığı gibi İnönü Savaşları’nda şehit olan bazı askerlerin mezarı burada bulunmaktadır. Mezarların her birinde şanlı Türk Bayrağı bulunmaktadır. Bilecik’e bağlı Bozüyük İlçesi Akpınar Köyü’nde bulunan İnönü Şehitliği’ni mutlaka ziyaret edin.

inonu-sehitligi.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum